Kako sprečiti one što kradu voće?

Nije trebalo kamera, mene je moj par roditelja naučio da je krasti najgore što mogu da radim.
Naročito trešnje su divne i zavodljive... ali, ne... rekli su-nemoj, ne smeš, to je zlo.
Dođem doma, komšinica nabrala trešanja da se u njima udavim, donela draga žena trešanja, srce mi se prepunilo, moja komšinica je boginja koju i posle toliko godina volim!
Zasadih četiri trešnje u dvorištu, nekad mislim biti kao moja komšinica za dečicu....
Žalim pobranih trešanja u vašem voćnjaku... ne znam kako sprečiti, ali eto...
Otac i majka su dovoljni za to da neko ne krade.
Razmisljam da li je ovaj upis moraliziranje ili erotska prica.

Trešnje su se uvijek "krale" pogotovo djeca to često rade ako vide da mogu i da je trešnja "slobodna".
Sve se danas mora čuvati a zrelo voće je veliki izazov i za poštene a kamoli za lopove.
Ako nije zaštićeno, ono je na - izvolite.. ipak, mnogo drugačije je kad je ogradjeno, kad bi recimo bile neke upozoravajuće poruke kao "posjed je pod nadzorom" i sl.. pa nek lupaju i misle kako je zaštićeno.

На видном месту воћке, окачиш таблу са упозорењем: ,,ПРСКАНО ОТРОВОМ ПРОТИВ БИЉНИХ ВАШИ''.
Наравно, воћка није прскана, лопови појма немају јесте/није прскано, али упозорење пали.
Nisam siguran da im je to bitno...i lopov nocu da cita?

Nije trebalo kamera, mene je moj par roditelja naučio da je krasti najgore što mogu da radim.
Naročito trešnje su divne i zavodljive... ali, ne... rekli su-nemoj, ne smeš, to je zlo.
Dođem doma, komšinica nabrala trešanja da se u njima udavim, donela draga žena trešanja, srce mi se prepunilo, moja komšinica je boginja koju i posle toliko godina volim!
Zasadih četiri trešnje u dvorištu, nekad mislim biti kao moja komšinica za dečicu....
Žalim pobranih trešanja u vašem voćnjaku... ne znam kako sprečiti, ali eto...
Otac i majka su dovoljni za to da neko ne krade.
Није зло убрати и појести неколико на лицу места али брати па кући носити већ јесте.

Није зло убрати и појести неколико на лицу места али брати па кући носити већ јесте.
Tuđe se mora poštovati kao, a na neki način i više nego svoje, i svaka krađa je krađa. Taj voćnjak nije na javnom mestu da bi bilo ko navratio i radio šta hoće, i vi koji ste pokradeni sigurno ne vrljate po tuđim imanjima da berete i jedete-bilo na licu mesta, bilo kod svoje kuće da pravite biznis. Nije to stvar male ili velike krađe, razumem da je neko tolerantan, ali tolerancija i vodi u kriminal-'''Pusti muvu na bradu, ona onda hoće i u usta''- već stvar nekog osnovnog zakona koji, nažalost, nije obuhvaćen dovoljno svetovnim zakonom.
Ljudi koji se tako ponašaju su prosto demonizovani... ali šta se tu može?
Ove situacije me podsećaju na pesmu ''Ne lomite mi bagrenje'', osećaj nije dobar, svakako...

Back