Kako shvatate i gledate na svet?

Ja sam takav pesimista da se ljudi oko mene brinu za mene.
Moj pogled na život i svijet je jako negativan.

Rodiš se,svi se raduju,

odrastaš prolaziš kroz-svađe,
rođendane sa svjećicama (naravno skupi se sva rodbina)
,plačeš kada ti ne kupe nešto što su obećali(a ti si još mali da shvatiš da nemaju novca)
igraš se sa klincima iz ulice sa kojima nakon par godina vjerovatno ćeš jedva procijediti "ćao"
penješ se na drvo,padneš,dođeš kući i galame "šta ćeš tako visoko,nek si pao!!!"

Pođeš u osnovnu,sve petice,tvoja knižica se ponosno pokazuje.
u osnovnoj stičeš prijatelje,ali i upoznaješ koliko ljudi(djeca) mogu biti zla i ljubomorna kada vide da si bolji.

Onda naravno pubertet,pa prva sviđanja,momci,
8.razred-pokoja krišom zapaljena cigareta,šetnje po parku sa prijateljicama.
mala matura,štikle....

Onda srednja škola.Doba prolupavanja,bježanja,gubljena nevinosti,dugih veza,ludih izlazaka,afirmacije....Fakultet-otprilike sve ovo ali u većim količinama...

Završiš fax,zaposliš se,vjenčaš pa dolaze krediti,djeca,obaveze,rezanje minusa na kartici,pa još kredita.....

Ima toga još,sve je to isti šablon...Manje-više....

komicno koji nivo plitkosti ti postizes..

a ti hoces da kazes da manje vise nije tako? Retko ko ima smelosti da iskoci iz sablona ili ima znanja i sposobneosti da izadje! Ima tu dobrih trenutaka,ljubavi i toga ali opet u toj prici fali nesto! Dobijes nesto kratko da uzivas,a posle citavog zivota to otplacujes! Plasticno objasnjenje mucio si se u skoli da zavrsis nesto,da imas pare i da uzivas,ali **** moras da radis,imas zenu koju volis,dobijes decu,posle par godina ljubav se ugasi i moras da ih izdrzavas i da trpis zvocanja i gledas kako mukotrpno zaradjen novac odlazi! Sve se placa,te je uzaludno nesto tako raditi! A ako iskocis iz tog sablona onda snosis posledice,ako si kriminalac ili ces biti mrtav ili ces na robiju,a ako si uradio kao ja za stambeni kredit postoji verovatnoca da ces uspeti,ali mozes i da propadnes! A ako uspes kao ja,opet neces imati porodicu i te malo ljubavi,a ako je imas opet si se zajebao! Kako god okrenes zajeban si!

a ti hoces da kazes da manje vise nije tako? Retko ko ima smelosti da iskoci iz sablona ili ima znanja i sposobneosti da izadje! Ima tu dobrih trenutaka,ljubavi i toga ali opet u toj prici fali nesto! Dobijes nesto kratko da uzivas,a posle citavog zivota to otplacujes! Plasticno objasnjenje mucio si se u skoli da zavrsis nesto,da imas pare i da uzivas,ali **** moras da radis,imas zenu koju volis,dobijes decu,posle par godina ljubav se ugasi i moras da ih izdrzavas i da trpis zvocanja i gledas kako mukotrpno zaradjen novac odlazi! Sve se placa,te je uzaludno nesto tako raditi! A ako iskocis iz tog sablona onda snosis posledice,ako si kriminalac ili ces biti mrtav ili ces na robiju,a ako si uradio kao ja za stambeni kredit postoji verovatnoca da ces uspeti,ali mozes i da propadnes! A ako uspes kao ja,opet neces imati porodicu i te malo ljubavi,a ako je imas opet si se zajebao! Kako god okrenes zajeban si!
Samo jedna izreka - čovek je nesrećan samo onoliko koliko misli da jeste.
Ako imaš sve što bi svako poželeo i sebe opet smatraš nesrećnim - onda i jesi nesrećan.

svet je lopta sarena :lol:
nekad delujem ko pesimista, ali nisam nimalo...samo me eto zivot malo stisnuo za... :lol:
da nemam jedan jedini problem koji me jede, muci... sve bi bilo super, ovako :roll:
zivot moze biti super.
"voda nosi i neke smesne stvari, ali to ne vide oni koji su u vodi"

Back