Kako stranci vide Srbiju

Neno

Elita
Poruka
20.682
Život u unutrašnjosti Srbije, vidjena okom i kamerom stranca, prikazuje kako se živi u Srbiji.

"Трошкови живота у унутрашњости Србије су углавном нижи него у Београду. Кирија, храна и комуналије су приступачнији. Међутим, могућности запошљавања могу бити ограничене. Ипак, постоје неке индустрије које нуде могућности запошљавања, као што су пољопривреда, сточарство и туризам.Унутрашња Србија има богату музичку традицију, а у руралним срединама се одржавају многи фестивали традиционалне музике.

Неки од најпопуларнијих фестивала су Фестивал народне музике у Гучи, Фестивал народне музике Златибор и Фестивал народне музике у Врању.Србија је земља укусне кухиње, а у руралним зонама се одржавају многи фестивали хране. Неки од најпопуларнијих фестивала су Златиборска кобасиција, Прокупачка сирана и Смедеревска винарија.

Што се тиче образовања у унутрашњости Србије, оно је углавном квалитетно. У већим градовима постоје основне школе, средње школе и универзитети, а Ниш је добар пример за то.Религија је важан део српске културе, а у руралним срединама се обележавају многи верски празники. Неки од најпопуларнијих фестивала су Успење Богородице у Крагујевцу, Богојављење у Нишу и Васкршње у Јагодини."

 

Back
Top