Kako štitite auto od vrućina i drugioh vremenskih uslova?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.505

Imate li ceradu?

1721496941133.png

Imate li ceradu?

Pogledajte prilog 1582473
Неколико савета. Када год је могуће, паркирајте аутомобил у сенци да бисте смањили директну изложеност сунцу. Ако нема природне сенке, користите надстрешнице или гараже. Наношење тамних филмова на стакла може значајно смањити продор топлоте и УВ зрачења у унутрашњост возила. Користите покриваче за аутомобил када је паркиран на отвореном. Ово не само да штити од сунца, већ и од прашине и других нечистоћа.

Редовно прање и наношење воска помаже у заштити боје и лакова од штетних утицаја сунца, кише, снега и других временских услова. Восак ствара заштитни слој који штити боју возила. Високе температуре могу утицати на притисак у гумама. Редовно проверавајте и одржавајте препоручени притисак у гумама како бисте избегли проблеме са безбедношћу и перформансама.

Екстремне температуре могу утицати на перформансе батерије. Проверите стање батерије и осигурајте да је у добром стању, посебно пре зимског периода. Проверите и редовно мењајте уље и друге течности у возилу. Високе температуре могу утицати на вискозност уља и ефикасност других течности, што може утицати на рад мотора.

Stavljate li ono ko itison ispod šoferšajbne
Ma da, kako da ne, još i otvorim suncobran iznad njega ako je vrućina, pokrijem
ga ćebencetom ako je zima...
Ako znam da neću da idem nigde do ujutru, ostavim ga gde nađem parking
mesto, ako treba još negde da idem taj dan, a pakao je kao zadnjih dana, eventualno
alu folija da ne usija volan i to je to.

Glupo je što danas prepametni inženjeri ne naprave sistem da se otvori malo šiber ili panorama ili prozori kada je temp u debelom plusu da se otvore prozori pola prsta. Senzor za kišu da pozatvara.
Ja sam mislio da to postoji, moj komsija ima neki auto , pa se otvara trouglic kao nekad na dijani....ali je noviji auto...i otvara se nadoleka spolja...bas mi palo na pamet kad sam prolazio , vidi neko retro a dobro resenje...
Doduse video sam i karbon antihuligan mrezu kao resenje, zasrafi se na zadnji prozor, i onda to spolja izgleda kao onaj tekstil za ruksak a ustvari je dvoslojno unutra kao kineske sport torbe a spolja kao karbon pletivo....Unutra resava ako neko resi da pljusne lidar vode i ako pada kisa, princip debil usta na dole, a spolja da ne moze nozem da prosece mrezicu....e sad nisam probao koliko jako mora da cepa po mrezici...Nije providno...zato ide samo na jedan prozor...obicno suprotno od vozaca tako da moze da vozi celo leto uz otvoren prozor..
Montirano na BMW , ne one jeftinoce, ali nije ni krstarica...a nije ni onaj svemirski bmw...ima u jednoj ulici na zvezdari , dolazi u kladionicu , ne mozes a da ga ne pogledas....napravljen da ga gledas....sljasti kao u SF filmovima..

Poslednja izmena:
Nekada sam imao ceradu ali je mačke ludački zapišavaju pa sam batalio. Inače cerada je kul ali posle svake kiše moraš da je skidaš i prosušiš. Jeebeš ti takav posao.

Garaža je zakon pa onda neka breza i slično sa laganom krošnjom.
Bukvalno, pa makar i ona od lima kad kupis materijal mozes je sam uz malo vestine sastaviti za 500 evra

Back