Estella:
Ja mislim da je ovo sto si ti opisala cista fizicka privlacnost, a da je fluid nesto vise od toga. Mozda bi se ti potpuno razocarala da si imala priliku da popricas sa njim, mozda je glup, ili dosadan, ili previse prica... Za mene je fluid u velikoj meri povezan sa intelektualnom igrom izmedju dvoje ljudi. Nekada se cak desi da nekoga poznajes, a onda u nekom momentu nesto kvrcne u tvojoj glavi i pocnes da ga posmatras na drugaciji nacin, tako da ne mislim da kad pocnes nekoga da upoznajes - da to onda vise nije fluid. Tj. ako si u vezi sa nekim i kroz tu vezu pocinjes da ga upoznajes, onda se taj fluid transformise u nesto drugo. Ali ako nekoga upoznajes van veze, taj fluid moze da traje i traje...
Kao prvo – decko uopste nije moj tip, nikako ne volim plave i nize od 190cm.
Primer jeste banalan, ali zaista sam osetila nesto cudno… Nije mi obicaj da primecujem ljude oko sebe, ma koliko oni privlacni bili (da, po tome sam vrlo neobicna…), ne poznajem ih, ne zanimaju me.
Fluid – kao neobjasnjiva energija izmedju dvoje ljudi.
Kad poznajes neku osobu duze vremena, onda taj fluid, kao nesto sto je transcedentno, prelazi, kao sto si rekla, u nesto drugo – u nesto sto je REALNO – npr. neka osobina, odredjena karakteristika koja te privlaci odredjenoj osobi.
U Vujaklijinom recniku pise da je fluid – nesto prolazno, nestalno, lako, jednostavno.
Upravo to – neka lakoca, nevezana za intelekt, neka vrsta precutnog sporazuma PRE nego sto nekoga upoznamo.
Kasnije se fluid transformise u medjusobno razumevanje i dobru komunikaciju. A to su vec stvari koje se ticu osobina licnosti i intelekta. A ne neobjasnjivih energija.
Dobro, verovatno istu stvar nazivamo drugacijim imenima, a raspravljamo o tome sta znaci rec “fluid”, otuda i ova neslaganja… Ko zna ko je u pravu

:wink: