Kako to Grci rade

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad dobijes presudu da si krivicno odgovoran usled tehnicke greske ujedno gubis i licencu (jer je u sam postupak bila ukljucena i tvoja komora) te vise ne mozes raditi na poziciji gde treba da overis projekat, izvodjenje, inspekciju ili nadzor tim pecatom. Gradjevinski inzenjeri ne rade u urbanizmu, u urbanizmu rade licencirani inzenjeri arhitekture urbanistickog smera.
Taj sto izdaje lazne dozvole to radi zato sto ne postuje zakon, ali imas isto tako i lekare, advokate, bankare, tesare, sofere koji ne postuju zakon i rade krivicna dela sa namerom, to samo govori o njima kakvi su ljudi a ne o celoj jednoj bransi ljudi. A to da je sud priznao laznu dozvolu (za sta? za gradnju? upotrebnu dozvolu?) indicira da je u sve umesana politicka volja ili silni novac za mito, nista vise.

Posto si ogorcen na "nase strucnjake" nadji bolje, Srbija druge nema, a ti koji primaju novac da potpisu nesto sto ne bi smeli to rade za sebe ne za struku.
osim, ako te postavlja i smenjuje elitni stručnjak pod zaštitom ambasade engleske....ali tebi kažu da je kriv Broz, a još više da si sam kriv jer si pripadnik naroda, a ne elite...:)

osim, ako te postavlja i smenjuje elitni stručnjak pod zaštitom ambasade engleske....ali tebi kažu da je kriv Broz, a još više da si sam kriv jer si pripadnik naroda, a ne elite...:)
Engleska ambasada odlucuje ko ce u Cacku da bude nacelnik gradjevinske inspekcije!? Daj, smanji malo dozivljaj.
Mnogo ti konfuzno pisanje, te lazni strucnjaci, te sukob cetnika i partizana, te urbanisti protiv gradjevinaca...
Da se vise ne razvlacimo.

Engleska ambasada odlucuje ko ce u Cacku da bude nacelnik gradjevinske inspekcije!? Daj, smanji malo dozivljaj.
Mnogo ti konfuzno pisanje, te lazni strucnjaci, te sukob cetnika i partizana, te urbanisti protiv gradjevinaca...
Da se vise ne razvlacimo.
hahahaha izostavio si da pročitaš da tog tvog u čačku postavlja elitni stručnjak iz beograda koga je postavio i podržao levi sekretar engleske ambasade, ali taj tvoj spin zaslužuje odgovor nikakav ti stručnjak ne možeš da budeš nigde, ali eto naučio si srpski i možeš da budeš IT stručnjak za društvene mreže....
a onda nije trebalo ni da ideš, jer ovde takve više plaćaju....

hahahaha izostavio si da pročitaš da tog tvog u čačku postavlja elitni stručnjak iz beograda koga je postavio i podržao levi sekretar engleske ambasade, ali taj tvoj spin zaslužuje odgovor nikakav ti stručnjak ne možeš da budeš nigde, ali eto naučio si srpski i možeš da budeš IT stručnjak za društvene mreže....
a onda nije trebalo ni da ideš, jer ovde takve više plaćaju....
Ma da, ti znas da da sve to ide do engleske amasade, tako pismen si u mogucnosti da to vidis. Jbg, od skolovanja ti nije ostao ni pravopis maternjeg (ako si uopste Srbin) jezika tako da moramo da se potrudimo da razumemo gde ti pocetak a gde kraj recenice i kad je krenula sledeca.

OK, jarane, ides na moju ignore listu, medju iste takve kao ti. Adio.

Ma da, ti znas da da sve to ide do engleske amasade, tako pismen si u mogucnosti da to vidis. Jbg, od skolovanja ti nije ostao ni pravopis maternjeg (ako si uopste Srbin) jezika tako da moramo da se potrudimo da razumemo gde ti pocetak a gde kraj recenice i kad je krenula sledeca.

OK, jarane, ides na moju ignore listu, medju iste takve kao ti. Adio.
Pa tako mu rade stručnjaci kao ti, treba im malo podrške, jer sami ne bi znali da beknu "stručno"
Šta bre ti sam smeš da potpišeš, majke ti?
:)

Aha, kad bi se zezali. Posto ja znam nekoliko Grka koji su se iselili iz Grcke u beli svet (znam ih kao iseljenike) a znam odlicno i moga drugara sa Krita koji je studirao u Beogradu a zivi i radi u svom zavicaju mogu reci da su porilicno slicni nama Srbima. Drzavni posao kod njih je kao i kod nas drzavni posao (vec sam pisao da u 12.00h beze iz kacelarija kao Cvarkov i ekipa) a spremni su da ukradu od dzrave gde stigni i na nacin na koji ti ne bi pao na pamet., zaposljava se preko veze, nije bitna strucnost itd. Deluje poznato?

Kad su 2008-09 pukli kao drzava usled prezaduzenosti (ne slucajno vec preko 100 godina mi Srbi imamo izraz - "duzan kao Grcka") otkrili su neverovatne slucajeve muljanja i korupcije. Neka komisija koja je cesljala penzijski sistem otkrije da na nekom ostrvu drzava isplacuje invalidninu za slepe za 400 osoba, problem je sto je na ostrvu zivelo 1000 ljudi. 40% slepih je "malo" preterano te istarze to i dodju do otkrica da je neki lekar pisao resenja (verovatno je uzimao kintu za to, ne seacm se detalja) a sluzbenici u ministarstvu u Atini prelazili preko toga ne proveravajuci (ili opet tamo neko uzimao kintu). Znaci gradjani spremni da prevare sistem, daju novac za mito za to, da godinama varaju drzavu, drzavni sluzbenici spremni da varaju drzavu za koju rade zarad mita. Zvuci vam poznato?

Grci su samo fanaticni kao sporstski navijaci, oni se tuku sa policijom na ovom strajku, ili na veseljima ali u poslu su gori od nas Srba.
Nisam znao. Hvala na objašnjenju.

24 štrajk. Čak i kontrola leta, neće biti preleta aviona.
Štrajkuju 2 krovna grčka sindikata

U Grčkoj se dešavaju masovni protesti i generalni štrajk povodom obeležavanja druge godišnjice od železničke nesreće, kada je poginulo 57 ljudi, a desetine povređene.

lg.php

„Ovde sam u znak sećanja na ljude koji su poginuli, zahtevamo pravdu", kaže trinaestogodišnji Dimitris koji je sa ocem Petrosom Polizosom došao na najmasovniji protest u zemlji, koji se održao na trgu Sintagma u centru Atine.

U noći 28. februara 2023. putnički voz prepun studenata naleteo je na teretni voz u blizini klisure Tempi u centralnoj Grčkoj.

Uzrok nesreće je ljudska greška, saopštili su istražitelji su u četvrtak, kao i loše održavanje železnica i upošljavanje nestručnih kadrova.

дакле, сад се тек сетили када су видели ѕа масовне протесте у Србији ?

и они да нам буду узор :mazi:

да , тако то ГРЦИ раде после две године...

две годиен им требало да истраже...

ни код нас не би прије дола правда па вероватно никада, нити истраживање поштено али су студенти ту да то спрече и ПРАВДУ ИСТЕРАЈУ НА ЧИСТАЦ

ТАКО ТО СРБИ РАДЕ!

Ma postoje, ali i tamo postoji i policija - grčka policija je nadaleko poznata po svojoj tolerantnosti prema demonstrantima…
некад је паметније ћутати. ти би ту пословицу могао често користити...

полиција неће имати никакве шансе против народа кој иеј генерално блокирао читаву земљу.

друго, видимо да код грка има напада на полицију , бакљи ватре свега...

то код нас раде убачени елементи као мариника брковић погачар грухоњић мила пајић новаковић у свокјим сеансама око градске скупштине и градске куће

наши студенти и народ са њима мирно протествује и ПУМПА

Back