Kako sviranje instrumenta, pozitivno utice na mozak

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Pogledati video.
U buducnosti cu kaciti jos ovde materijala, vezanog za temu muzike, sviranja instrumenta i naseg mozga.

Nadam se da vam se dopada tema, posebno vama koji volite i psihologiju, misterije o mozgu, ali i svirate nesto ili pak volite muziku da slusate vise i cesce od ostalih. :D

Ko svira neki instrument - eto vam dobrog motiva da istrajete u tome, i da znate da to sto radite je nesto pozitivno i ima benefite po vas mozgic. :bye:

Negde kažu da svitanje instrumenta dovodi do poboljšanja inteligencije, ne znam da l' je istina. Mislim da komponovanje muzike bas ispunjava, imaš osećaj da si nešto uradio, iako je ta muzika uglavnom krs kad neko sluša sa strane.

Nije istina. Sve su to price za malu decu, IQ je stvar genetike, nasledjuje se okvir mogucnosti razvijanja IQ-a, a ukoliko ne nastanu neke bolesti, IQ moze ispuniti ceo taj okvir, ili dostici priblizni vrh, ukoliko su uslovi sredine i odrastanja dobri.
A ne mozes ti sada uzeti muziku i povecati nesto merljivo IQ, pogotovo ne preko te nasledne granice. To su sve mitovi i zablude, a cak i na prvi pogled deluje kao fantazija, pa se moze i Okamovom ostricom zakljuciti da je najverovatnije samo mit.
Slicno kao i ono "koristimo samo 10% mozga, a Tesla koristio 20%, zato je bio genije. Kupite sada nasu knjigu koja otkriva kako da koristite 50% mozga (naravno necemo napisati 100% mozga, jer treba posle ove knjige prodavati jos bar 5 nastavaka, da vam uzimamo pare dosta dugo, pa ce u sledecoj knjizi biti 60%, 70% i tako sve do 100%).

- - - - - - - - - -

muzika može biti neka vrsta 'terapije' a može imati i kontra efekat
muzika ili oraspoloži ili rastuži ili pak da neku vrstu 'besa' u tim trenucima

ne treba potcenjivati moć nota i takvih vrsta frekvencija

Setih se onog primera iz novina, kada je covek pustao svinjama Rammstein muziku. :hahaha:

Setih se onog primera iz novina, kada je covek pustao svinjama Rammstein muziku. :hahaha:

hahaha :lol:

ne znam to za svinje, ali one su inteligentne životinje, sigurno imaju dobru percepciju
i predstavu o melodiji, ali sam još poodavno čitao o biljkama kako na njih utiče recimo klasična muzika
u odnosu na metal ili rock

u prvom slučaju pozitivno(napredovale) a u drugom su, pa blago rečeno venule :(

pozitiva? a sta cemo sa crnim delom nase svesti, nasom podsvescu, mrakom ida, umetnickom identifikacijom, silama koje nas vode u greh i samounistenje kao i onim sto nas vode ka obozenju sto nekad i ne mora da bude bas pozitivno, jer ne dozivljava svako na isti nacin vecno svetlo ?

prigodan primer...

I am blinding
Autoluminescent
I am white heat
I am heaven sent
I was a nightmare
But I'm not gonna go there
Again

Into the black hole
The house of no contest
Make mine a meteor
Rise me above the rest
I'm soaring through outer space
There is no better place
To be

I'm bigger than Jesus Christ
I'm greater than God in light
I am dangerous
I cut like the sharpest knife
I'm going nova
And I hope I can hold her
In

Into the darkness
I gave away myself
Slipped on the spiral stairs
Tumbling down the well
I fell on a soft spot
I'm white heat, I'm white hot
Again

Again...

Pogledati video.
U buducnosti cu kaciti jos ovde materijala, vezanog za temu muzike, sviranja instrumenta i naseg mozga.

Nadam se da vam se dopada tema, posebno vama koji volite i psihologiju, misterije o mozgu, ali i svirate nesto ili pak volite muziku da slusate vise i cesce od ostalih. :D

Ko svira neki instrument - eto vam dobrog motiva da istrajete u tome, i da znate da to sto radite je nesto pozitivno i ima benefite po vas mozgic. :bye:

Back