Kako to Grci rade

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Grci su najjači u Evropi što se štrajkova tiče
Odlično organizovani, fanatični i ne za je bavaju se..
Nije im strano da izađu na ulicu razvale grad, sve popale, polome i poruše i nema te policije koja može to da spreči
Nema kod njih šetnje itd.. blokira se cela država!
Inače Grčka je moja omiljena strana zemlja i baš dosta znam o njoj, o Grcima uopšte a i često idem u Solun

Ja bih rekla neviđenih pljački naših para i opštem javašluku.
У градњи сам довољно дуго да сам дошао до позиције да могу да будем близу појединих процедура и доношења разних решења и одлука и само једно могу да ти кажем да сам шокиран шта сам видео, чуо, доживео у више наврата.
Ово је област укојој је увек било мутних радњи и "процената" али никада није било ни приближно у овим количинама, овако бахато, јавно и без стида и срама.
Било је намештања тендера и послова али никада није било оволиког непоштовања струке, прогуравања режимских фирми, оволиког незнања, јавашлука.

Nije im strano da izađu na ulicu razvale grad, sve popale, polome i poruše i nema te policije koja može to da spreči
Ovaj deo mi se ne dopada. Nema potrebe da se pali grad, koji će ionako posle morati da se popravlja parama građana . Kao kada je neko besan na svoju ženu pa zapali svoj stan, bolje menjaj ženu 😁

Štrajk je sasvim drugo..
Inače Grčka je moja omiljena strana zemlja i baš dosta znam o njoj, o Grcima uopšte a i često idem u Solun

У градњи сам довољно дуго да сам дошао до позиције да могу да будем близу појединих процедура и доношења разних решења и одлука и само једно могу да ти кажем да сам шокиран шта сам видео, чуо, доживео у више наврата.
Ово је област укојој је увек било мутних радњи и "процената" али никада није било ни приближно у овим количинама, овако бахато, јавно и без стида и срама.
Било је намештања тендера и послова али никада није било оволиког непоштовања струке, прогуравања режимских фирми, оволиког незнања, јавашлука.
I sta si preduzeo? Suprostavio se? Protestvavao? Napustio zemlju?

Koliko vidim i dalje radis, jos si kako kazes na poziciji da donosis neke odluke. Znaci nista nisi preduzeo, nego si se usemio.

Naravno, tako se radilo i pre 20 i pre 40 godina, samo ljudi ne znaju da je tako bilo. Uvek si morao da imas stomak za desavanja u investicijama, muvacine, politicke naredbe...

Koliko vidim i dalje radis, jos si kako kazes na poziciji da donosis neke odluke. Znaci nista nisi preduzeo, nego si se usemio.

Naravno, tako se radilo i pre 20 i pre 40 godina, samo ljudi ne znaju da je tako bilo. Uvek si morao da imas stomak za desavanja u investicijama, muvacine, politicke naredbe...
Nemaš ti apsolutnog pojma , tu možeš samo da ćutiš .
I ostaće tako .

Izgleda da kod njih postoje pravi sindikati.
Ми смо у ери , како рече, примитивног капитализма који почиње да поприма облике феудализма.

Ех драги моји комунисти прошло је ваше ...
Ви знате да сте то у души, јел да да знате ??? ☕

Отишао сам из земље и вратио сам се после неког времена.
Слушај пајсеру један, пре него што некога лажно оптужиш макар питај, ако нећеш, не желиш, да провериш ко је и шта је и како ради.
Ја се нисам ушемио нигде. Једном сам почео да дижем озбиљну фрку па ми је прећено, чак и породици а имам доказ за 2 објекта шта је рађено, једна мањи а један већи.
Нисам на позицији да доносим одлуке везану за власт него на позицији некога ко води послове за једног приватника па сам присуствовао разним тендерима, комисијама за технички пријем објеката.
Ја не учествујем у мутним радњама за које видим да ти прво падају на памет па тек онда нешто нормално јер вероватно и сам тако размишљаш.

Ех драги моји комунисти прошло је ваше ...
Ви знате да сте то у души, јел да да знате ??? ☕
Ти си мишљења да свако коме неодговара да ради за послодавца 12-14 сати дневно, и недељом, а да то није макар делимично плаћено је комуниста.
Ти си мишљења да свако коме смета што послодавац неће да набави безбедносну опрему него људи гину и осакаћују се на послу је комуниста.
Ти си мишљења да свако коме смета што послодавац пријављује људе на минималац, неки чак и не пријављују, је комуниста.

Браво, свака част, рече неко ко или не ради или ради у државној служби.

Pa jeste li bili na letovanju u Grckoj....?
I jeste li gledali grke, komsiluk, porodice...patrijarhe....mislim glave porodice, ne mora da bude muskarac...Grkinja zena ti isto moze da ima kitu da razvali....ne seksualno , nego da vidis kad dodje matori babac a glava porodice...kao mafijoza izgleda, pristupa, resava...a nije italijanska verzija malo cuknuta, nego ima onaj grcki smek....tezak, teska...

Meni nije jasno kako ja dodjem na letovanje i imam pristup do grckih porodica, do njihove elite...ali svaki put je bilo zato sto saznaju na neki nacin da sam pravoslavac....tako da nije do moje komunikativnosti.....
Ali dovoljno je i na ulici , pljeskavica, sladoled, i upoznaces isti taj grcki miris povezanosti , nema sanse da omasis....ako je stariji od 30 godina, , nema sanse da omasis..

Отишао сам из земље и вратио сам се после неког времена.
Слушај пајсеру један, пре него што некога лажно оптужиш макар питај, ако нећеш, не желиш, да провериш ко је и шта је и како ради.
Ја се нисам ушемио нигде. Једном сам почео да дижем озбиљну фрку па ми је прећено, чак и породици а имам доказ за 2 објекта шта је рађено, једна мањи а један већи.
Нисам на позицији да доносим одлуке везану за власт него на позицији некога ко води послове за једног приватника па сам присуствовао разним тендерима, комисијама за технички пријем објеката.
Ја не учествујем у мутним радњама за које видим да ти прво падају на памет па тек онда нешто нормално јер вероватно и сам тако размишљаш.
Ah ti si sitna boranija, nemas ti pojma kako se i gde muti. Radis za privatnika.

Grci su najjači u Evropi što se štrajkova tiče
Odlično organizovani, fanatični i ne za je bavaju se..
Ne mora da razbiju i popale, opasni su i ozbiljni i kad samo razgovaraju...
Nije to pretnja, nego su ozbiljni....
Sve su pregovori , ali ako ti postujes njihov pristup , postovace i oni tvoju nepodobnost...nece je postovati u smislu da ce reci jarane, ali ce postovati u smislu ti teras svoje tvrdoglavo , oni teraju svoje....tako ce postovati..

Srbi su totalno operisani od takvog ponasanja, ovde da dodjes na 20% toliko zategnutih stavova, pocece pesnice da rade..
Tamo sa grcima, vi se ozbiljno sukobljavate u iznosenjima, ali ste tako daleko da se pesnicite da je neverovatno , bar prvi put kad se desi...
Kad mi kazu da su se nasi momci potukli sa grcima, ja pokusavam da se setim koliko sam puta naleteo na blentavog mladog grka...i nisam cesto , ili sam naletao na fine mlade ljude, ili na sredovecne....a ima mladih ali nisam ja naletao....ne znam zasto ...Evo kad dodjem u grad ili selo , ja priznajem da npr u selu sretnem 20 devojki , 300 sredovecnih , 30 dece,a mozda 4 momka do 30, nemam pojma kako , a govorim za letnje vreme......izgleda da rade negde, ali gde ja ne znam..

Turizam pa srecem devojke, bilo agencije, bilo vodici , bilo prodavnice...zato srecem devojke...tu sretnem i tih malobrojnih muskaraca, i oni rade tako tu...ali u manjini..

Poslednja izmena:
Ah ti si sitna boranija, nemas ti pojma kako se i gde muti.
Ја нисам нигде рекао да сам био на позицији да видим велике државне пројекте тј шта се ради са њима ја сам рекао да сам на позицији која ми је омогућила да видим технички пријем неколико објеката (како се радило и шта се радило и како се оправдава пораст трошкова од 850%.
Био сам у ситуацији неколико пута да видим технички пријем објекта који се врши тако што комисија дође на састанак и не гледа шта је урађено него само одреди извођачима колико ко мора да плати.
Био сам у ситуацији када сам морао да одбијам учествовање у намештању посла за 2 државна објекта, један је била мања намештаљка а други озбиљнија и ја да потпишем, печатирам и да добијем добар проценат за то. Наравно нисам луд то да радим али се један зајебао гадно па је оставио траг. Чекам само да се ова власт још мало пољуља па да доставим то. Скоро је то било.

Back