KAKO SU PROPALI "BECKI KONJUSARI"

• Začetnik teme Začetnik teme Kohen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
urospo:
Ok, ali primer oko cene hleba nije bas najsrecniji

Napisao sam da je primer, potpuno uproscena prica............

Kojim god parametrima meris, nikako ne mozes da izracunas, da se u Srbiji zivi bolje sa
200 E , nego u Sloveniji sa 2000 E.................mislim , to je neodbranjivo.........

Cene automobila, namestaja, bele tehnike , su cak u nekim slucajevima i nize nego kod nas.
Jedino mozemo da se pohvalimo da nam je hrana, u globalu, jeftinija...........

Ne sve, samo osnovni prehrambeni proizvodi..........neke stvari , kao cokolada, juzno voce, i slicno..........su iste cene........

Pa, yebi ga urose, nije ti siguran sam, svrha zivota, jeftin hleb, mleko , ulje i paprika..........
Ima sigurno jos toga sto bi sebi rado priustio..........kao i svi mi

Pa jbt, kad sam ja rekao da se bolje zivi u Srbiji nego u Sloveniji?
Rekao sam vrlo jasno i precizno o cemu se radi.
Evo:
Prosecna plata u Sloveniji je 2000e, a u Srbiji 300 e, sto je oko 6 puta vise.
Ali ne zivi se 6 puta bolje u Sloveniji, tj. standard im nije 6 puta veci.

urospo:
Pa jbt, kad sam ja rekao da se bolje zivi u Srbiji nego u Sloveniji?
Rekao sam vrlo jasno i precizno o cemu se radi.
Evo:
Prosecna plata u Sloveniji je 2000e, a u Srbiji 300 e, sto je oko 6 puta vise.
Ali ne zivi se 6 puta bolje u Sloveniji, tj. standard im nije 6 puta veci.

Da, to si u pravu...........ne meri se to tako, prosto matematicki...........

Ali, neka je ( napamet, a mislim da nije daleko od istine) standard veci 3 puta, to je strahovita razlika u nacinu zivota, kolicini dobara, mogucnosti stvaranja, putovanja i sve sitnice koje su u stvari..........zivot...............

Ponavljam po treci put, njima je ulazak u EU, omogucio takav standard, i to je neoboriva cinjenica, koju ce vam svaki Slovenac reci..........takvim standardom, stekli su se uslovi za opusteniji, mirniji i lepsi zivot...........

Zasto ne bi i Srbija, presla jednom taj rubikon, i shvatila , da se ne zivi od mitova, i ratova, da se od praznih prica, samo propada...............vec da se okrene pragmaticnoj, korisnoj politici i pravim vrednostima, koje mogu da je dovedu do boljeg zivota........

Proballi smo da se konfrotiramo sa svetom, da ratujemo sa susedima, i sa najjacom alijansom na svetu,...............rezultati su jasni.......i jos se placaju racuni...............

Ajde, sada, gusle u stranu, i pamet u glavu....................mozda bude bolje

Kohen:

Ali, neka je ( napamet, a mislim da nije daleko od istine) standard veci 3 puta, to je strahovita razlika u nacinu zivota, kolicini dobara, mogucnosti stvaranja, putovanja i sve sitnice koje su u stvari..........zivot...............

Ponavljam po treci put, njima je ulazak u EU, omogucio takav standard, i to je neoboriva cinjenica, koju ce vam svaki Slovenac reci..........takvim standardom, stekli su se uslovi za opusteniji, mirniji i lepsi zivot...........

Zasto ne bi i Srbija, presla jednom taj rubikon, i shvatila , da se ne zivi od mitova, i ratova, da se od praznih prica, samo propada...............vec da se okrene pragmaticnoj, korisnoj politici i pravim vrednostima, koje mogu da je dovedu do boljeg zivota........

Proballi smo da se konfrotiramo sa svetom, da ratujemo sa susedima, i sa najjacom alijansom na svetu,...............rezultati su jasni.......i jos se placaju racuni...............

Pa naravno, i da je standard 2 puta veci, oseti se itekako, posebno kod obicnog sveta.
Ali jbg...slovenci, kao sto smo rekli, nisu imali cimanje koje mi imamo.
Za EU se slazem, ali se ne slazem sa vasim vidjenjem kako Srbija treba da izgleda sada, i kada udje u EU...sa tim vasim nakradnim putem u EU, koji na kraju krajeva niko i ne trazi, niti nas neko uslovaljava da Srbija mora biti takva kakvu je vi vidite da bi uopste usla u uniju.
Eto npr. gusle necu da stavim u stranu, ocu sa njima u EU.

urospo:
Pa naravno, i da je standard 2 puta veci, oseti se itekako, posebno kod obicnog sveta.
Ali jbg...slovenci, kao sto smo rekli, nisu imali cimanje koje mi imamo.
Za EU se slazem, ali se ne slazem sa vasim vidjenjem kako Srbija treba da izgleda sada, i kada udje u EU...sa tim vasim nakradnim putem u EU, koji na kraju krajeva niko i ne trazi, niti nas neko uslovaljava da Srbija mora biti takva kakvu je vi vidite da bi uopste usla u uniju.
Eto npr. gusle necu da stavim u stranu, ocu sa njima u EU.

Gusle su bile samo metafora............naravno da ti niko nece zabraniti da ih uneses kao deo svog kulturnog identiteta.............koji nigde nije sporan.........

Ali, nisam razumeo , stvarno , koji je to , nakaradni put, kojim "mi" idemo u Evropu....
Pojasni, molim te

Kohen:

Ма просто једва чекам да уНИђемо у ту ЕУ... ево, све трчим, па се гурам ,
ето, у Италији, на пример, је права дивота бити јадни радник из Пољске (која се ето, спасла ропства под Русима) затрован причама какве и ти просипаш по овом форуму:

Cetvrtak, Septembar 14, 2006 - -

Na jugu Italije nestalo 119 radnika iz Poljske
Svet rada

RIM - Na jugu Italije, u regiji Pugli, posljednjih je godina nestalo je 119 Poljaka, koji su pristigli kao radna snaga na poljoprivrednim imanjima, a sumnja se da su ubijeni, piše u srijedu talijanski list 'Repubblica'.

Između 2000. i 2006. godine mnogi poljski građani napustili su svoje domove da bi došli raditi u Italiju kao fizički radnici. Javljajući se na oglase u poljskim novinama, većina je upala u ruke organizacije, sastavljene uglavnom od Poljaka, preko koje su na prijevaru došli raditi u Italiju, a onda završavali na jugu zemlje kao berači rajčica, često radeći u robovskim uvjetima. U međuvremenu je utvrđeno da je 119 žena i muškaraca nestalo, a poljska i talijanska policija pokrenule su istragu.

Imena 119 Poljaka nestalih u Italiji nalaze se na internet stranici poljske policije, piše list dodajući da se sumnja da su ubijeni. Njihove obitelji zatražile su informacije kod poljskih vlasti, a potom je pokrenuta i talijanska istraga.

Protumafijaška direkcija talijanske policije u Bariju otvorila je u srpnju istragu nakon što je na jugu Italije pronađeno 16 tijela, za koja je utvrđeno da se radi o 15 Poljaka i jednom Litvancu, koji su bili brutalno ubijeni.

Poljska policija pozvala je rodbinu i prijatelje nestalih da dojave ako nešto znaju o sudbini nestalih osoba, upozorivši istodobno na opasnosti od ponude posla i lake zarade u drugim zemljama.

Izvor: Hina, Jutarnji.hr

Kohen:
Gusle su bile samo metafora............naravno da ti niko nece zabraniti da ih uneses kao deo svog kulturnog identiteta.............koji nigde nije sporan.........

Ali, nisam razumeo , stvarno , koji je to , nakaradni put, kojim "mi" idemo u Evropu....
Pojasni, molim te

Pa znas program ldp-a, sta vise da ti pricam....ali pored toga, legalizovanje lakih droga, pederluka, pljuvanje po crkvi, guci, izjednacavate nacionalizam i fasizam, gusite sve patriotsko i nacionalno. Sve heroje koji su branili nas narod nazivate koljacima i izjednacavate sa pravim zlocincima, Srbe preko Drine prezirete. Trazite zabranu nekih politickih protivnika, neke najstrasnije vredjate i pripisuje te im svasta, i sto jesu i sto nisu....mnogo toga ima, ne mogu da nabrajam. Jednostavno zabranili bi sve sto vam se ne svidja, totalno odsustvo demokratije. A to sve radite kao opozicija.
Pazi, ne kazem da ti tako gledas na sve to, ali politicka klika oko Cede, a vidimo i vecina forumasa ldp-ovca tako razmislja, i ovde i na drugim forumima.

urospo:
Pa znas program ldp-a, sta vise da ti pricam....ali pored toga, legalizovanje lakih droga, pederluka, pljuvanje po crkvi, guci, izjednacavate nacionalizam i fasizam, gusite sve patriotsko i nacionalno. Sve heroje koji su branili nas narod nazivate koljacima i izjednacavate sa pravim zlocincima, Srbe preko Drine prezirete. Trazite zabranu nekih politickih protivnika, neke najstrasnije vredjate i pripisuje te im svasta, i sto jesu i sto nisu....mnogo toga ima, ne mogu da nabrajam. Jednostavno zabranili bi sve sto vam se ne svidja, totalno odsustvo demokratije. A to sve radite kao opozicija.
Pazi, ne kazem da ti tako gledas na sve to, ali politicka klika oko Cede, a vidimo i vecina forumasa ldp-ovca tako razmislja, i ovde i na drugim forumima.

Polako, uki, brate..........sto puta sam pisao da nemam veze sa LDP.........
Prezir prema strankama na srpskom politickom meniju je univerzalan , sto se mene tice......

Naravno, gradacija postoji........najgori su mi radikali, pa onda redom........
Nema ni jedna stranka, koja ima moju podrsku.........pa ni LDP....................

Jedino sto mislim da bi bilo dobro, u ulasku LDPa u skupstinu , je , sto bi to, razmrdalo usmrdelu zabokrecinu koja se tamo nahvatala...........konkretno, svidja mi se , otvorenost po Kosovskom pitanju...............

Ceo parlament se folira, da ce Kosovo ostati u Srbiji, i tako se ponasaju , iako znaju da je to utopija..........ali , foliraju se ko k*rve, da bi dobili sto vise glasova.........

LDP je javno, otvoreno , i bez uvijanja rekao da je krajnji ishod nepovoljan za Srbiju, sto i svi mi intimno osecamo i znamo.............i to mi je ok, bez laganja i foliranja........

Dakle, sada kad smo rascistili da nisam clan , ni fan LDPa, opet mi kazi , sto sam te zamolio, koji je to put, kojim bi Srbija trebala u Evropsku uniju........?

urospo:
Eto Kohen, odgovorio ti je pagan delimicno, samo ne znam sto se ismejava i sprda s tim. A pa da on je ldp-ovac.
Nemam sad vremena da idem dalje u pricu, ali to je otprilike to.

Pa ko ti to osporava nacinalno dostojanstvo, i ponos????

I to je samo floskula kojom oni koji ne zele modernu i prosperitetnu Srbiju , pale narod.........

Niko nije izgubio ni deo od nacionalnog identiteta, sta god to bilo.........
A ponosno bi se osecao, sigurno, kada bi srpska zastava, uz srpsku himnu, bila podizana u Briselu. Srbija bi bila tamo , gde pripada i geografski i kulturno.........punopravni clan EU......

Back