Kako Srbi dozivljavaju Srebrenicu?

Kako gledate na Srebrenicu i desavanja 1995?

• Ukupno glasova
    56

kapetanmark

Legenda
Poruka
60.022
Autorska tema

Znamo sta graDZani baznije misle o tome, znamo sta misle njihovi ktitori iz vasingtona i sve to...

Sta Srbi misle o desavanju u Srebrenici?

Kako licno to posmatrate?

Glasanje je javno kako ne bi tajno glasali klonirani gradzani ili anti srbi, pa molim takve da ne glasaju. Pitanje za Srbe, ksko gledate na desavanja u Srebrenici u 1995?

Srebrenica.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Mi smo narod u kojem je duboko ukorenjena pravda, samilost, humanost. Da ne pominjemo već čuveni srpsko- bugarski rat i humanitarnu pomoć (propuštanje i prestanak aktivnosti na jedan dan) već da se ograničimo na taj nesretni rat devedesetih godina, vojnike HVO su lečili srpski doktori, prevozili srpski saniteti i helikopteri, muslimane si mogao naći u bolnicama u koji su (opet) dopremani sanitetima i helikopterima i ovo su činjenice iz prve ruke, dakle nije rekla kazala.
Naravno kao u svakom žitu i kod nas ima kukolja a ako ga još pojačaš nekim sumnjivim tipovima dobiješ nezamislive zločine (nikako i genocid) jer streljanje zarobljenika je veliki zločin i kršenje običaja ratovanja, ženevske konvencije...
Jako me boli što muslimani ne poštuju svoje mrtve već im koriste za politiki cilj te ih dovlače odasvud a sahranjuju i one koji su umirali ranije u tom ratu ili su se odselili "preko bare", politička klima u svetu i pobeda u propagandnom ratu diktiraju to što je do danas viđeno.
Nikog od njih nije briga niti se potresa što su Srbi sada statistička greška u federaciji (Sarajevo, Mostar...) Mostar je možda i najbolji primer kako se vrši etnocid bez kazne.
Ipak, nadam se da će istina isplivati, kad-tad.

Poslednja izmena:
Primetno u vicu: "Šta rade Kosovci u hladnjači? Frikombinuju!"
Mogao si da izdvojiš i ono
Naravno kao u svakom žitu i kod nas ima kukolja a ako ga još pojačaš nekim sumnjivim tipovima dobiješ nezamislive zločine (nikako i genocid) jer streljanje zarobljenika je veliki zločin i kršenje običaja ratovanja, ženevske konvencije..
ili
Nikog od njih nije briga niti se potresa što su Srbi sada statistička greška u federaciji (Sarajevo, Mostar...) Mostar je možda i najbolji primer kako se vrši etnocid bez kazne.
Jer jako bi me zanimalo objašnjenje kako i zašto su nstali Srbi u federaiji i zašto ih nema u Mostaru a do '91 ih je bilo oko 15%.

Autorska tema

Znamo sta graDZani baznije misle o tome, znamo sta misle njihovi ktitori iz vasingtona i sve to...

Sta Srbi misle o desavanju u Srebrenici?

Kako licno to posmatrate?

Glasanje je javno kako ne bi tajno glasali klonirani gradzani ili anti srbi, pa molim takve da ne glasaju. Pitanje za Srbe, ksko gledate na desavanja u Srebrenici u 1995?
Ni genocid ni zločin već srpska pravda. Samo tako su Srbi mogli da naplate dug za sve pobijene i poklane Srbe od strane muslimana.

Oбична војна акција, само што муслимани не могу спортски да поднесу пораз, као што и неки Срби не могу спортски да поднесу неке српске поразе, па кукају.
Нажалост, муслимани имају подршку у том кукању од стране запада, а Срби коју такође кукају немају ту подршку, то је једина разлика.

Како год ... сеју семе зла које ће проклијати у будућности.

Ti kriterijumi, kao što je slučaj i sa mnoštvom međunarodnih dokumenata, nisu dovoljno precizni i stoga i podložni različitim tumačenjima.
Da je bilo genocida to znači da bi bili pobijeni svi muslimani u Srebrenici.

A fali i ključni dokaz. To je potpisana naredba generala Mladića da se istrebe svi muslimani u Srebrenici.

Ne kao nešto čime bi trebalo da se ponosimo.Mudžahedini,talibini,islamisti halija izmetbegović i dr, sve na jednu stranu ali kad sam slušao jednu muslimanku koja je govorila kako su joj i bajrami tužni jer je izgubila tri sina ,samo što nisam počeo da plaćem.Ja koji sam prilično neosetljiv na tudje patnje.

Ne kao nešto čime bi trebalo da se ponosimo.Mudžahedini,talibini,islamisti halija izmetbegović i dr, sve na jednu stranu ali kad sam slušao jednu muslimanku koja je govorila kako su joj i bajrami tužni jer je izgubila tri sina ,samo što nisam počeo da plaćem.Ja koji sam prilično neosetljiv na tudje patnje.

Nije trebala da 'rani sinove pa da ih šalje u teroriste, jer Srbija ubija.

U kontekstu definicije znači "značajan dio" zaštićene grupe. Tu je također i planska radnja koju je Hag zaobišao u svom statutu.

Mene upućuješ da pročitam konvenciju i vratim se na temu, a ove pišeš značajan dio?

U tekstu konvencije nigde nema značajno. Stoji samo sledeće: "u celosti i delomično". Nigde se ne spominje kakav je to deo, pa ni da mora biti značajan.

U pravnim analizama koje se bave tumačenjima ove konvencije, a koje je Haški tribunal i prihvatio, to znači da i ubistvo 1 Kineza u NR Kini može biti genocid.

Back