Kako smo nastali?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PROBLEM "MNOSTVA LJUDI":
-Bog je stvorio Adama od zemlje(materije) i udahno mu svoj duh(dusu), a zatim stvorio Evu od njegovog rebra. Dakle i Adam i Eva su stvoreni(a ne rodjeni). Greh ih je ucinio smrtnim! I izmedju ostalog Bog je rekao: "Radjajte se mnozite se, zemlju naselite"...
-Cist genetski kod je omogucio deci Adama i Eve da se medjusobno razmnozavaju polnim putem. Inace, Adam i Eva su imali mnostvo dece, cija se imena ne pominju jer su manje bitna. I tako celokupni ljudski rod ima gene Adama... (inace naucno je dokazano da svi ljudi imaju zajednickog potomka, jer je genetska struktura takva da ukazuje na "pra oca", u ovo mozete verovati ili ne, ovo sam saznao iz naucnih izvora). I tako je postalo mnostvo ljud... Nama je danas generalno ne poznato kakav je bio prepotopski covek, ali je bio definitivno fizicki superiorniji, i kako je vreme prolazilo, a on se udaljavao od Bog, tako je i covek postajao manji i sve inferijorni... Genetski kod se prlja vremenom, polako i postepeno... Svakim novim radjanjem se po nesto gubilo, u javljalke su se neke anomalije... NAPOMENA: ovo sa genetskim kodom nije religijska tvrdnja vec naucna...

PROBLEM NOJOVE BARKE
-Odgovori na vasa pitanja:
U Bubliji se kaze da je Noje napravio barku duzine 200 lakata? Uzmimo da je prosecno jedan lakat 40 cm. To bi danas bilo 8000cm sto je 80m. Da li bi u tu barku mogle stati sve zivotinjeske vrste, pa verovatno ne...
Podjimo od druge pretpostavke koju cemo pokriti nekim dokazima!!!
-Licno sam video slike, Miroljub Petrovic je pokazao vrlo zanimljiva otkrica. Butna kost duzine 1,5m koja ukazuje na ljude visine oko 4 m. Dakle, krenimo od pretostavke koja je skroz drugacija, da je noje bio visok 4m. Ako bi takvog coveka proporcionalno uvecali, bio bi visi od danasnjeg prosecnog miminum 2,2 metra, ali radi lakseg matematickog racuna, zaokruzicemo na 2,5 ili na 2.0. Dakle, 200 lakata bi bilo nesto kao brod duzine 160 ili 200m!!! E sad, to je vec prostor dovoljno velik da se spakuje poprilicno zivotinjskih vrsta! I imajte u vidu da je Noj pravio barku dugo uz pomoc svoja 3 sina, zene i 3 snaje. I ako uz to, zivotinje su bile poslusne, po Bozijoj promisli, dakle lavovi nisu morali da jedu antilope, ne nuzno... Ali, ako ne zelite tu verziju, zamislite ovu!!! Noj je napravio kaveze svih velicnina, i tako zadrzao harmoniju :) A uz to je i spremio namirnice svih vrsta kako zivotinje ne bi pocrkale gladne. NAPOMENA: Noje je govorio svima sta radi, i iz kog razloga pravi barku, ali mu ljudi nisu verovali, i svi su mu se smejali!!!!
-Sto se same Barke tice, dragi moji ateisti, pronadjeni su ostatci nojeve barke na planini Ararat(danasnja Tursa ako se ne varam) i pogodite sta?!? Postoji jako ozbiljna studija koja potvrdjuje autenticnost iste. Citao KJIGU O TOME...

E sad, mozete verovati nekim stvarima za koje tvrdim da su iz pouzdanih izvora, a i ne morate, sta cu, razumem vas u oba slucaja...

PITANJA koja nauka ne moze da objasni:
-Kako objasniti mamute zamrznute u ledu, perfektno ocuvane, u cijoj su utrob pronadjene tropske bilje, i kako objasniti odakle su uopste tako zamrznuti???
Naucna tvrdnja koju sam ja cuo je da je ledeno doba doslo polako i postepeno i da su se recimo u Sibiru led formirao jako dugo! Ali naucna istrazivanja, merenja i slicnu, pokazala su da se MAMUT zaledio pri temperaturi od oko -150 i za vremenski period od oko jedne cetvrtine 1/4 sekunde!!! Kako?!? Rec je o velikoj, trenutacnoj katasrofi-POTOP...
-Kako je moguce da je pronajden fosilni ostatak sledece slike:
Riba grabljivac sa otvorenim ustima, a manja riba(plen) gotovo u njenim ustima??? Tu sliku sam video, i predstavlja enigmu za sve naucnike na svetu, sem za one koji su svesni da se radi o trenutnom procesu...Dogodilo se za oko 1/4 sekunde...
-Pronadjeni su, jedan do drugog trag stopala dinosaurusa, i coveka, kako???
Pa bili su savremenici...eto kako...

I tako dalje...ajde sad malo vi, pa cu opet ja... I voelo bih da mi neko odgovori na pitanja, ili barem dajte vase misljenje o tome... Vidim da ste preskocili dosta mijih postova, za neke ste se zakcili, ok :) Ali ste i mnogo preskocili, sta mislite o ovom SAD...

oi_ilija:
PROBLEM "MNOSTVA LJUDI":
-Bog je stvorio Adama od zemlje(materije) i udahno mu svoj duh(dusu), a zatim stvorio Evu od njegovog rebra. Dakle i Adam i Eva su stvoreni(a ne rodjeni). Greh ih je ucinio smrtnim! I izmedju ostalog Bog je rekao: "Radjajte se mnozite se, zemlju naselite"...
-Cist genetski kod je omogucio deci Adama i Eve da se medjusobno razmnozavaju polnim putem. Inace, Adam i Eva su imali mnostvo dece, cija se imena ne pominju jer su manje bitna. I tako celokupni ljudski rod ima gene Adama... (inace naucno je dokazano da svi ljudi imaju zajednickog potomka, jer je genetska struktura takva da ukazuje na "pra oca", u ovo mozete verovati ili ne, ovo sam saznao iz naucnih izvora). I tako je postalo mnostvo ljud... Nama je danas generalno ne poznato kakav je bio prepotopski covek, ali je bio definitivno fizicki superiorniji, i kako je vreme prolazilo, a on se udaljavao od Bog, tako je i covek postajao manji i sve inferijorni... Genetski kod se prlja vremenom, polako i postepeno... Svakim novim radjanjem se po nesto gubilo, u javljalke su se neke anomalije... NAPOMENA: ovo sa genetskim kodom nije religijska tvrdnja vec naucna...

Nije valjda da stvarno veruješ u ovo? Mislim da sam ti već postavio par pitanja na koja čini mi se nisam dobio odgovor... Kojom linijom dobismo Abordžine i Neandertalce... Kod ovih poslednjih zayebi priču o genetskom ''prljanju''!
Btw. pozivam te na ''istoriju'' gde ima mnoštvo sličnih tema pa i o potopu...

oi_ilija:
PITANJA koja nauka ne moze da objasni:
-Kako objasniti mamute zamrznute u ledu, perfektno ocuvane, u cijoj su utrob pronadjene tropske bilje, i kako objasniti odakle su uopste tako zamrznuti???
Naucna tvrdnja koju sam ja cuo je da je ledeno doba doslo polako i postepeno i da su se recimo u Sibiru led formirao jako dugo! Ali naucna istrazivanja, merenja i slicnu, pokazala su da se MAMUT zaledio pri temperaturi od oko -150 i za vremenski period od oko jedne cetvrtine 1/4 sekunde!!! Kako?!? Rec je o velikoj, trenutacnoj katasrofi-POTOP...

Nauka je već objasnila al' ajde. Pisao sam o tome na ''ekologiji''! Idemo ponovo...
Trenutno smrzavanje ti objašnjavaš potopom!? Ajde malo razmisli. Nemam pojma zašto ali da je neko drugi u pitanju sada bi usledila i jedna sočna uvreda...
Pad temperature izaziva smrzavanje, led...a ne vodu. Dolazi do promene agregatnog stanja ali ne u tom pravcu, nije bilo plus 150 već minus...
Ta ''trenutačna'' katastrofa je bilo Ledeno doba koje je bilo izazvano ili super erupcijom nekog Supervulkana ili što je i verovatnije padom meteorita... Elem, voda ne može izazvati ni pad temperature ni Ledeno doba ni trenutna smrzavanja...

oi_ilija:
-Kako je moguce da je pronajden fosilni ostatak sledece slike:
Riba grabljivac sa otvorenim ustima, a manja riba(plen) gotovo u njenim ustima??? Tu sliku sam video, i predstavlja enigmu za sve naucnike na svetu, sem za one koji su svesni da se radi o trenutnom procesu...Dogodilo se za oko 1/4 sekunde.....

Vidiš, ovaj primer ti je u totalnoj suprotnosti sa mamutima, mislim, logično je da smrzavanje tla ne može izazvati blato što ti opet govori da grešiš a opet ide u prileg naučnoj tvrdnji da se radi ili o erupciji vulkana ili o udaru komete ili nečeg sličnog...
Ma kakva enigma, pitanje o kome samo treba da razmisliš i ništa više... Gde su pronađeni mamuti a gde pomenuti fosil? Koje su teritorije u pitanju? Mislim, nauka bi stvarno bila u rebusu da su pronađeni na nekoj razdaljini od par stotina kilometara ili bliže a ovako...:lol:

oi_ilija:
KLJUCNO I BITNO PITANJE:
-Kako objasnjavate mosti SVETIH???
Molim vas da ne trosite reci na nekakve teorije zavere ili slicno... O tomo kako SPC zna tajne mumufikacije ili slicno... Ja vam tvrdim, i kunem se zivot, video sam mosti, i kazem vam: TELA UMRLIH, STARA PO 20,50,100...godina i opet nisu satrulila, kinem vam se ljudi da to nije neka namestaljka!!! Dovedite doktora i popa, pa nek vam objasne, da vidim cije ce vam obrazlozenje biti shvatljivije?!...

Hm, video sam i ja Lenjina...;-)

oi_ilija) JOS JEDNO BITNO PITANJE: -Kako objasnjavate da se fosilizacija odigravala samo "nekad" i da je danas ne moguca?!? -Kako objasnjavate nastanak uglja:
Misliš da se posle erupcije Sv. Helene ne može naći neki fosil? Misliš da se recimo posle erupcije Super vulkana Jelouston neće pronaći fosilni ostaci...možda čak i nas? Za fosile je potrebno vreme zato i jesu fosili ybg.

Što se uglja tiče, uzmi parče drveta i zakopaj ga desetak metara pod zemlju, odkopaj posle stotinak godina i eto ti komad uglja a sve to prirodnim putem...jedino što si ti bio ''katastrofa''...ako me razumeš...

E moj druze ateisto, ovo nije uvreda, ali pojma ti nemas o ovome sto ja govorim!!!

Ne vidim da si smisleno odgovorio na bilo koje moje pitanje!

Ja ne govoroim o zaledjivanju, vec o nizu katastrofa koje su usledile jedna nakon druge!!! Govorim i o zemljotresima koji su razdvojili kontinente, i o cepanju zemlje kojim su progutane sume pa je posle nastao ugalj, govorim o trenutnom zaledjivanju MAMUMTA, brate nadjeni su u Sibiru, video sam slike, i slusao svedocenje ljudi koji su cak i probali mamutovo meso. Naime, toliko se perfektno konzerviralo, da je covek odsekao jedan komad od 10 kila, i koliko je bilo zilavo, kuvao ga je 2 dana, i znas sta je rekao, da je jako usksno!!! Ej, nakon koliko hiljada godina??? Dakle, reci mi lepo, sta mislis kako je moguce da se Maumut, sa tropskim biljkama u stomaku(jos ne svarenim) nasao u Srcu sibira, okovan ledom, sa izgledom kao da je mrtav 1 minut??? Govorim i o mogucem padu komete, jer su i velike promene bile najavljivane padom meteora, ali tvrdim da je ne moguce da se mamut zaledi zato sto je pao meteor! Dakle, mozemo se sloziti da je bila neka katastrofa ogromnih razmera, ali na vise planova... Jer se dogodio niz cudnih pojava... Pout groblja medveda(30.000) i npr. kitova(2.000)...
Takodje govorim i o ogromnoj poplavi koja se dogodila, procitaj ep o gilgamesu pa ces videti, a uz, ima i jos jedan zanimljiv podatak, sve svetske civilizacije imaju sacuvan mit o dve stvari:
-Pra ocu ili "bozanstvu" koje ih je stvorilo, i o "pra katastrofi" koja je ucinla sve onakvim kakvim danas jeste!

PRIMER, HLA-A28 je gen koji je karakteristican za:
-Patagonske indijance, cini me se etiopljane, "vavilonce"(znaci neke irance i sta vec), neke ljude mongolskog porekla, i neke nordijce, i taj gen je naravno karakteristican i za naseg dragog Kromanjonca... Ljude ovog gena, odlikuje mnogo zajednicke osboine, a razlikuje ih koza, rast, i slicno. Zajednicke osobine su im izgled lobanje, i fonetika. I sad, da skratim pricu, u Africi, taj crnacki narod se izvorno zovu "kushiti", a karakteristican im je taj gen. U patagoniji ti indijanci imaju sacuvan mit o "pra ocu Kushu". Vavilonic, kao naslednici sumerrske civilizacije, u kojoj je sacuvan mit o potopu, jer im je to ispricao kus, i to se prenosilo sa koleno na koleno... I iz dogadjaja u pricu, iz price u legendu iz legende u mit!!! I tako dalje...

ISTORIJA STRASNO MNOGO GRESI, TO TVRDIM, A TO CE SE SVE VREMENOM DOKAZATI, "Bosanske piramide" na primer, videcemo sta ce biti... POSTOJI DOSTA MESTA U ISTORIJI GDE SU KOMPROMISNO UZETE NEKE STVARI, SAMO DA BI SE SVE SLOZILO...

A sto se tice Aboridzina i Neandertalaca, ne znam, ali ovo je ono sto znam:
-Svi ljudima je zajednicki predak Noje. Imao je tri sina, i svaki od njoh je imao po vise od 3, e od tih ljudi poticu svi "posle potopski ljudi"... Prema genetskoj strukturi aboridzina bi se lako moglo dokazati odakle su dosli tu gde jesu... A za neandertalce stvarno ne znam, jer ne znam ni da li su to neki prepotopski ljudi, ili nasi saveremenici...

Evo jos jednog primera:
-Jedno pleme, kada im se dogadja nesto lose, pocinje da vrsi razne rituale i obrede svojim bozanstvima, ne bi li ih umilostivili, i ako im to ne pomogne, oni rade sledecu stvar:
-Pocinju jedinstven ritaul, pocinju da nozem po grudima urezuju(prakticno se grebu, dakle nije nista mnogo bolno) i da se mole nekom ne poznatom Bogu, Bogu kojeg smatraju Bogom svih bozanstava...

NISI MI ODGOVORIO ZA MOSTI??? Za Staljina se zna otkud je takav kakva je, i to se lako moze dokazati, ali ja tebi govorim o omostima koja mirisu, tako cudno da je to ne vereovatno... A inace covek kad umre, on pocinje da truli, i da se raspada... I DA SMRDI DA NE VERUJE KOLIKO!!!

Nisi mi objasnio butnu kost od 1,5 metara, ljudsku butnu kost!!!

A sto se tice ribe grabljivice i plena, pa zar si opet toliko naivan??? Da je erupija vulkana, te ribe bi bile ili smskane ili izgorele :) Ej, ne moguce je da su se foslizivolae u takvom polozaju u procesu koji je trajao 4,6 miliona godina...

A usput, u sta ti verujes :confused: U boje nacelnika supa nisa, u zene u sta?!?!?! U komarce???

NAJVECA JE SRAMOTA FILOZOJIE STO ZA SVO VREME SVOG POSTOJANJA NIJE DOKAZALA POSTANJE SPOLJSANJEG SVETA - (filozof koga citiram neka namerno ostane skriven)

Dakle, razum nije uspeo da dokaze ili objasni nesto sto je svima nama ocigledno, a kako ce tek poverovati u nesto ne svakidasnje??? Kako razumom znati da Bog postoji... Vera je produkt uma, a ne razuma...Um je visi od razuma, slozeniji i komplikovaniji...

Kazi mi jos za mamute, kako bi se zbog trenutne erupcije super vulkana, ili padom super giga-mega-ultra-turbo meteora nesto moglo zalediti u 1/4 sekunde???!!!??? Ledeno doba je proces koliko ja znam, proces koji je trajao duze od jednog minut 8) Tako da je sigurno da nema veze sa nasim sibirskim mezmcem...

Inace, trenutn teorija u fizici glasi
-Kosmos se siri na racun necega. Otkricem "anti materije" je ra prica zaokruzena. U dodiru materije i antimaterije, one se poniste i nastane svetlost. A svetlost je krajnje drugacije strukture i fotone je trenutno ne moguce razbitiu elektrone i beta elektrone. Dakle, negde u kosmosu postoji nesto sto taj proces cici mogucim!!! I sad, kosmos raste i siri se na racun antimaterije, sve dok je ne sabije u jednu tacku, a onda se dogidoi sledece: BUM!!! I od tog treutka pocinje da se razvija "anti" suprotan svet... Sa predznakom - .Govorim o sledecim stvarima:

-Mozete poverovati da je sve sto je nastalo, nastalo zbog nekog prauzroka koji je "nenastao"... Tu se slazemo, definitivno.
-E sad, odmah nakon toga se misljenja razilaze:
Neko ce reci da se ceo proces stvaranja kosmosa odigrao sam, i da je zemlja nastala kao produkt zbivanja u kosmosu. Da je covek nastao iz vode, svima poznatim putem, i da je direktni potomak amebe..Da se od jedno celijskog sistema razvio u u vusecelijski komplexni sitem, koji evolutivno ima razlite odllike od svih prethodnika. Dakle covek je nastao zbog jako mnogo razlitih dogadjaja, i trenutno se nalazi tu gde jeste zato sto se sve dogodilo slucajno, ali pod perfektnim uslovima.
Slozicemo se da bi to mogli nazvati mnostvom. dakle verujete u "mnostvo"

A sa druge strane, ima nas koji verujemo u sledece, i prosto neke stvari ne moramo sebi objasniti, jer nije sve za covekov um:
Covek i sve zivo i nezivo, i tecno i gasovito i cvrsto, i crno i belo, i mrsavo i debelo, je nastalo od JEDNOG ne nastaloo, ili je direktna njegova posledica.

DA LI JE LAKSE VEOROVATI U JEDINSTVO ILI MNOSTVO, ZAITAJTE SE???!!!???

oi_ilija:
Inace, trenutn teorija u fizici glasi
-Kosmos se siri na racun necega. Otkricem "anti materije" je ra prica zaokruzena. U dodiru materije i antimaterije, one se poniste i nastane svetlost.

pitam se samo odakle ti ove informacije...prica uopste nije ni blizu da bude zaokruzena. antimateriju nauka tek upoznaje, nauka ce tek da kaze sta je antimaterija cemu sluzi odakle, i ostalo sto nas zanima....

oi_ilija:
govorim o trenutnom zaledjivanju MAMUMTA, brate nadjeni su u Sibiru, video sam slike, i slusao svedocenje ljudi koji su cak i probali mamutovo meso. Naime, toliko se perfektno konzerviralo, da je covek odsekao jedan komad od 10 kila, i koliko je bilo zilavo, kuvao ga je 2 dana, i znas sta je rekao, da je jako usksno!!! Ej, nakon koliko hiljada godina???

ovo je laz.
zamrznuti mamuti postoje, ali daleko od toga da su zamrznuti trenutno.
mislim da o tome najbolje svedoce izvestaji ljudi koji su nalazili te mamute (William R. Farrand) i koji govore o tome da je to meso bilo u pozamasnoj fazi raspada.

oi_ilija:
E moj druze ateisto, ovo nije uvreda, ali pojma ti nemas o ovome sto ja govorim!!!

Ne vidim da si smisleno odgovorio na bilo koje moje pitanje!

Ja ne govoroim o zaledjivanju, vec o nizu katastrofa koje su usledile jedna nakon druge!!! Govorim i o zemljotresima koji su razdvojili kontinente, i o cepanju zemlje kojim su progutane sume pa je posle nastao ugalj, govorim o trenutnom zaledjivanju MAMUMTA, brate nadjeni su u Sibiru, video sam slike, i slusao svedocenje ljudi koji su cak i probali mamutovo meso...

A gde si ti ovo pomenuo? Pa nisam ja ''Vava'' da ti čitam misli! Ubuduće napiši ono što misliš!

Naime, toliko se perfektno konzerviralo, da je covek odsekao jedan komad od 10 kila, i koliko je bilo zilavo, kuvao ga je 2 dana, i znas sta je rekao, da je jako usksno!!! Ej, nakon koliko hiljada godina???

Žešća glupost i nebih da je komentarišem.

A sto se tice Aboridzina i Neandertalaca, ne znam, ali ovo je ono sto znam:
-Svi ljudima je zajednicki predak Noje. Imao je tri sina, i svaki od njoh je imao po vise od 3, e od tih ljudi poticu svi "posle potopski ljudi"... Prema genetskoj strukturi aboridzina bi se lako moglo dokazati odakle su dosli tu gde jesu... A za neandertalce stvarno ne znam, jer ne znam ni da li su to neki prepotopski ljudi, ili nasi saveremenici...

Kako ne znaš za neandertalskog čoveka? Ako svi nastadosmo od Noe...otkud ljudi pre njega?

NISI MI ODGOVORIO ZA MOSTI??? Za Staljina se zna otkud je takav kakva je, i to se lako moze dokazati, ali ja tebi govorim o omostima koja mirisu, tako cudno da je to ne vereovatno... A inace covek kad umre, on pocinje da truli, i da se raspada... I DA SMRDI DA NE VERUJE KOLIKO!!!

Nisi mi objasnio butnu kost od 1,5 metara, ljudsku butnu kost!!!

A gde su te mošti koje mirišu? Si ih pomirisao?
Što se kosti tiče, jesu li pronašli i ostatak skeleta?

Što se ostalog tiče, nastaviću malo kasnije....

E znas sta, ba se ponasas kao... Plasim se da krenemo sa uvredama, jel bi pobilo sve sto sam rekao, i dokazalo da sam primitivan...

Ali ti si jedno zlo i sujetno stvorenje, strasan egoista!!! A uz to slabo pismen...

"Žešća glupost i nebih da je komentarišem."je tvoj komentar??? Ma sta ja uopste pricam sa takvim covekom, pa kako cemo razgovarati, ako ne verujemo jedni drugima za neke stvari???

A ako ces da predjemo na filosofski plan, izvolte, razvalicu te kao beba zvecku... Jer ZNAM slabosti i mane iste, i ZNAM ne pogresive stvari u njoj, pa izvolte...

Ali ako si za normalan dijalog, koji se ne zasniva na krajnjem skepticimu, i vulgarnom materijalizmu, nastavicemo da pricamo... neke se sukobimo u nekim stvarima, ali da bi debatovali o istim moramo imati neke zajdnicke zajednicke...

PODATAK O ZAMRZNUTIM MAMUTIMA:
-Miroljub Petrovic, covek koji je zavrsio 2 fakulteta, i trenutno je profesor na nekom univerzitetu u USA, je kreacinista, prisustvovao sam njegovom predavanju, koje je bilo do srzi potkovano naucnim ispitivanjima i slicnim stvarima, i stvarno verujem u mnogo stvari koje je prezenotvao, na primer... WWW.SPC.ORG pa vidite i sami...

NEANDERTALCI I ABORIDZINI:
Rekao sam da su posle potopski ljudi potomci noja, zapravo nojevih sinova i snaja... Neandertalci su moguce prepotpski ljud, ali je mogu ce i nasi savremenici, ja kao pojedinac ne znam...

A za Abordizine tvrdim da im je poreklo dokazivo genima, kao sto je dokazivo za sve narode... Ljudi lazu, ali geni nikad... I jos jedna zanimljiva stvar, ljudi lazu morfologija reci ne...

A sto se tice teorije o antimateriji, konsultovao sam jednog uglednog profesora fizike, to nije bas zvanicna teorija. jer nije jos u potpunosti prihvacena niti odbacena... Ali videcemo, kompleksnija je i obecava vise od prethodnica...

Ali ono sto vi ne shvatate je da Biblija nudi tako savrsene odgovore na mnoga pitanja, samo vi necete da ih prihvatite, zato sto vam treba NAUCNO obrazlozenje... Ej, pa to je nastarija knjiga koja je autenticna, pisana je 38 vekova!!!!!!!!!! I vi smete da pljunete na nju, i da kazete da laze??? Zasto uopste krenuti od pretpostavke da je biblija ne tacna, i da je to zbir izmisljotina??? Ajde malo da okrenemo tezu, sta ako je biblija tacna???

oi_ilija:
"Žešća glupost i nebih da je komentarišem."je tvoj komentar???
A sta hoces da ti kaze ? Da nesto sto je ocigledno glupost nije glupost ?

Uzmi lepo parce svezeg mesa, pa ga turi u zamrzivac na jedno pet godina. Onda ga izvadi, i kuvaj onoliko dugo koliko zelis. Pa pojedi. Samo ti savetujem da sve vreme drzis zatvoren nos, i pre samog goscenja pozoves hitnu pomoc. I kad se vratis iz bolnice (ako se vratis) pricaj o tome kako je neko skuvao i pojeo parce mesa koje je bilo zamrznuto hiljadama godina, i kako je ono bilo jako ukusno.

FYI, temperature permafrosta su obicno u okvirima izmedju -5 i -10 ºC, tako da u zamrzivacu imas mnogo nizu temperaturu.

PS: Lele koliko su neki zaludjeni, "progutaju" sve sto im njihovi voljeni autoriteti serviraju...

oi_ilija:
-Miroljub Petrovic, covek koji je zavrsio 2 fakulteta, i trenutno je profesor na nekom univerzitetu u USA, je kreacinista, prisustvovao sam njegovom predavanju, koje je bilo do srzi potkovano naucnim ispitivanjima i slicnim stvarima, i stvarno verujem u mnogo stvari koje je prezenotvao, na primer... WWW.SPC.ORG pa vidite i sami...

ja rekoh da je to izmisljeno, i da su cak neki kreacionisti odbacili ovo kao dokaz.
Takodje mozes u arhivama da potrazis casopis The Science (17. Mart 1961)i da se sam uvereis u netacnost ove tvrdnje.

oi_ilija:
Rekao sam da su posle potopski ljudi potomci noja, zapravo nojevih sinova i snaja... Neandertalci su moguce prepotpski ljud, ali je mogu ce i nasi savremenici, ja kao pojedinac ne znam...

ajd sad ti odgovori na neka pitanja

1.) koliko je ljudi bilo na barci?
2.) kolik je bilo zivotinjskih vrsta na barci?

oi_ilija:
Ali ono sto vi ne shvatate je da Biblija nudi tako savrsene odgovore na mnoga pitanja, samo vi necete da ih prihvatite, zato sto vam treba NAUCNO obrazlozenje...

ne nego nam treba obrazlozenje u smislu
"Bog stvori zemlju, i mrave. I bi dobro"
i ja treba da budem zadovoljan time? pa, samo totalno neistrazivacki i neradoznali ljudi se mire sa tim...da ne spominjem IQ...

oi_ilija:
Ajde malo da okrenemo tezu, sta ako je biblija tacna???

ajde, eno imas gore pitanje o nojevoj barci.

oi_ilija:
E znas sta, ba se ponasas kao... Plasim se da krenemo sa uvredama, jel bi pobilo sve sto sam rekao, i dokazalo da sam primitivan...

Ali ti si jedno zlo i sujetno stvorenje, strasan egoista!!! A uz to slabo pismen...

Hm, a ovo je bio hvalospev?:lol:

oi_ilija:
Žešća glupost i nebih da je komentarišem."je tvoj komentar??? Ma sta ja uopste pricam sa takvim covekom, pa kako cemo razgovarati, ako ne verujemo jedni drugima za neke stvari???

Što se nerviraš? :lol: Da ti verujem? Zašto, imam neki poseban razlog?:razz:

oi_ilija:
A ako ces da predjemo na filosofski plan, izvolte, razvalicu te kao beba zvecku... Jer ZNAM slabosti i mane iste, i ZNAM ne pogresive stvari u njoj, pa izvolte...

Toliko o sujeti!:razz: :lol:

oi_ilija:

To što je lik završio dva fakulteta treba nešto da mi znači? Možda to što je profesor, ili možda to što je kreacionista?

oi_ilija:

Ovde te pitam, jel Saskvoč bio u ''barci'' a ako nije čiji je rođak?

stnco:
Ovo je prilično pogrešno kada ovako paušalno govoriš da je nauka grešila mnogo i da će grešiti još mnogo, posebno kada kažeš da se javljaju nova otkrića a stara padaju u vodu. Pokušaj da nabrojiš te mnogobrojne slučajeve. Nije tu bilo baš mnogo grešaka...

Znas kako, ja "verujem" i u nauku, ali zaista je mnogo gresila.
Npr. prvo smo (ne bas mi nego "malo" starije generacije) mislili da je zemlja ravna ploca. Posle smo skontali da je okrugla. Pa smo mislili da se sve (Sunce, Mesec) krece oko nas, da smo mi u "centru" pa otkrismo da nismo, i da smo mi ti koji se krecu.
A ako 'oces novije primere, evo jedan medicinski:
- 80-ih godina se trudnicama prepisivao lek koji je trebalo da umanji mucnine (sto i jeste radio). Zene koje su pile taj lek radjale su decu bez rukica ili nogica. Tek 5-6 godina kasnije otkriveno je da je taj lek uzrokovao anomalije. Tada je zabranjen.

oi-ilija
Čim preskočim jedan dan nagomilate toliko postova da ne stignem ni da ih sve pročitam. No ovaj sam video pa da ti odgovorim. Što se tiče mošti SVETIH odgovoriću ti pitanje: da li si ti video sve svece neraspadnute ili samo na osnovu nekih zaključuješ i veruješ? Onda ćeš pitati nauku zašto se neki nisu raspali, a tvog popa pitaj zašto su se neki raspali.:D
Drugo, ti bolje znaš od mene da se svecima proglašavaju religiozni ljudi koji su dali doprinos crkvi a proglašavaju ih opet religiozni ljudi. Ja znam da je sveti Arabljanin proglašen svecem jer je prihvatio hrišćanstvo i zbog toga je stavljen na velike muke. Misliš da se nije raspao? Takođe znam da su Slovenci pre nekoliko godina tražili da im (verovatno Papa) proglasi nekog njihovog za sveca. Da li će i oni da pričaju da se taj svetac, ako ga proglase, nije raspao, iako je umro ko zna koliko pre nego je proglašen za sveca? I treče a najvažnije da li znaš da su pre izgradnje asuanske brane iz Nubijske pustinje vadili Nubijce stare 2800 god. i da su pojedincima bili očuvani čak i unutrašnji organi. Da li su i oni tvoji mnogogodinaprehrišćanstva "mošti SVETIH" ?:D
Preporučujem ti da pročitaš "Život i priključenije" od Dositeja Obradovića pa ćeš videti da se zgražavao, pre neku stotinu godina, što su kaluđeri nosili razne "mošti SVETIH" i prosili pare od lakovernih. Dositej je bio pametan vernik, pa je pobegao od kaluđera iako je i dalje ostao vernik.
Što se tiče ostalih pitanja, jasno je da ne razumeš da ni fosilizacija ni nastanak uglja ne mogu da se ostvare za 1 ili 100 godina već je proces mnogo duži (utešno je što znaš da ugalj može veštački da bude stvoren). Stvari samo u Bibliji mogu da budu stvorene čarobnim štapićem za 6 (šest) dana i tu ti nikakva pitanja ne padaju napamet, kao na primer kako Bog stvori nepostojeće nebo i to dva puta. Ako je i od Boga mnogo je!:D. U ovakve stvari, a ima ih mnogo, ti slepo veruješ, bez ikakvih pitanja ili sumnje, pa dobro neka ti je alal vera!:D. I sve bez uvrede.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back