Kako zaboraviti blam?

Znam da nije lako i mrzim instant savete

ali jednostavno, ne budi tako stroga prema sebi ;)
govorim iz perspektive osobe koja itekako mnogo zna o blamovima/kiksevima/nenormalnim situacijama
okupiraj se nečim drugim

p.s.
konkretno, ja sam se izblamirala na odbrani svog diplomskog, posle sam izašla, iscepala ga i morala da štampam opet i ponovo sve overavama :hahaha:
sad mi smešno, ali dugo me je to mučilo, nisam mogla da spavam i osećala sam se manje vrednom
jednostavno mi je jednog dana puknulo u glavi da moram prestati da mučim samu sebe i da je to samo jedna loša epizoda
držim ti palčeve :)

Poslednja izmena:
Ono sto se desilo me izjeda...ne mogu da mislim ni na sta drugo...mozda cete reci da sam smesna ali to je jace od mene...na mestu gde sam trebala pokazati prakticno znanje kod usavrsavanja sam zakazala..jednostavno se pokazala kao nesposobna..posle kritika i dobro ocitanih lekcija u suzama sam napustila sve i evo me sedim ocajna..situaciju sam htela da popravim govoreci da imam probleme jer sam u prelaznom dobu i hormoni mi divljaju...ne znam da li je iko tu pricu prihvatio ali se ona moze lako ispostaviti tacnom..cekam rezultate jer i sama vidim da sam bila nemocna da nesto dobro uradim ..bar da nisam nista, nego sam napravila greske...bilo kako bilo sramota me je da bih najradije pobegla na kraj sveta...izblamirala sam se pred ljudima koji su mi ukazali poverenje ali vremenom me sve vise podozrivo gledali..na kraju ti isti koji su mi trebali biti kolege nece mi se sigurno ni javiti kad me sretnu...dosla sam do ivice..ne mogu ni tablete da mi pomognu..ne spavam ne jedem ne zivim...da me pitate zasto aman napravih sve to tako..ne znam sta da kazem...ko da me neka nevidljiva sila vodila...uzas...

Tko nikada nije pogriješio ...nikada nije ni uspio . Neuspjesi su normalan i sastvani dio života ... Nema potrebe da se mučiš time , jer oni za koje misliš da razmišljaju o tvom blamu , sigurno o njemu uopće i ne razmišljaju . Ne vrti se svijet ni oko tebe ni oko tvoga blama ... a i tvoj život se ne vrti niti ovisi o istomu. Također mislim , da se sve događa s razlogom ... razmisli o kritikama i lekcijama koje si dobila . One su sigurno bile dobronamjerne i nešto ćeš iz njIh dobro naučiti ... da se drugi puta bolje pripremiš , da postaneš odgovornija snažnija ... opuštenija .. i da naučiš odvojiti bitno od nebitnog ... i sigurno još mnogo toga ...

Ono sto se desilo me izjeda...ne mogu da mislim ni na sta drugo...mozda cete reci da sam smesna ali to je jace od mene...na mestu gde sam trebala pokazati prakticno znanje kod usavrsavanja sam zakazala..jednostavno se pokazala kao nesposobna..posle kritika i dobro ocitanih lekcija u suzama sam napustila sve i evo me sedim ocajna..situaciju sam htela da popravim govoreci da imam probleme jer sam u prelaznom dobu i hormoni mi divljaju...ne znam da li je iko tu pricu prihvatio ali se ona moze lako ispostaviti tacnom..cekam rezultate jer i sama vidim da sam bila nemocna da nesto dobro uradim ..bar da nisam nista, nego sam napravila greske...bilo kako bilo sramota me je da bih najradije pobegla na kraj sveta...izblamirala sam se pred ljudima koji su mi ukazali poverenje ali vremenom me sve vise podozrivo gledali..na kraju ti isti koji su mi trebali biti kolege nece mi se sigurno ni javiti kad me sretnu...dosla sam do ivice..ne mogu ni tablete da mi pomognu..ne spavam ne jedem ne zivim...da me pitate zasto aman napravih sve to tako..ne znam sta da kazem...ko da me neka nevidljiva sila vodila...uzas...

ко зна зашто је то добро

Na tablete nemoj ni da pomišljaš ukoliko ti ih ljekar ne propiše. Kada je blam u pitanju, služim se jednom veoma efikasnom tehnikom. Naime, zamisli mentalnu gumicu kojom brišeš sjećanje na epizodu koja te uznemirava. Svaki put kada pomisliš na tu neprijatnu situaciju zamisli kako gumicom brišeš sve veznao za nju. Nakon više ponavljanja sjećaćeš se da si doživjela neprijatnost ali te to sjećanje više neće uznemiravati niti ćeš se sjećati detalja. Probaj, ima efekta.

Back