Kako su pojedini muzicari...

krompir 2.1.

Legenda
Banovan
Poruka
51.813
naslutili raspad SFRJ?
Ne znam da li je za psihologiju ili politiku :D

BEZ VREDJANJA opasno su me ljutili na drugim pdf. da ne bude zabune ni svadja nije dobrodosla ozbiljni smo i normalni ljudi

Pravo pianje je zasto je i kako Bijelo Dugme pesmu zapocelo stihom
"pljuni i zapjevaj"...m?

naslutili raspad SFRJ?

BEZ VREDJANJA opasno su me ljutili na drugim pdf. da ne bude zabune ni svadja nije dobrodosla ozbiljni smo i normalni ljudi

"pljuni i zapjevaj"...m?
Alen je tada odbio da obuce uniformu za spot i pevao je u farkama, sto se Brega slozio, jer Alen drugacije nije hteo ucestvovati u spotu.

Ako te interesuje odlican visesatni dokumentarac pogledaj na youtube

naslutili raspad SFRJ?

"pljuni i zapjevaj"...m?

Nisu tu u pitanju samo muzičari, već svi koji su zrelost dostigli u godinama neposredno pre i nakon Titove smrti, jedino što su muzičari imali više kanala da izraze svoje mišljenje i emocije od običnih ljudi. U to vreme, posebno nakon što je crkla ona ***********ka stoka, propaganda je izgubila zamah, već su bili formirani začeci organizovanih nacionalnih pokreta u drugim republikama, što jednostavno nije moglo više da se ignoriše ili zataškava. U prevodu, svako sa dva oka u glavi je već '81 godine (možda i ranije, od onog "hrvatskog proljeća") i šiptarskih demonstracija na Kosmetu video u kom pravcu ide država...

"Предвидели" је наравно сувише јака реч.

Међутим није било ван памети претпоставити да је Југославија у самој својој суштини врло нестабилна творевина. Југославија није била зрела демократија која постоји вековима, која има снажне институције, која је без проблема преживела светске ратове и слично него, дакле, једна суштински нестабилна државна заједница многих народа, тоталитарна у својој другој итерацији, ауторитарна у првој, земља која се већ једном у својој врло, врло краткој историји распала на парампарчад, и земља у којој је и седамдесетих и осамдесетих долазило до врло озбиљних сепаратистичких покрета, у Хрватском Пролећу и на Косову.

Претпоставити да ће се Југославија завршити лоше је био став сасвим супротан тадашњој званичној пропаганди - због тога наравно атрактиван за флертовање кроз дражи забрањеног - али не и став који захтева не знам какве пророчке способности. Јер свако ко је иоле размишљао је знао да је та држава имала слабе темеље.

Baba i deda po ocu moje bivše devojke došli su u Kruševac negde sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, iz okoline Kline na Kosmetu. Tu su došli kod nekih svojih rođaka, a odselili su se sa Kosmeta jer su im komšije Šiptari, redom doseljenici iz Albanije pretili, palili žito, ubijali stoku i na kraju im ubili najstarijeg sina. Oni su ljudi ostavili sve što im je tamo preostalo i pobegli glavom bez obzira na sigurno. Naravno da se takve priče nisu forsirale u javnosti, čak su bile sistematski gušene, ali oni koji su došli u kontakt sa tako nečim, jasno su videli šta se sprema.

Не знам за музичаре, али можда могу да кажем нешто пошто ми је историја хоби. Држава може да јача, да мирује или да слаби.
Довољно је било погледати серију устава СФРЈ па да човеку постане јасно у ком све правцу иде - рашрафљивање.

Зар те после Титове смрти чуди рат у најави?

Мислим да је и ДБ отворио био пре пар година старе досијеје о свом ''културолошком утицају'' кроз музичаре, отприлке се своди на то колико су плаћали и трубадура заврбовали ДА КАО ДРЖАВНИ ПРОЈЕКАТ, остваре унапред зацртану агенду ''мирног разлаза'' кроз ''преобликовање друштва''....

Иначе, сва окултна удружења, попут УДБЕ и остале безбедњачке гамади која иде на зомбиленд стручњачке симпозијуме и сеансе по целом свету, користе поп и осталу музику за испирање мозгова одавно, није то новија појава у људској цивилизацији... увек се уз агресивну музику, алкохол и дрогу велика већина упеца у културу испраних идеолошкиХ мозгова, ма колико то смешно звучало...

Зар те после Титове смрти чуди рат у најави?

Мислим да је и ДБ отворио био пре пар година старе досијеје о свом ''културолошком утицају'' кроз музичаре, отприлке се своди на то колико су плаћали и трубадура заврбовали ДА КАО ДРЖАВНИ ПРОЈЕКАТ, остваре унапред зацртану агенду ''мирног разлаза'' кроз ''преобликовање друштва''....

Иначе, сва окултна удружења, попут УДБЕ и остале безбедњачке гамади која иде на зомбиленд стручњачке симпозијуме и сеансе по целом свету, користе поп и осталу музику за испирање мозгова одавно, није то новија појава у људској цивилизацији... увек се уз агресивну музику, алкохол и дрогу велика већина упеца у културу испраних идеолошкиХ мозгова, ма колико то смешно звучало...

to sam negde nekad procitao , nazlast od reci do reci istina

Back