Kako zakonski do puške ili pištolja?

UltraBasic

Domaćin
Poruka
3.924
Ko i pod kojim uslovima može da bude vlasnik vatrenog oružja?
Kako se dolazi do prava da možete raspolagati ličnim vatrenim oružjem?

Živimo u specifičnim vremenima, i mi svi verujemo sistemu bezbedosti, ali se mnogo stvari promenilo po pitanju bezbednosti u međuvremenu pa bih da se uz željno prizivane znalce kao ono kad smo prizivali nekad kišu dodolama pozabavimo i ovim pitanjem.
Ukoliko ste legalni nosilac vatrenog oružja, pod kojim okolnostima ste slobodni da ga upotrebite po regulativama naše drage, sjajne i napredne države?
Da li su ove informacije izlišne, da li se osećate pre-bezbedno pa smatrate da je dovoljno ako ste zaključali vrata?
1618600762671.png

A sto ti treba oružje?
Razoružana svetina je bila oduvek meta za najužasnije stvari. Država je ostala kratka za milione žena i dece u prethodnim ratovima, a šta je sa pljačkama, upadicama u kuću?
U nekom ključnom trenutku nećemo računati na to da nas brani policija i vojska jer dok oni dođu...
Meni noćas da upadne migrant u kuću, šta da radim? Da ga ganjam šerpom i nožem koji se muči i hleb da preseče?
Smatram da ovo treba da se uvede u obavezno vanškolsko obrazovanje-da svako samim tim što je u obrazovnom sistemu ima obavezno obučavanje da barata vatrenim oružjem u kriznoj situaciji...
Jer ne izgleda da će stvari biti bolje, već samo gore.

Razoružana svetina je bila oduvek meta za najužansije stvari. Država je ostala kratka za milione žena i dece u prethodnim ratovima, a šta je sa pljačkama, upadicama u kuću?
U nekom ključnom trenutku nećemo računati na to da nas brani policija i vojska jer dok oni dođu...
Meni noćas da upadne migrant u kuću, šta da radim? Da ga ganjam šerpom i nožem koji se muči i hleb da preseče?
Smatram da ovo treba da se uvede u obavezno vanškolsko obrazovanje-da svako samim tim što je u obrazovnom sistemu ima obavezno obučavanje da barata vatrenim oružjem u kriznoj situaciji...
J se plašim osoba poput tebe
Nekima nebi ni escajg dala u ruke 🙈

Mozes da posedujes kai trofejno al je beskorisno (skida se udarna igla), i ako ti odobre pistolj teze ide (pusku dobijas lakse ako si lovac) dobijas dozvolu za posedovanje samo a ne za nosenje. Moras da ispunis odredjene standardr sto se tice cuvanja oruzja, svaki metak koji imas moras da prijavis a mislim ds je 25 max koliio mozes da imas (barem tako bilo pre 30 ak godina). E sad ne znam gde zivis ali sam nesto citao i cuo da ovi sto zive po plsninskim pogranicnim selima prema drugim drzavama za njih vazr neka druga pravila ... i mogu da imaju i nose oruzje po tim zabitima. Ovo zafnje nemoj da mi verujes mozda sam te slagao. Nek objasni neko ko zna, ja sam samo cuo (procitao).

Razoružana svetina je bila oduvek meta za najužasnije stvari. Država je ostala kratka za milione žena i dece u prethodnim ratovima, a šta je sa pljačkama, upadicama u kuću?
I u kriznoj situaciji ako ti je bas zivot neposredno ugrozen, cak je to tesko dokazivo na sudu.

Mozes da posedujes kai trofejno al je beskorisno (skida se udarna igla), i ako ti odobre pistolj teze ide (pusku dobijas lakse ako si lovac) dobijas dozvolu za posedovanje samo a ne za nosenje. Moras da ispunis odredjene standardr sto se tice cuvanja oruzja, svaki metak koji imas moras da prijavis a mislim ds je 25 max koliio mozes da imas (barem tako bilo pre 30 ak godina). E sad ne znam gde zivis ali sam nesto citao i cuo da ovi sto zive po plsninskim pogranicnim selima prema drugim drzavama za njih vazr neka druga pravila ... i mogu da imaju i nose oruzje. Ovi zasnje nemoj da mi verujes mozda sam te slagao. Nek objasni neko ko zna, ja sam samo cuo (procitao).
Mislim da se ne skida igla nego zaliva cev i to moras u Kragujevac da nosis i da ides posle ponovo kad zavrse.

ukratko, slobodan čovek, izmedju ostalog, je i onaj koji može slobodno da poseduje oružje. naravno, uz stroga pravila.
Možemo li mi na forumu malo da predočimo ta pravila posedovanja vatrenog oružja na svoje ime?
Svakom je jasno da je oružje koje je registrovano na moje ime na izvesan način kao moja lična karta.
Jasno je svakom i da ono može da se nabavi ilegalno u našoj uređenoj, sjajnoj i bajnoj zemlji za... eto oko 50e-100e.

zanimljiva tema i za ozbiljnu diskusiju

ukratko, slobodan čovek, izmedju ostalog, je i onaj koji može slobodno da poseduje oružje. naravno, uz stroga pravila.
Ko sme ovde da dopusti posedovanje oruzja? U svakom selu ljudi se biju i tuzakaju oko pola metra medje izmedju njiva, tvoja kokoska preskocila tarabe i usla i pojela mi kukuruz, tvoje ovce presle u moju livadu ... rodjena braca ne razgovaraju zbog pola ara ...

Nije sada,bas veliki problem dobiti dozvolu za drzanje oruzja u kuci.Za nosenje ti trebaju posebni papiri,da si neki preduzetnik,ili slicno da bi mogao nositi pistolj.Daju sada dozvole,jer su veliki porezi za drzanje oruzja,ali ako slucajno negde nekog opsujes,a taj te prijavi policiji,kad pogledaju registar,dolaze odmah kuci da ti oduzmu oruzje.Inace je skoro biolo ne znam gde i u kojem mestu,stariji covek pucao iz puske na lopova koji mu je upao u kucu da ga opljacka.Nisam mogao da verujem da su duze istrazivali i drzali u pritvoru cicu,nego lopova.Morao je da dokaze zasto je pucao,a ocigledni je sve bilo.da je lopov bio u kuci.Lopovi ti ulaze u kucu i plljackaju i maltretiraju,a ti ne smes da se branis,ako se branis,ti si vise kriv nego sam lopov.Lopov taj,lopovi ti sto te ispituju,zasto si se branio.

Ko sme ovde da dopusti posedovanje oruzja? U svakom selu ljudi se biju i tuzakaju oko pola metra medje izmedju njiva, tvoja kokoska preskocila tarabe i usla i pojela mi kukuruz, tvoje ovce presle u moju livadu .
Razumem. Viša svest.
Ovde se ne radi o zavađenim ljudima po bilo kom osnovu. Mi imamo pravo da znamo kako se vatrenim oružjem upravlja, i u kriznom momentu bi svakom od nas ono bilo dodeljeno ukoliko smo prošli obuku.
Ovde nije stvar nesuglasica sa ljudima koji se bore istovetno za neku svoju pravdu, komšije, zavađene strane, muž i žena-smešno!

Kako smo pismeni po pitanju kompjutera... da li država očekuje da se opismenjavamo po istom principu i po pitanju oružja?

Razumem. Viša svest.
Ovde se ne radi o zavađenim ljudima po bilo kom osnovu. Mi imamo pravo da znamo kako se vatrenim oružjem upravlja, i u kriznom momentu bi svakom od nas ono bilo dodeljeno ukoliko smo prošli obuku.
Ovde nije stvar nesuglasica sa ljudima koji se bore istovetno za neku svoju pravdu, komšije, zavađene strane, muž i žena-smešno!

Kako smo pismeni po pitanju kompjutera... da li država očekuje da se opismenjavamo po istom principu i po pitanju oružja?
Ide se u streljanu i tamo su ljudi odredjeni za obuku i pravila drzanja i koristenja oruzja.

Razumem. Viša svest.

Gde ti zivis covece? Prodji malo po selima i manjim mestima pa ces videti kako ljudi zive i koliko su pismeni funkcionalno (batali informaticku pismenost)

Razumem. Viša svest.

Dobro ti razmisljas,ali uvek se nadje neki los komsija koji te povuce za jezik,a ti mu odgovoris.Pogotovo ako zna da imas oruzje,odmah ce te prijaviti.Ako naljutis nekog od porodice u kuci,isto moze da te prijavi i ode oruzje.Nekada su kod nas za dozvolu lovacke puske,panduri isli da se raspitaju o tebi,kod komsija za koje su znali da nisi u dobrim odnosima i to je presudjivalo dal' ces dobiti dozvolu ili ne.

Back