Kako su republikanci izgubili državu u kojoj su vladali 25 godina

Завршиће факултете, запослиће се, добиће добру плату и постаће конзервативнији. У Америци је било много горе и опасније у време антиратних и протеста за грађанска права. Петнаестак година касније добили су Регана.

Nisam bas siguran.
Decenije zaglupljivanja po drzavnim debilanama je pocelo davati rezultate.
Pa jedan marksista, kao Sanders, je najpopularniji politicar u drzavi.

Ja sad tek video kako za ovog republikanca sto je izgubio kruze price da je pedofil.

Takodje pise se da je samo 40% Trampovih glasova otislo njemu dok su za demokratu glasali svi Hilarini.

Hahaha, pa Trampe kud sa pedofilom na konzervativnom jugu.

Pa nije ga Tramp birao nego je lik dobio unutarstranacke republikanske izbore u Alabami. To je bilo prije nego se saznalo za ovu pedofiliju. Tramp je na tim izborima podrzao njegovog protivnika.
Inace, crnci su izasli u ogromnom broju. Cak 30% glasaca su bili crnci dok je pola republikanaca ostalo kod kuce.
Nece ovaj demokrata dugo biti senator. Novi izbori su za 2 godine i tu ce zestoko da popusi.

Heh onda ce ti definitivno biti drago da znas da zvucis kao on . Posebno taj deo o tome kako je zdrastvena nega servis… ahhh klasicni Mic. :)

Ali nisi razumeo, ja sam rekla da je ljudsko pravo imati pristupacnu negu , ne besplatnu. I da zanemarimo za momenat da mnoge razvijene zemlje smatraju da je to slucaj, kao naprimer CA, UK , AU . Ali ja sam mislila na ACA specificno , sto je bio Obamin pokusaj da regulise zdravstvo, zastiti prava pacijenata i omoguci to da milioni ljudi mogu da dobiju negu po pristupacnijim cenama. Amerikanci placaju vise nego bilo ko u svetu za zdravstvenu negu. Plan za ACA je bio da se kroz individualni mandat zakonom zahteva od populacije da se registruju za neki od planova na ACA marketplejsu. Sto se vise ljudi pridruzi , vise ljudi partisipuje u deljenju troskova nege i time induvidualni troskovi su manji. U pocetku zdravi placaju za bolesne , ali i svakome treba osiguranje pre ili kasnije. Ali republikanski senatori su od pocetka sabotirali taj program , a sada i Trump. Posle nekoliko bezuspesnih pokusaja da ga zamene sa republikanskom verzijom nastavljaju da sabotiraju ACA uzimajuci novac koji je imao za svrhu da informise populaciju i odbaijaju da rade na tome da usavrsavaju program. Zasto to rade? Zasto drze kao taoca i zdravstveni program CHIP koji stiti skoro 10 miliona male dece za tax cuts pregovore ? Zasto politicizuju zdravstvo i socijalne programe do te tacke da ljudima kada debatuju o tome cinjenica da su u pitanju ljudska bica retko ulazi u svest ? Zato sto ih insurance i farmaceutske kompanije lobiraju za to.

A sto se tice poreza na kompanije da Amerika ima visoke corporate taxe, ali kroz loopholes koje su napravili u tax code zakonima vecina placa negde oko 20% …ili manje. Sada lobiraju za jos vise povlastica. I da … republikanci misle da je to ok . (To nema mnogo smisla …posebno kada se uzme u ozbir da je recesija 2008-me izazvana zbog bankvonih taktika iznajmljivanja .) Znaci kada neverovatno bogati zloupotrebljavaju sistem, implementuju unfair /manipulativne /ILEGALNE biznis taktike koje depresiraju kvalitet ekonomije za ostatak populacije da bi akumulirali jos vise kapitala oni su pametni , zasluzni i inspirativni. A kada prosecan gradjanin koji placa svoj fer deo se razboli i potrebna mu je pristupacna nega , ili izgubi posao pa treba mu pomoc od nekih socijalnih programa(u koje je do tada upacivao kroz porez)…. njega obelezavaju kao unistavaca ekonomije i razlog zbog cega ce propasti srednja klasa. To nema smisla … to je samo republikanska kognitivna akrobatika. Ja sam pro - biznis , ja sam pro kapitalizam … ali nisam pro - greed i zato ne podrzavam republikance. Realnost je da ne mozemo da ocekujemo od korporacija da budu fer i sebe regulisu… potrebno je regulisati finansijski sektor i zastiti konzumere i njihova prava.. takodje drzati lidere korporacija odgovornim kroz strozije cak i zatvorske kazne za svoje biznis taktike a ne samo finansijske kaznice . Naprimer Wells Fargo banka je svojim klijentima otvarala po 10 razlicitih racuna bez njihovog odobrenja i mnogima cak ostetila kredit rejting da bi izgledalo kao da im je biznis u rastu i njihov CEO dobio stotine miliona dolara za sebe. Oni su dobili neku malu kaznicu koja je jedva usekla u profite koje su dobili kao rezultat tih malverzacija. Kakvu insentivu onda imaju finanskijske institucije i korporacije da regulisu sebe? To se desava bez regulacija i nastavice da se desava zbog republikanskih polisa koje aktivno sprecavaju zastite za konzumere vec daju tax breaks .

Tvoj predlog da im se nekako zabrani iskoriscavanje javnih resorsa je nerealan upravo zbog lobija. Vecina republikanaca ne veruje u globalno zagrejavanje…. literalno unistavanje najdragocenijeg javnog resorsa … planete….. rasprava o resorsima javnih institucija nije ni na listi. Republikanska partija je tu da otruje svaki pokusaj racionalne debate. Recimo ...ubedljiva vecina Amerikanaca podrzava regulisanje oruzija , i posle svega sto se dogodilo u zadnjih nekoliko godina na tome se jos uvek ne radi jer republikanci uzimaju donacije od NRA. I kao sa svakom kontraverznom debatom .. oni formiraju javno mnjenje. Kada ih demokrate pozivaju za podrze zakon koji bi zahtevao detaljnije provere kupaca oruzija republikanski senatori odu na FOX (kanal republikanske propagande) da maniuplisu svoju bazu kroz paranoju i lazi. Kazu im kako je ovo napad na njihova prava, ili vlada hoce da vam uzme oruzije , deep state zavera. To je dobro poznata toksicna taktika koja unistava svaku sansu za racionalnu debatu. Tim taktikama se koriste kada se vodi debata o zdravstvu , ekonomiji . Svaki razgovor se pretvori u nesto sasvim bizarno jer republikanska strana koristi demagogiju i lazi ili kako sada vole da ih zovu alternativne cinjenice wink wink . Tako kada treba da izadju da glasaju ljudice radije podrzati PEDOFILA nego demokratu. I btw mislim da ne mogu dvoljno da naglasim jebenog pedofila su podrzali glavni lideri republikanske partije. I takve nemoralne stvari nisu izolovani slucajevi vec patern. Sve u svemu male sanse za debatu o resorsima …

Ja se slazem za finansijsku odgovornost… ne slazem se sa tim da je to prioritet republikancima . Gde je bila finasijska odgovornost pre rata u Iraku , pa Afganistanu? Gde je bila finasijska odgovornost tokom Bush era tax cuts kada su pokusali da ozive magiju tricke down ekonimije? Demokrati nisu idealni …. Iritira me njihova pasivnost, defensivnost , uzdrzanost … ali se bar koliko toliko trude ...oh takdje ne bi podrzali pedofila to je uvek plus :).
I net neutrality je istorija zbog republikanaca …. ******* republicans.

Trump “lupa” ...ali ne razumem kako je to izgovor a ne razlog za paniku? Ja ocekujem veci standard etike i kondukta od forumasa na krstarici nego republikanci od predsednika supersile.

Није морао.

Обама је одштампао милијарде долара и упумпао их у труле аспекте економије да би одложио Тотални Колапс економске политике која се води још од Картера.

Да се не догоди за његовог мандата.

Nije moraooo ? Da, mozda u retrospektu izgleda tako . Ja s’ vremena na vreme volim da sanjarim o tome koliko bi bilo zadovoljavajuce da sam videla bankere sa kutijama kako se izbezumljeno setaju po Wall Street-u dok placu krokodilske suze u svoje kaktuse. Lehman brothers je kolapsirao ….. sto je neka uteha. Ali u 2008-moj situacija je bila malo drugacija. Panika konzumera je kulminirala i zbog te panike ljudi nisu trosili , poverenje u banke je bilo ravno nuli. Bilo je tu i besa dok su u javnost izlazile razne malverzacije finasijskih institucija. A u medjuvremenu vrednosti kuca su opadale toliko da vise nisu vredele ni blizu toga koliko su placene , a i oduzimanje kuca je postalo kao novi nacionalni sport … investcije, 401k-s nestajali brzinom svetlosti. Stimuls paket je bio neophodan korak ka vracanju konzumerskog poverenja u banke da ne bi bilo panike ili kao na pocetku velike depresije kada su ljudi zeleli da povuku sav svoj novac. Sto bi tek bio haos sa obzirom da tako ne funkcionise Americki finansijski sistem. Takodje ljudi nisu trosili … nisu partisipovali u ekonomiji … tako da je tax cut imao za svrhu da stimulise rast ekonimije i probudi konzumerske tendencije kojima su Amerikanci do tada bili skloni. Mislim ...ljudi su bili sokirani kada je Standard & Poor smanjio Americki kredit rejting , nisu mogli da prestanu da spekulisu o potencijalnim negativnim implikacijama i da panice. Zamisli sta bi se tek desilo da su banke kolapsirale, milioni ljudi odpusteno , ATM’s ne izbacuju novac to bi bio opsti haos iz kojeg bi se bilo tesko povratiti. Poverenje u sistem je jedan od glavnih aspekata Americkog finasijskog sistema.

- - - - - - - - - -

Иначе, добродошла на форум.

Тј, његов политички део.

Мислим да никада до сада нисмо имали америчког демократу.

Awwww hvala , veoma lepo od tebe. :)

Amerika postaje zemlja treceg svijeta zahvaljujuci virusu socijalizma koji se nemilice sire medju njenim stanovnistvom.
Danas imamo situaciju da 60% ljudi do 30 godina se protivi kapitalistickom uredjenju.
Jednostavno, nema im spasa.

Uhmmm protive se kapitalistickom sistemu neregulisane pohlepe . Socijalni programi su postojali od FDR-a .... jer brinuti za najranjivije clanove drustva je demokratska iiiiii ljudska odgovornost ako se to uopste racuna za nesto. Drugo republikanci koriste socijalne programe vise. Trece 2008 me Amerika je imala recesiju zbog njihovih taktika iznajmljivanja ... sledeca recesija dolazi najverovatnije kada eksplodira "student loan bubble" .... sto kandidati kao Bernie zele da sprece. Astronomska cena obrazovanja i credential inflacija nisu ono od cega drustvo i ekonomija prosperira .

Што се тиче Алабаме, републиканаца, демократа , све је то релативно.Демократска странка је изворно била странка белих робовласника из јужних држава(укључујући и Алабаму), они су били много већи расисти од републиканаца.Сада се ситуација обрнула па белци гласају за републиканце а црнци за бившу робовласничку странку.

Back