Kako stoje stvari po pitanju kriminala?

mario80

Stara legenda
Poruka
83.524
Autorska tema

Pre neki dan bila pucnjava u mojoj zgradi, izrešetali neku lopinu koja je drpila 200 mil evra. Kako stoje stvari ovako jel krenulo rokanje? Pljačke, otimačine? Msm potrošilo se odavno onih 12.000 din socijale što je država isplatila A RAČUNI SAMO STIŽU!
Pazi gurnuti sirotinji prst u oko i sve poskupeti 20-30% i sada struju što znači opet gore?

Jel kreno narod da pelješi prodavnice?

Od vakcinacije nema ništa koliko vidim nigde se ne pominje kao preduslov za prelazak granice a TEST STALNO POSKUPLJUJE! Znači da je kurtonska rabota.

Jel narod počeo da izvlači gvožđe i glanca podmazuje? Neće ovi nacisti i fašisti skoro da sjašu sa korone ja da vam kažem. Pojavili se novi sojevi pa se napravilo još više prostora za jebbanje glupog naroda.

U neke grupe zemalja koje su nepoželjne recimo engleska i dodaju neku afriku, da im daju do znanja kako su nebitni.

Ja mislim da bi AK zbrisao koronu u par dana.

Poslednja izmena:
Autorska tema

Pre neki dan bila pucnjava u mojoj zgradi, izrešetali neku lopinu koja je drpila 200 mil evra. Kako stoje stvari ovako jel krenulo rokanje? Pljačke, otimačine? Msm potrošilo se odavno onih 12.000 din socijale što je država isplatila A RAČUNI SAMO STIŽU!
Pazi gurnuti sirotinji prst u oko i sve poskupeti 20-30% i sada struju što znači opet gore?

Od vakcinacije nema ništa koliko vidim nigde se ne pominje kao preduslov za prelazak granice a TEST STALNO POSKUPLJUJE! Znači da je kurtonska rabota.

Jel narod počeo da izvlači gvožđe i glanca podmazuje? Neće ovi nacisti i fašisti skoro da sjašu sa korone ja da vam kažem. Pojavili se novi sojevi pa se napravilo još više prostora za jebbanje glupog naroda.

U neke grupe zemalja koje su nepoželjne recimo engleska i dodaju neku afriku, da im daju do znanja kako su nebitni.

nemo njega da uznemiravas. Evo ja cu samo okrenem Telefon , nazovem Waddesdon Manor (srednja engleska) , i KORONA izbrisana za sekundu.

Autorska tema

Tema je ok, ali ti je uvod u temu katastrofalan. Da li ovom autorskom temom zelis da polemises o samom kriminalu u Beogradu ili je ovo jedna od million dnevno/politickih tema koje govore o tome kako je veliki zli AV unistio necije detinjstvo, mladost, starost i slicno.

Kako trenutno stoje stvari, u Beogradu itekako ima kriminala, ali on je u odnosu na velicinu grada daleko manji nego u slicnim evropskih i drugim svetskim metropolama. Mislim da sam nedavno video da se Srbija na nekoj listi na 36. mestu od 160 i kusur zemalja kada je u pitanju bezbednost, ili u prevodu da je prilicno bezbedna.

Cak i Beograd sa svim svojim problemima daleko je bezbedniji od mnogih drugih gradova. I ovde se pre svega misli o ulicnom kriminalu, dakle onome sto najvise moze da se dogodi u dnevnom zivotu.

To sto smo mozda sigurniji od drugih ne znaci da sada prica prestaje, jer cilj je da se criminal svede na najmanju mogucu meru. I sa druge strane dzabe sve statistike ako neko licno bude zrtva kriminala.

Postoji par stvari kojima mozemo da se ponosimo, a to nema veze ni sa vlascu niti sa ideologijom. A to su inace opazanja stranaca koji ovde borave. Tako je jedan covek koji je ziveo u mnogim zemljama srednje i juzne Amerike primetio da nasa zemlja nije nesto bogatija od tih zemalja latino/pojasa, ali da su ljudi manje skloni kriminalu. NJegovo konkretno opazanje je da je on navikao da veliko siromastvo, korupcija i razni drugi problem, koji su slicni sa nama, od velikog broja ljudi pravi kriminalce. Zato u mnogim gradovima postoje citava naselja i kvartovi koji su ekstremno opasni i u koje policija ne zalazi. Njemu je bilo cudno sto u Srbiji, sa svim slicnim problemima i sa velikim brojem siromasnih, ili makar ljudima koji tesko zive, nema vise onih koji su se odali kriminalu. On tu vidi da i pored svih problema postoji jako drustvo, da je jezgro porodice ocuvano, kao i da se jos uvek neguje neko jace vaspitanje i vrednosti. A da se ne lazemo, po svemu mi bismo komotno mogli da budemo San Salvador.

Sa druge strane jedan od vecih problema mnogih zapadnih zemalja je ulicni criminal u velikim gradovima. U tim gradovima prethodnih decenija, pa i vekova, dogodilo se socijalno raslojavanje, gde su se oni malo i vise bogatiji odvojili u posebne kvartove. Zato u mnogim zapadnim metropolama postoje geta koja su jezgra kriminala. Mi to nemamo, jer sta god ti se dogodi u Knezu moze ti se dogoditi i u svakom drugom delu grada. Razlog za to je sto je u vreme komunizma socijalno raslojavanje stanovnistva ipak bilo manje. Kod nas u istoj ulici, pa i u istoj zgradi jedan pored drugog mogu ziveti bogat i siromasan. Sve to je dovelo da i dalje ne postoje posebno opasni delovi grada kako ih na zapadu zovu “no go” zone.

Zapad, tacnije evropske zemlje u poslednjih nekoliko godina poseban problem imaju sa prilivom migranata sa africkog i azijskog kontinenta (jer je zapad uvek bio meta migracija). Postoji ta urodjena arogancija i izvorni rasizam koji prirodno sprecava ljude sa zapada da zive sa manjinama, pa umesto toga zive jedni pored drugih. Inace ti migrant poput nasih gasterbajtera poceli su da dolaze kada je zapadnim zemljama bila potrebna radna snaga. A danas su u pitanju ljudi rodjeni u tim zapadnim zemljama, njihovi drzavljani, razlicitog porekla. Ali bilo da su u pitanju ljudi koji su rodjeni na zapadu i migrantskim porodicama ili oni koji se sada tokom velike migracije doseljavaju, zapad nije uspeo da ih asimiluje. Oni zive u svojim komunama, veoma brzo se nauce da preziru zemlju u kojoj su rodjeni ili u kojoj zive, a nakon par nedelja neke indoktrinacije spremni su cak i da vrse teroristicke napade. Mnogi zapadni gradovi, tacnije delovi gradova nisu bezbedni za normalan zivot jedne prosecne “bele” starosedelacke porodice.

Kada se sve to pomene, Beograd ne izgleda bas toliko lose. Mene jedino nervira kada neko pominje “vracenje 90ih” i slicno. To moze da tvrdi samo neko ko nije ni rodjen u to doba ili ko tada nije bio u Srbiji. Kao neko ko je bio tinejdzer u to doba, mogu da kazem da ovo nema veze sa tim periodom.

Pa sto se tice poskupljenja morao bi da pogledas kartu sveta i stavis prst na celo gde se nalazis. Garant nije ni Kina ni Kuba ili prosto da pitas bivse kriminalce, a sadasnje biznismene, a najbolje da pitas srpsku intelektualnu elitu odakle dobija pare da moze da placa najskuplje cak i sa tim poskupljenjima.
Sto se tice kriminala tu je laksi problem, stradaju kriminalci sto zznaci da su kriminalci pritisnuti da rese svoje odnose umesto da budu udruzeni protiv naroda.

Свако само своју муку види, и само му је она битна..
:lol:
Као кад бих ја сад ударио у лелек- тему о стању саобраћаја у престоници, јербо сам се закуцао у неки ауто са својим...
Али, нећу...каско...:smeker:

Back