- Poruka
- 793
Не само историчар него сваки човек би требало бити судија који ће самостално, за себе, доносити пресуде о историским догађајима и људима. Односно желим да кажем да сами требамо да доносимо закључке о четницима, партизанима, љотићевцима, итд. а не да нам неко други намеће закључке. Ако нам други пресуђују, онда ми не размишљамо самостално него смо изманипулисани. А ако већ желимо сами да судимо, онда као и сваки судија, морамо да саслушамо и одбрану а не само напад како би правилно пресудили. Погрешно је ти што неко не жели да саслуша другу страну. То је неки мој принцип на основу кога доносим закључке ко је крив а ко прав, ко је добар а ко зао.
Занима ме да ли је ваш принцип исти као мој или имате неке своје принципе. Питање сам поставио због тога што сам приметио да је све више људи који се заступају неке ставове а да ни сами не знају зашто.
Занима ме да ли је ваш принцип исти као мој или имате неке своје принципе. Питање сам поставио због тога што сам приметио да је све више људи који се заступају неке ставове а да ни сами не знају зашто.