Kako se zaglupeti? (teen)

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
hajde da se igramo ovako
čitam sad jednu knjižicu i fazon je čovek je na kraju rešio da se zaglupi, odnosno oslobodi kritičkog razmišljanja i analiziranaj i da se utopi u masu kako bi bio srećniji
recimo rešite se na isti korak... dakle sa željom da budete obični, ukalupljeni, društveno uklopljeni, bezbrižni i opušteni non-stop
koje korake treba preduzeti u tom smeru? gde živeti, šta učiti, u kom društvu se kretati, šta obući, štav slušati, gde izlaziti, kao prilaziti ljudima itd...
kako anpraviti savršeno bezbrižnog i srećnog glupaka rasterećenog misli...?
pričajte svoje viđenej ili možda znate i iz iskustva?

Pa, ono, prekineš da se informišeš u bilo kom smislu, počneš da slušaš neku muziku koja ne poseduje neku vrednost ili socijalni angažman, nadješ ortake medju onima što po ceo dan pijanče i ludiraju se, nemaju nekih ozbiljnijih planova niti ih zanima bilo šta sem zabave, provoda i trošenja keša

ima toliko toga... al' ništa lakše nego izgubiti analitičnosti i oštrinu

mada, to podrazumeva da sebe svedeš na nivo emotivne i intelektualne amebe, tupost, prizemnost i praznina, nalaženje sreće u trivijanim stvarima

eto, tako

-Prestani da se informišeš na bilo koji način
-smanji nepotrebne misaone procese, u smislu - da prestaneš da razmišljaš o uzroku stvari, i da ih prihvatiš i prilagodiš im se
-smanji forum (jer, ma koliko se činilo drugačijim, ovde se otvaraju neke teme koje potkrepjuju tu i takvu analitičnost)
-sprijatelji se sa osobom kojoj je zabava jedini cilj u životu, neka bude neka devojka, opuštena, s kojom ćeš da ispijaš kafe i sereš o dnevno - estradnim dešavanjima i gradskim tračevima (to nije teško, ne se.ri d ajeste)
-idi na što više zabava, uživaj, prestani da se baviŠ pisanjem
-NE ČITAJ TAKVE KNJIGE,KAKVU SI POMENUO U NASLOVNOM POSTU

etc. etc.

Postaćeš tup i ravnodušan i srećan.

Moje misljenje je da ako osoba poseduje neko predznanje, bilo kakvo u vecoj meri, da ne moze da oglupi tek tako. Bilo sta da radi on ce imati neke stavove i misli zakucane.

Mada ko zna, posle dugo dugo dugo dugo dugo x20 vremena, mozda i moze da KRENE da se zaglupljuje.

Pa, ne

to je onaj stari princip "s kim si, takav si"

poznajem osobe koje sam smatrao izuzetno pametnim tokom osnovne škole, recimo

kasnije su neki od njih otupeli, naprosto zato što su počeli da se kreću u društvu koje je tako

ili jedna devojka, koja je našla najblaže rečeno tupavog dečka... kroz godinu, dve zabavljanja, znaš u šta se transformisala? sve zavisi

ali, to je naprosto moguće... on ne misli na glupost u smislu stepena inteligencije, već na tu neku analitičnost, kritičko razmišljanje etc etc.

to se da lako uništiti

Mada, opet, to obično i vuče jedno za drugim

Pa, ono, prekineš da se informišeš u bilo kom smislu, počneš da slušaš neku muziku koja ne poseduje neku vrednost ili socijalni angažman, nadješ ortake medju onima što po ceo dan pijanče i ludiraju se, nemaju nekih ozbiljnijih planova niti ih zanima bilo šta sem zabave, provoda i trošenja keša

ima toliko toga... al' ništa lakše nego izgubiti analitičnosti i oštrinu

mada, to podrazumeva da sebe svedeš na nivo emotivne i intelektualne amebe, tupost, prizemnost i praznina, nalaženje sreće u trivijanim stvarima

eto, tako
Muzika je samo odraz kulture,nema to nikakve veze sa zivotom pojedinca i da li je on pametan ili glup! Informisanost nije znak pameti/gluposti!
To sto ti znas glavni grad Burme ili Obale Slonovace to je tvoj problem,vise se ceni sta umes da uradis i sta zboris kad zboris!
Najbolje se covek prepozna kakav je kad progovori.

@tema

Ako hocete da se uklopite u masu postanite materijalni i gledajte sto novije stvari da kupujete kako bi se po kraju qrcili kako ste prvi kupili u celom gradu tu stvar,mrzite svoje komsije zato sto imaju bolju stvar od vas,mrzite druge jer su uspesniji od vas,neka jedino ono sto mozete pricati sa nekim bude kako ste sinoc gledali velikog brata i farmu,pljujte po svemu sto ne razumete,butie ektremno konzervativni,oblacite se kao prostitutka a prodajite finocu, za svaki film koji vam se ne svidi pretite smrcu autoru,lazite uvek i ako ste bolji od drugih non stop im to nabijajte na nos,mislite za sve ucene ljude da su lopovi ako su uspesni,gledajte tv i verujte im sve sto cujete i pocnite da furate neki fazon sto vas izvlaci iz otfita stereotipa,pratite modne trendove,budite konzervativni vernici i koljite za veru... Ovo vam je stereotip! Sve sto treba je da ukljucite tv ,da budete ljubomorni na druge i da mukotrpno zaradjen novac trosite na sranja koja vam nikad nece zatrebati u zivotu ali eto komsija ima pa morate i vi!

-Prestani da se informišeš na bilo koji način
-smanji nepotrebne misaone procese, u smislu - da prestaneš da razmišljaš o uzroku stvari, i da ih prihvatiš i prilagodiš im se
-smanji forum (jer, ma koliko se činilo drugačijim, ovde se otvaraju neke teme koje potkrepjuju tu i takvu analitičnost)
-sprijatelji se sa osobom kojoj je zabava jedini cilj u životu, neka bude neka devojka, opuštena, s kojom ćeš da ispijaš kafe i sereš o dnevno - estradnim dešavanjima i gradskim tračevima (to nije teško, ne se.ri d ajeste)
-idi na što više zabava, uživaj, prestani da se baviŠ pisanjem
-NE ČITAJ TAKVE KNJIGE,KAKVU SI POMENUO U NASLOVNOM POSTU

etc. etc.

Postaćeš tup i ravnodušan i srećan.

Ae filozoferu cuti! To sto ti pricas nema veze sa zivotom! Citaj malo mene pa ces da naucis nesto pametno!

Pazi

on sam je rekao da misli na opštost, svestan je da je inteligencija stvar pojedinca, i ništa više

misli se na informisanost i analitičnost - odnosno na to kako postati lišen svega toga, kako postati ravan kao daska u tom nekom smislu

ne misli se na klasičnu pamet, može neko da ne pročita ni dve knjige u životu, a da opet bude genije (mada je, vrlo često, vrstan intelekt oličen u velikim apetitima što se znanja tiče)

tako da je moj odgovor sasvim na mestu, mene je i muzika koju slušam, kao i tekstovi pesama umnogome oblikovala što se nekih životnih stavova i pogleda na svet tiče

"hajde da se igramo ovako
čitam sad jednu knjižicu i fazon je čovek je na kraju rešio da se zaglupi, odnosno oslobodi kritičkog razmišljanja i analiziranaj i da se utopi u masu kako bi bio srećniji
recimo rešite se na isti korak... dakle sa željom da budete obični, ukalupljeni, društveno uklopljeni, bezbrižni i opušteni non-stop
koje korake treba preduzeti u tom smeru? gde živeti, šta učiti, u kom društvu se kretati, šta obući, štav slušati, gde izlaziti, kao prilaziti ljudima itd...
"

Juzeru, ti ili si slep, ili nešto nije u redu s tobom

Moj odgovor je potpuno u skladu s pitanjem

od tolikog truda da te svi vide kao narodskog čoveka koji govori jednostavno, a mudro, ne vidiš da ispadaš glup

čitaj pažljivije

Pazi

on sam je rekao da misli na opštost, svestan je da je inteligencija stvar pojedinca, i ništa više

misli se na informisanost i analitičnost - odnosno na to kako postati lišen svega toga, kako postati ravan kao daska u tom nekom smislu

ne misli se na klasičnu pamet, može neko da ne pročita ni dve knjige u životu, a da opet bude genije (mada je, vrlo često, vrstan intelekt oličen u velikim apetitima što se znanja tiče)

tako da je moj odgovor sasvim na mestu, mene je i muzika koju slušam, kao i tekstovi pesama umnogome oblikovala što se nekih životnih stavova i pogleda na svet tiče
Ako hoces da se zabatalis nacisto,ostavis sve sto daje informacije(internet,novine,forum,muzika,filmovi,tv na par meseci i izopstis se iz drustva malo) i van si ove planete! Ali ti ovde nisi stereotip,vec si previse ne informisan sto mozda nekom moze delovati da si mnogo glup jer picas jedne te iste stvari uvek! Nije tebe muzika izoblicila vec sredina u kojoj si bio! MAda mogu da priznam da 20% muzika utice na coveka,a 80% sredina u kojoj si bio,ucio,ziveo!

"hajde da se igramo ovako
"

Juzeru, ti ili si slep, ili nešto nije u redu s tobom

Moj odgovor je potpuno u skladu s pitanjem

od tolikog truda da te svi vide kao narodskog čoveka koji govori jednostavno, a mudro, ne vidiš da ispadaš glup

čitaj pažljivije
Ne ispadam ja glup,vec je tema ne ispravna. Pogresno su postavljena pitanja! Sve sto trebas da uradis da budes bezbrizan je da zadrzis ponekad misljenje koje se moze kositi sa misljenjem nekog drugog! Eto i bezbrizan si sa te strane,a finansijski i zivotno si samo bezbrizan kad imas pare i zdravlje!

Isto tako, Juzeru, oblikovala me i književnost, sve ono što sam čitao

nemoj usko gledati na stvari

umetnost itekako oblikuje ljudski um, da nije tako, kulturno stvaralaštvo ne bi imalo svrhu...

kad pročitaš Marksova dela, ti zauzimaš neki stav već, npr.

i ima masa takvih primera

Govoriš kao da niko nema pravo izbora, nego je sve unapred odredjeno i u nama

netačno, čovek ide od spoljneg ka unutarnjem što se oblikovanja stavova i mišljenja tiče

prvo usvajaš sadržaj, pa ga usadjuješ u sebe

nikako obrnuto, to je i nerealno, čak

Govoriš kao da niko nema pravo izbora, nego je sve unapred odredjeno i u nama

netačno, čovek ide od spoljneg ka unutarnjem što se oblikovanja stavova i mišljenja tiče

prvo usvajaš sadržaj, pa ga usadjuješ u sebe

nikako obrnuto, to je i nerealno, čak

ti da procitas sve knjige sveta opet neces biti Tesla,znaci radjas se sa time.
Talenat se ne stice,vec dobija na rodjenju! Ako je neko glup,on moze malko da poveca inteligenciju ali ce i dalje ostati tupav!
Covek se radja za nesto,samo treba da ispolji to,ali presudnu ulogu ima sredina i to sta ima u sebi!
Sve zavisi od sredine kako ce to sto ima da se ispolji!
moja filozofija je da ima jedan spil u kom se znaju u napred karte koje idu,i sad se u vise tura karte dele,a ti biras koju ces i tako sve ide,ali te karte su ogranicene brojcano i specijalno za tebe i tvoje je samo da odaberes scenario koji ti se svidja i da glumis u filmu koji se zove zivot! Delom je slobodno,delom nije!
Kao kad bih ti dao kralja,keca i puba i rekao biraj!
Kralj simbolizuje jedan potez koji ce da te unisti,kec je idemo po staromm,a pub je uspeh,ti odlucujes koju ces kartu! Posle ovog kruga,dele se nove i opet biras. Jednostavno igras karte sa tvorcem,sudbinom,prirodom,energijom,budom,alahom nazovi ga kako hoces!

Uh, čoveče, kuda si ti otišao.

Govorimo o stavovima i mišljenju, ne o stepenu inteligencije. Nije mene muzika ili književnost učinila muzički talentovanijim, ili novim Borhesom - samo je u mene usadila odredjna vidjenja, koja sam preuzeo i nastavio da gradim svoj životni koncept.

Uh, čoveče, kuda si ti otišao.

Govorimo o stavovima i mišljenju, ne o stepenu inteligencije. Nije mene muzika ili književnost učinila muzički talentovanijim, ili novim Borhesom - samo je u mene usadila odredjna vidjenja, koja sam preuzeo i nastavio da gradim svoj životni koncept.

Pa ti mass pokreti su i napravljeni za usadjivanje misljenja i zatupljivanje naroda! Mislis da drugi ljudi koji slusaju Azru nemaju njihova misljenja? :lol: Stav se dobija pod uticajem sredine,zivotnih iskustava i drugih faktora koji idu uz sredinu a tu spada i muzika,ali sredina je glavni faktor svega!

Back