Kohen
Ističe se
- Poruka
- 2.450
nisam nista drugo rekao do upozorio da nije sve u visini plate.
Zato sam i dodao P.S. nakon posta o platama...............
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nisam nista drugo rekao do upozorio da nije sve u visini plate.
urospo:Ok, ali primer oko cene hleba nije bas najsrecniji
Torrente-BG:Ma mozemo da pricamo mi ovde sta hocemo,ali generalno daleko bolje se zivi u Sloveniji.Ne mozemo da se poredimo sa njima.
urospo:Pa jbt, kad sam ja rekao da se bolje zivi u Srbiji nego u Sloveniji?
Rekao sam vrlo jasno i precizno o cemu se radi.
Evo:
Prosecna plata u Sloveniji je 2000e, a u Srbiji 300 e, sto je oko 6 puta vise.
Ali ne zivi se 6 puta bolje u Sloveniji, tj. standard im nije 6 puta veci.
Kohen:Da, to si u pravu...........ne meri se to tako, prosto matematicki...........
Ali, neka je ( napamet, a mislim da nije daleko od istine) standard veci 3 puta, to je strahovita razlika u nacinu zivota, kolicini dobara, mogucnosti stvaranja, putovanja i sve sitnice koje su u stvari..........zivot...............
Ponavljam po treci put, njima je ulazak u EU, omogucio takav standard, i to je neoboriva cinjenica, koju ce vam svaki Slovenac reci..........takvim standardom, stekli su se uslovi za opusteniji, mirniji i lepsi zivot...........
Zasto ne bi i Srbija, presla jednom taj rubikon, i shvatila , da se ne zivi od mitova, i ratova, da se od praznih prica, samo propada...............vec da se okrene pragmaticnoj, korisnoj politici i pravim vrednostima, koje mogu da je dovedu do boljeg zivota........
Proballi smo da se konfrotiramo sa svetom, da ratujemo sa susedima, i sa najjacom alijansom na svetu,...............rezultati su jasni.......i jos se placaju racuni...............
Ajde, sada, gusle u stranu, i pamet u glavu....................mozda bude bolje
Fagypont:O,torro,ko ti je ta ribica?![]()
urospo:Pa naravno, i da je standard 2 puta veci, oseti se itekako, posebno kod obicnog sveta.
Ali jbg...slovenci, kao sto smo rekli, nisu imali cimanje koje mi imamo.
Za EU se slazem, ali se ne slazem sa vasim vidjenjem kako Srbija treba da izgleda sada, i kada udje u EU...sa tim vasim nakradnim putem u EU, koji na kraju krajeva niko i ne trazi, niti nas neko uslovaljava da Srbija mora biti takva kakvu je vi vidite da bi uopste usla u uniju.
Eto npr. gusle necu da stavim u stranu, ocu sa njima u EU.
Kohen:Da, to si u pravu...........ne meri se to tako, prosto matematicki...........
Ali, neka je ( napamet, a mislim da nije daleko od istine) standard veci 3 puta, to je strahovita razlika u nacinu zivota, kolicini dobara, mogucnosti stvaranja, putovanja i sve sitnice koje su u stvari..........zivot...............
Ponavljam po treci put, njima je ulazak u EU, omogucio takav standard, i to je neoboriva cinjenica, koju ce vam svaki Slovenac reci..........takvim standardom, stekli su se uslovi za opusteniji, mirniji i lepsi zivot...........
Zasto ne bi i Srbija, presla jednom taj rubikon, i shvatila , da se ne zivi od mitova, i ratova, da se od praznih prica, samo propada...............vec da se okrene pragmaticnoj, korisnoj politici i pravim vrednostima, koje mogu da je dovedu do boljeg zivota........
Proballi smo da se konfrotiramo sa svetom, da ratujemo sa susedima, i sa najjacom alijansom na svetu,...............rezultati su jasni.......i jos se placaju racuni...............
Ajde, sada, gusle u stranu, i pamet u glavu....................mozda bude bolje
Kohen:Gusle su bile samo metafora............naravno da ti niko nece zabraniti da ih uneses kao deo svog kulturnog identiteta.............koji nigde nije sporan.........
Ali, nisam razumeo , stvarno , koji je to , nakaradni put, kojim "mi" idemo u Evropu....
Pojasni, molim te
urospo:Pa znas program ldp-a, sta vise da ti pricam....ali pored toga, legalizovanje lakih droga, pederluka, pljuvanje po crkvi, guci, izjednacavate nacionalizam i fasizam, gusite sve patriotsko i nacionalno. Sve heroje koji su branili nas narod nazivate koljacima i izjednacavate sa pravim zlocincima, Srbe preko Drine prezirete. Trazite zabranu nekih politickih protivnika, neke najstrasnije vredjate i pripisuje te im svasta, i sto jesu i sto nisu....mnogo toga ima, ne mogu da nabrajam. Jednostavno zabranili bi sve sto vam se ne svidja, totalno odsustvo demokratije. A to sve radite kao opozicija.
Pazi, ne kazem da ti tako gledas na sve to, ali politicka klika oko Cede, a vidimo i vecina forumasa ldp-ovca tako razmislja, i ovde i na drugim forumima.
ponosno,sa ocuvanim nacionalnim dostojanstvom... :grin:Kohen:, koji je to put, kojim bi Srbija trebala u Evropsku uniju........?
ko zna gde su otisli..i nema dokaza da su ubijeni..uostalom,zasto to tebe pravoslavca zabole za katolike poljake i njihove nevolje na jugu italije..eremita:Na jugu Italije nestalo 119 radnika iz Poljske
serb_pagan:ponosno,sa ocuvanim nacionalnim dostojanstvom... :grin:
:grin: :grin: :grin:urospo:Eto Kohen, odgovorio ti je pagan delimicno, samo ne znam sto se ismejava i sprda s tim. A pa da on je ldp-ovac.
Nemam sad vremena da idem dalje u pricu, ali to je otprilike to.
ko se smeje zlo ne misli...bolje da se smejemo,nego da oshtrimo kameurospo:p.s. jel to bio glavni odbor, pa ste se pocastili![]()
urospo:Eto Kohen, odgovorio ti je pagan delimicno, samo ne znam sto se ismejava i sprda s tim. A pa da on je ldp-ovac.
Nemam sad vremena da idem dalje u pricu, ali to je otprilike to.