Kako spreciti konobare da drpisu?

Da li bi radili na mestu gde vas gazda danonocno snima kamerom??

Ja sam tokom studija radila u jednom fast food-u, čisto dok ne sredim finansijski aspekt... tamo su non stop radile kamere, a snimao se čak i zvuk. Gazdarica je imala običaj da čak preslušava razgovore i posle komentariše :eek::eek::eek::eek:. Nisam se dugo zadržala tamo, ali ne zbog kamera, one su mi još i ponajmanji problem bile.

Jednostavno nisam pričala ništa privatno, što ne bih rekla i u javnosti, i to je to. Čak mi je i odgovaralo u nekim slučajevima, kada je agresivna mušterija - mirna sam jer znam da kamera sve snima, pa i moje korektno ponašanje :D. I znala sam da nikako ne može da me optuži za neke gluposti, jer kamera sve snima...pa ako ti nešto smeta, izvoli pa dokaži. Nije bilo mesta takvim malverzacijama.

A šta ja znam, možda sam i egzibicionista po prirodi :zcepanje:.

Druge su me stvari opteretile, npr. previše posla na jednu osobu (a nije bio problem zaposliti novu osobu što se tiče finansiranja plate, nego se gazdarica posvađa sa svakom novom radnicom - i padala je u nesvest na svaku grešku u prilagođavanju nove radnice, tipa ostavi dve neoprane čaše u sudoperi), na kraju se završilo tako što sam ja radila petorstruki posao :eek::eek:. A tek kad sam dala otkaz (uz poštovanje otkaznog roka) jer mi se ukazala bolja pirlika za posao, jedva sam ih se rešila :eek: (valjda su mislili da ću do kraja života da radim taj posao - mislim posao je ok, ali ja sam imala druge planove i ambicije).

Dakle, kamere mogu biti NAJMANJI problem u datoj situaciji.
Ako je gazda korektan i drži se svega dogovorenog sa radnikom, stvarno ne vidim u čemu je problem. Pa na većini radnog mesta makar u jednom delu firme je čovek pod nadzorom kamerama. To je jednostavno sastavni deo savremenog poslovanja. A i kažem, i radniku to ide u prilog jer ne može biti lažno optužen za kojekakve malverzacije.

Kao da je tu potrebna neka pamet...........
Jednostavno neka izda naredbu da se SVAKI promet evidentira na fiskalnoj kasi, i resio je sve probleme...

Medjutim, on izgleda hoce da za.je.be drzavu za iznos poreza, a nuspojava je da konobari hoce da za.je.bu njega....
Gledajuci sa strane, to je i zasluzio.

Ако не плати на ћуприји, платиће на мосту.

Back