Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Da li bi radili na mestu gde vas gazda danonocno snima kamerom??
Ja sam tokom studija radila u jednom fast food-u, čisto dok ne sredim finansijski aspekt... tamo su non stop radile kamere, a snimao se čak i zvuk. Gazdarica je imala običaj da čak preslušava razgovore i posle komentariše

Jednostavno nisam pričala ništa privatno, što ne bih rekla i u javnosti, i to je to. Čak mi je i odgovaralo u nekim slučajevima, kada je agresivna mušterija - mirna sam jer znam da kamera sve snima, pa i moje korektno ponašanje

A šta ja znam, možda sam i egzibicionista po prirodi

Druge su me stvari opteretile, npr. previše posla na jednu osobu (a nije bio problem zaposliti novu osobu što se tiče finansiranja plate, nego se gazdarica posvađa sa svakom novom radnicom - i padala je u nesvest na svaku grešku u prilagođavanju nove radnice, tipa ostavi dve neoprane čaše u sudoperi), na kraju se završilo tako što sam ja radila petorstruki posao

Dakle, kamere mogu biti NAJMANJI problem u datoj situaciji.
Ako je gazda korektan i drži se svega dogovorenog sa radnikom, stvarno ne vidim u čemu je problem. Pa na većini radnog mesta makar u jednom delu firme je čovek pod nadzorom kamerama. To je jednostavno sastavni deo savremenog poslovanja. A i kažem, i radniku to ide u prilog jer ne može biti lažno optužen za kojekakve malverzacije.