Kako zaboraviti blam?

nesvesna

Zainteresovan član
Poruka
160
Ono sto se desilo me izjeda...ne mogu da mislim ni na sta drugo...mozda cete reci da sam smesna ali to je jace od mene...na mestu gde sam trebala pokazati prakticno znanje kod usavrsavanja sam zakazala..jednostavno se pokazala kao nesposobna..posle kritika i dobro ocitanih lekcija u suzama sam napustila sve i evo me sedim ocajna..situaciju sam htela da popravim govoreci da imam probleme jer sam u prelaznom dobu i hormoni mi divljaju...ne znam da li je iko tu pricu prihvatio ali se ona moze lako ispostaviti tacnom..cekam rezultate jer i sama vidim da sam bila nemocna da nesto dobro uradim ..bar da nisam nista, nego sam napravila greske...bilo kako bilo sramota me je da bih najradije pobegla na kraj sveta...izblamirala sam se pred ljudima koji su mi ukazali poverenje ali vremenom me sve vise podozrivo gledali..na kraju ti isti koji su mi trebali biti kolege nece mi se sigurno ni javiti kad me sretnu...dosla sam do ivice..ne mogu ni tablete da mi pomognu..ne spavam ne jedem ne zivim...da me pitate zasto aman napravih sve to tako..ne znam sta da kazem...ko da me neka nevidljiva sila vodila...uzas...

nemoj toliko sebe da kritikuješ, svima se ponekad u životu desi da ne pokažu svoj puni kapacitet, život ide dalje, ustani otresi prašinu sa ramena i nastavi da hodaš kroz život dignute glave.
biće još prilika da zablistaš...hajde...opa! :)

Ono sto se desilo me izjeda...ne mogu da mislim ni na sta drugo...mozda cete reci da sam smesna ali to je jace od mene...na mestu gde sam trebala pokazati prakticno znanje kod usavrsavanja sam zakazala..jednostavno se pokazala kao nesposobna..posle kritika i dobro ocitanih lekcija u suzama sam napustila sve i evo me sedim ocajna..situaciju sam htela da popravim govoreci da imam probleme jer sam u prelaznom dobu i hormoni mi divljaju...ne znam da li je iko tu pricu prihvatio ali se ona moze lako ispostaviti tacnom..cekam rezultate jer i sama vidim da sam bila nemocna da nesto dobro uradim ..bar da nisam nista, nego sam napravila greske...bilo kako bilo sramota me je da bih najradije pobegla na kraj sveta...izblamirala sam se pred ljudima koji su mi ukazali poverenje ali vremenom me sve vise podozrivo gledali..na kraju ti isti koji su mi trebali biti kolege nece mi se sigurno ni javiti kad me sretnu...dosla sam do ivice..ne mogu ni tablete da mi pomognu..ne spavam ne jedem ne zivim...da me pitate zasto aman napravih sve to tako..ne znam sta da kazem...ko da me neka nevidljiva sila vodila...uzas...

ako je neko imao bezbroj sramnih epizoda to sam ja.
na prvu reakciju mi se propada u zemlju pri samoj pomisli, ali se tu ukljucuje sistem.

a caka je u tome da sto je proslo ne moze se promeniti niti zaboraviti pa ucestalim ponavljanjem dodjes do stadijuma: ma zabole me

nemoj toliko sebe da kritikuješ, svima se ponekad u životu desi da ne pokažu svoj puni kapacitet, život ide dalje, ustani otresi prašinu sa ramena i nastavi da hodaš kroz život dignute glave.
biće još prilika da zablistaš...hajde...opa! :)

Hvala na podrsci..nije mi zbog pada..ustacu...imam snage d akrenem dalje ali me ovo pojede...kazu mi: sta te briga sta misle...tvoj zivot je tvoj... pa ne mogu tako bas...

- - - - - - - - - -

hvala vam svima stvarno eto d ane bih pojedinacno pisala...ma noc je najteza...dodju ti misli kako zasto...svakom je svoj problem najveci..

Znam ja zasto ti se to tacno desilo, ne znam da li zelis da ti kazem i da li ce ti se svideti odgovor? (nije nista strasno, niti opasno, lose toliko btw).

pa lako,kao i sve ostalo:lol:

- - - - - - - - - -

meni je bolje pitanje,kako nešto ne zaboraviti,kako nešto zapamtiti

- - - - - - - - - -

u svakom slučaju,treba probati s drogiravanjem i alkoholisanjem,pa ako vredi vredi a ako ne vredi jbg

- - - - - - - - - -

onda ja drago djete za tebe spasa nemam,nadji boljeg psihologa

- - - - - - - - - -

Oko cega se dize tolika prasina ... ?

mislim da je nekom pozlilo

Pa hajde reci...necu sad d aplacem ako to procitam..sazaljenje mi ne treba...raspali

OK napisacu cim budem imao vremena, sad samo na kratko priupitah da znam da li da pisem uopste ili ne (posto pisem duze kada uzmem da ozbiljno pisem, ne volim kratke savete i nesto tek reda radi da ispisem i procitas i nista, kao da nisam nesto ni rekao). Prati ovu temu, napisacu sto pre mogu veceras ili sutra.

I btw neces plakati i ako si planirala, jer nisam rekao da je ovo negativno sto cu napisati, sta vise pozitivno je :-p .

- - - - - - - - - -

Pa hajde reci...necu sad d aplacem ako to procitam..sazaljenje mi ne treba...raspali

OK napisacu cim budem imao vremena, sad samo na kratko priupitah da znam da li da pisem uopste ili ne (posto pisem duze kada uzmem da ozbiljno pisem, ne volim kratke savete i nesto tek reda radi da ispisem i procitas i nista, kao da nisam nesto ni rekao). Prati ovu temu, napisacu sto pre mogu veceras ili sutra.

Ti mi do tada napisi detalje...Sta je to bilo, gde kada, da li ti nesto u zivotu zavisi od toga i koliko, da li si na nekom gubitku zbog toga sada, znaci sta sve ide sekundarno uz taj primarni blam koji imas kao najvecu trenutnu nezgodu.

Ti mi do tada napisi detalje...Sta je to bilo, gde kada, da li ti nesto u zivotu zavisi od toga i koliko, da li si na nekom gubitku zbog toga sada, znaci sta sve ide sekundarno uz taj primarni blam koji imas kao najvecu trenutnu nezgodu.

ajde dzeki cen, ne tripuj da si Jung ;)

koje doba..pa bas to srednje... rani klimaks sta reci..ali za ucenje nikad kasno nije...a ovo je bila moja sansa velika da do penzije radim jedan lep posao...

Ниси ми одговорила да ли си удата, имаш породицу?

У суштини, у питању је твоја амбиција, која некако се не уклапа у концепт твог окружења, као и то да си у контрадикторности у односу тебе саме, твог живота и посла којим се бавиш, мислим, ако је намера усавршавања тог посла којим се бавиш.

Смири се, ниси избламирана, иако имаш тај осечај.

Једноставно је, сагледај саму себе, своју позицију, и видечеш да то није то што си ти желела, већ чеш спознати своју стварну способност која је предодређена вероватно за нешто друго... :)

Главу горе, диши дубоко и лагано, и опуштено преиспитај себе, и нечеш погрешити.

Још једном понављам, ниси избламирана, већ ти је указано да мораш ићи другим правцем... :)

Жива и здрава била... :)

ПС

Неслушај савете из свог окружења, који ти подилазе слаткоречивошчу...

Poslednja izmena:
Baš bih volio upoznati nekog lažova koji će reći da se nikada u životu nije izblamirao .
Naravno da je bilo blamova a vjerovatno će ih biti još . Sve je to sastavni dio života .
Jedan od zadnjih blamova mi je bio kad me čekalo društvo u Apatinu a ja promašim
Apatin za 120 kilometara . Zakasnio sam na druženje puna četiri sata . Kasnije su se
valjali od smijeha kad sam im opisivao to svoje putovanje a vozio sam se i po šumi .
Da komedija bude veća , u kolima imam GPS a imao sam kod sebe i auto kartu .
Naidje dan kada upadaš iz greške u grešku i tu ne možeš ništa .

Ti si hipersenzibilna, vremenom će to izbledeti

Što se tiče tableta, to da ne mogu da pomognu kod smirenja i spavanja, nema veze sa istinom . Postoje takve tablete, od kojih spavaš po 16 sati, a ostatak dana dremaš. Ako te toliko pogađa, treba da tražiš neki trankvilizator. Ne nužno sedativ, jer i mnogi drugi lekovi imaju sedativno dejstvo

Ne smeš, da dopustiš, da ti stres upropasti zdravlje, treba da odeš kod lekara, da ti preporuči nešto, što će ti pomoći da premostiš, to što jako teško pada ....

Poslednja izmena:
Joooj ma zaboravi jednostavno, svakome se desi. Tako mi na igralištu pre 2-3 godine (a inače sam talašika za poteze, pošto sam golman) i posmatrala nas je neka devojka koja mi se sviđala. Igralište je betonsko, i da se naravno dokažem, viknem svom prijatelju Milošu: Miki, da ubaci mi jednu za makazica. Makazice sam pokušavao do tada možda 2 puta u životu, i to na travi. On me prvo onako čudno pogledao, ali je uradio ono što sam tražio. Ubacio je loptu, a ja smoto promašim i prospem se po onom betonu, izgrebem leđa i lakat. Ma svi su momentalno popadali od smeha, čak sam imao i nadimak Makazica. Al' bilo pa prošlo :D Sad se toga rado setim i smejem se, mada sam hteo u zemlju da propadnem :)

Kako zaboraviti blam? Napraviti sledeći blam. Vrlo spremno.
Blam je nešto zbog čega se osećate glupo jer se drugi osećaju glupo u vaše ime, kolektivno. Ovo je u doba plemena bilo korisno, kada bi neko prejeo se reptilokozjih creva, te ostavio zalihe iz špajza, dakle plemenske rupe posred zemlje, unutar pećine, neka forma impro-frižidera; ostavio zalihe, bolje reći, ne ostavio zalihe. A trebaš im kao telo, i lovac i prenosilac svojih gena, pa im se ne isplati da te umlate kamenjem i pokusaju ti dura mater. Pa se tako na tebe društveno-amikabilno utiče.

Jednostavno preoptereti graničnik, remenik, sposobnost, toleranciju drugih na blam!
Kablam!

nađeš nekog da daviš pa ga daviš :think: samo što to stvarno može da preraste u bolest sretala sam to i da ljudi počnu da se sklanjaju od tebe jer ne mogu da izdrže
piši o tome, crtaj, komponuj, i tako malo po malo promeniće makar lik
e sad ako te to opseda TOLIKO da ne možeš ništa da radiš i tako onda možda lekovi ali sve mislim mogu oni i da se zaobiđu. ako nemaš koga da daviš onda kod popa ili psihića možda. a ne mora ništa mislim stanuje u glavi pa tako. šta je blam tačno tvoj, druga strana to gleda ko zna kako
ako stvarno ne možeš da spavaš i toliko ej jako ne znam, ja sam jednom rešila sama nesanicu a drugi put se rešilo kad sam išla u dnevnu bolnicu nekako se samo tad smirilo

Poslednja izmena:

istrci jedno 10 km pa ces lepo i da se naruckas i naspavas a i blam da zaboravis ;)

ja mislim da kao i kod svih ostalih zdrvorazumske savete tvoja podsvest nece prijvatiti zbog jaci e emocija...znaci msm da ce ti najvise pomoci vreme...meni je tako za neke zesce blamove,a ja sam zbog izrazite samokriticnosti i mnogo cega jos to sve jace dozivljavala tj nezdravije,vreme kolko tolko resilo problem...
ono jedes se duze pa polako zaboravis...
a ti ne treba da se definises kroz jedan akt..vidi sta mozes iz toga da naucis i kako da budes srecnija;)

Back