Kako to da Srbi u povijesti uvijek imaju saveznike, ali na kraju ostanu sami?

Zagor92

Aktivan član
Poruka
1.593
Kad se pogleda srpska povijest, čini se da gotovo nikad niste bili bez saveznika, bilo da je to bila Rusija, Francuska, Britanija, pa i SAD u određenim razdobljima. Ipak, gotovo svaki rat ili krizu završavate sami, često s osjećajem izdaje i gubitka. Kako je moguće da se isti obrazac stalno ponavlja? Je li problem u saveznicima, ili možda ipak u srpskoj politici i očekivanjima od tih savezništava?

Nije to, nego uvek za slabijeg, ja ću kad igram basket uvek izabrati slabiju ekipu za saigrače dok će kolega rvat uvek ali uvek birati jače i višlje igrače, tako bilo tako će i ostati, Hrvat će prvo za Hitlera a posle će za Staljina.
Šteta što sport nije isto kao i politika..
Nego, misliš li da je baš to razlog zašto uvijek sve završava onako kako sam naveo i u uvodnom postu?

Kad se pogleda srpska povijest, čini se da gotovo nikad niste bili bez saveznika, bilo da je to bila Rusija, Francuska, Britanija, pa i SAD u određenim razdobljima. Ipak, gotovo svaki rat ili krizu završavate sami, često s osjećajem izdaje i gubitka. Kako je moguće da se isti obrazac stalno ponavlja? Je li problem u saveznicima, ili možda ipak u srpskoj politici i očekivanjima od tih savezništava?
A vi se i dalje držite Švaba i Talijana.. samo ste Mađare izneverili ?

ono kad hrvatijanac brine za srbe i njegove saveznike a sto se tice istorije tu ste najaci zato ste i izgubili oba svetska rata i zavrsili u austriji u suknjama bezeci pred srbima oba puta i 1918 i 1945 :cepanje:
A joj, opet bajke iz alternativne povijesti.
Podsjetnik: u oba svjetska rata Hrvati su bili na pobjedničkoj strani i završili u novim državama, a Srbija i nakon „pobjeda“ oplakala stotine tisuća mrtvih i dobila državu koja se raspala kao kula od karata.

A to za suknje u Austriji, bolje i u Tirolu na skijanju nego u traktoru.

A vi se i dalje držite Švaba i Talijana.. samo ste Mađare izneverili ?
Ne bih rekao da je riječ o držanju uz nekoga, nego o geopolitičkim interesima i savezništvima koja se često mijenjaju. I Hrvati i Srbi i mnogi drugi narodi kroz povijest su morali balansirati između velikih sila, ponekad to uspije, ponekad ne. Možda je ključno pitanje koliko očekivanja od saveznika odgovaraju stvarnoj moći i interesima tih država, a koliko su samo želja da netko stalno bude na vašoj strani.

Ne bih rekao da je riječ o držanju uz nekoga, nego o geopolitičkim interesima i savezništvima koja se često mijenjaju. I Hrvati i Srbi i mnogi drugi narodi kroz povijest su morali balansirati između velikih sila, ponekad to uspije, ponekad ne. Možda je ključno pitanje koliko očekivanja od saveznika odgovaraju stvarnoj moći i interesima tih država, a koliko su samo želja da netko stalno bude na vašoj strani.
Iz kojeg razloga si otvorio temu??
De prvo to odgovori

A joj, opet bajke iz alternativne povijesti.
Podsjetnik: u oba svjetska rata Hrvati su bili na pobjedničkoj strani i završili u novim državama, a Srbija i nakon „pobjeda“ oplakala stotine tisuća mrtvih i dobila državu koja se raspala kao kula od karata.

A to za suknje u Austriji, bolje i u Tirolu na skijanju nego u traktoru.
Evo sad svi sve lepo rekao ono što ti ja pokušavam reći, Rvat će na kraju uvek pobediti, isto kao i moj kolega Rvoje s basketa

Iz kojeg razloga si otvorio temu??
De prvo to odgovori
Trebam li imati neki razlog?
Zanima me vaše stajalište oko toga, ali čini se da ste se zalijepili kao muhe na govna na ovu temu koju kao i uvijek blatite s kontriranjem (Hrv ovo ono) jer je ste očito svjesni da je to istina ali znamo da istina boli pa od tuda je jasna i vaša reakcija.

Back