KAKO ZAMISLJATE SRBIJU ZA 15 GODINA....

Kako zamisljate Srbiju za 15 god?

• BICE EKSTRA

• Sve kao i dosad

• Bice promena

• NEMA JE

• Bicemo deo EU

• MA SAMO DA IMA LEBA I IGARA

• Bice losije nego dosad

• Bice bolje

• Hm,rikaj snimaj

• Bicemo deo Rusko Srpske imperije

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zamisljam je kao jednu sporednu i usporenu zemlju, koja ce pratiti trendove trzistne ekonomije da ne bi potpuno potonula, koja ce izroditi jos mnogo kapitalista. Ljudi koji se bave poljoprivrednim i prehrambenim delatnostima, bice najbolje stojeci. Standard ce u sustini ostati isti 80% ljudi prezivljavanje, 20% ce ziveti dosta lepsi zivot. Ocekujem porast broja ljudi u zemlji mozda cak i porast nataliteta, mnogo buducih investicija u infrastrukturu i privredu kod nas dolazi iz Azije, a jednom Kinez kad udje u tvoju zemlju on uglavnom tu i ostaje. Na zapadu situacija vise nije ni priblizno sjajna, veliki broj ljudi ce odustati od imigracije u buducnosti. U sustini kotrljacemo kao sto smo kotrljali i do sada, nista se nece na generalnom planu promeniti preterano. Sto ne znaci da se mozda nece promeniti i na vasem licnom planu to zavisi od vas :). Prosao sam solidan broj zemalja, upoznah neke ljude koji 5 puta zive bolje u Albaniji, Makedoniji, Bugarskoj... nego tamo neki u kao "obecanoj" Americi a bave se istim poslovima. Mislim da je svet postao jedno veliko globalno selo gde se u proseku zajedno svi krecemo jednim te istim tempom, onakvim kakvim to nalazu ljudi koji imaju novca i moc, sem Islamskih zemalja koje je danas lako zavaditi sa nekom verom da udju u ratove koji vode u njihovu sopstvenu propast. Mislim da mi kao nacija, krecemo da pokazujemo najzad neku pamet... kad od 20 omladinaca koje danas pitam, njih 18 kaze da ih je bas briga za neko tamo Kosovo i da ne bi ratovali ni za sopstveno dvoriste protive sile koja bi ih pojela u samom startu, to znaci da nije bas da su svi bez mozga u ovoj Srbiji, ima nade i za nas...

Back