- Poruka
- 75.060
Reši ovo ako znaš
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije baš jako argumentovano!Sinusnim teoremama nadjes ostale stranice i veceg i manjeg trougla, izracunas im povrsinu i od veceg oduzmes manji.
Odakle ti da je pola od toga?Podelimo plavi kvadrat dijagonalom
Ako je plavo kvadrat, onda je ugao 90 stepeni..
Ugao koji je oznacen na slici je 45 stepeni , tj pola od toga...
Bitno je samo odrediti duzinu stranice kvadrata, jer je P=a^2, dakle a=?
I ja sam to pomislila, ali sam onda skontala da je to moja prepostavka i to sam otpisala.Podelimo plavi kvadrat dijagonalom
Ako je plavo kvadrat, onda je ugao 90 stepeni..
Ugao koji je oznacen na slici je 45 stepeni , tj pola od toga...
To znaci da je Dijagonala kvadrata koja je zajednicka i za trougao 45 ustvari cetralni i periferni ugao..
Sto znaci da je teme plavog kvadrata ustvari centar kruga na kojem su teme od 45 stepeni , i ostala dva temena tog kvadrata...
To znaci da je razdaljina ovog temena gde pise 45 od temena plavog kvadrata jednaka stranici kvadrata...
Ja trenutno ne koristim nista, samo nabacujem sta jeste..
Znaci da je trougao sa stranicom 5cm jednakokraki ,, doduse ne znamo mu jos ugao...
Ali mozemo da znamo posto je taj ugao duplo veci od ugla koji pravi dijagonala plavog kvadrata sa osnovom trougla..
Sad bi mogli da uradimo sta god hocemo...
Centralni ugao koji gleda na 5cm je duplo veci nego ugao 45+mali jednakokraki...
Pogledajte prilog 1603191
Pa 45 je pola od 90Odakle ti da je pola od toga?
vidi se golim okom da je dijagonala kvadrata kraća od duži koja je označena sa 5cmtj da je dijagonala kvadrata 5cm..
Opste smernice, ko hoce da se zeza eto kako.Nije baš jako argumentovano!
imamo za trougao podatke za jedan ugao i jednu stranicu, nedovoljno podataka
btw, slika je proizvoljno nacrtana, ugao koji je označen da je 45 stepeni nije 45 stepeni
Pa ja bih rekao da je površina kvadrata18 cm².
Pozdravio vas Pitagora.
Odakle ti da je pola od toga?
Проблемједелимично логичкеприроде.
Ако замислимо да је цео троугао деформабилан .... и пустимо да квадрат 'падне' ....на X осу
схватижемо да је тражење углова ... висина .. у троуглу 5/6 ...... и осталога само димна завеса
страница А је 5 пута корен два са два
Па ј еповршина квадрата 25 пута два подељено са четири односно 12.5 цм квадтарних
п.с
за који разред основне је овај задатак ?
Pogledajte prilog 1603634
јавља му се
ne radim nista dzaba.
Za početak, nastaviće se (možda?) Dopuna: E( xe , 0)Opste smernice, ko hoce da se zeza eto kako.
A mene me mrzi
??? Ako kvadrat padne na x-osu, onaj prvi krak više NIJE 5 cm....Проблемједелимично логичкеприроде.
Ако замислимо да је цео троугао деформабилан .... и пустимо да квадрат 'падне' ....на X осу
схватижемо да је тражење углова ... висина .. у троуглу 5/6 ...... и осталога само димна завеса
страница А је 5 пута корен два са два
Па ј еповршина квадрата 25 пута два подељено са четири односно 12.5 цм квадтарних
п.с
за који разред основне је овај задатак ?
Pogledajte prilog 1603634
Појма ти немаш
??? Ako kvadrat padne na x-osu, onaj prvi krak više NIJE 5 cm....
Za početak, nastaviće se (možda?) Dopuna: E( xe , 0)
Pogledajte prilog 1603302
Šta je ŠTA na ovoj skici???K1T2K2=U2=U1=T1K1T4 једнаки углови
T1V1=H1=11*Sin45' = 11 * 1.41 / 2 = 7.77
T6K1=H2 =5*Sin45'=5*1.41/2=3.535
U3+U1=90'
U4+U1=45'
A=6*CosU3
......
Pogledajte prilog 1603687