Kako se pravilno jedu trešnje?

Priznajem da do sada nisam znala da se koristi viljuška. Ja sam ih do sad jela na razne načine, penjala se na drvo, krala i jela, kupovala na pijaci, punu šaku u usta pa pljuckam koštice, ali sada, pod stare dane sam shvatila da sam u stvari sve vreme grešila ;)
Pogledajte prilog 1730731
Znači viljuška, nož pa boc, boc ;)
Viljuškom, i to obavezno levom rukom.

Priznajem da do sada nisam znala da se koristi viljuška. Ja sam ih do sad jela na razne načine, penjala se na drvo, krala i jela, kupovala na pijaci, punu šaku u usta pa pljuckam koštice, ali sada, pod stare dane sam shvatila da sam u stvari sve vreme grešila ;)
Country Music Eating GIF by Tenille Arts

Da nema NJEGA Ti nikada ne bi saznala kako se jedu trešnje

U prvi mah sam pomislila da predsednik degustira višnje, i to one otkoštene od lane, pa zaleđene za kasniju upotrebu tj. kad im prirodno vreme nije, ali višnje su kisele, a njegov uzdržani osmeh je poprilično sladak... :zcepanje:
Ako se radi o svežim otkoštenim trešnjama, ali onda(k),
ko smo mi da sudimo?
Kao, sastali se eminentni i totalno "posh" zvaničnici iz regiona i šire, i na stolu se našle sveže trešnje bez koštica.
Ljudstvo koje je vadilo koštice tim trešnjama je uredno i pošteno plaćeno za svoj učinak, a to što ima na stolu, to se jede.
Da li zagrabiti kašikom? Pa, nekako je divljački i vulgarno.
Ne znam kako bi iko od nas na mestu predsednika jeo ovo.
Prva bih bila u fazonu: "Treba mi kilo kora. Imaćemo odličnu pitu sa višnjama kroz koji trenutak!"
Ovo se zove elaborat na temu.😀

Trešnje se pravilno jedu na sledeći način. Uzmeš jedno tri trešnje, bilo crvene ili bele nema veze, i onda ono najvažnije - kreneš da se pretvaraš da jedeš jabuke i to one sorte koju najviše voliš. Tako se već nakon pojedene 3-4 trešnje zasitiš i kažeš sebi "ne mogu više". Tako ti ostane više za sledeći obrok i onda dalje isto tako. Tako od 1kg trešanja može porodica dobro da se sladi jedno nedelju dana. Tehnika kao izmišljena na ovu skupoću.
Šalim se, naravno. Kad bi to bilo moguće onda bi ljudi koji žele da ostanu trezni da bi posle mogli da voze, ispijali čaše od 2dl šljivovice, zamišljajući da ustvari piju koka-kolu ili vodu.

Ja nikad nisam cula da neko jede kompot uz pecenje.😀
Ali sto se tice kulinarstva mnogo toga saznam ovde na krsti.🙂
verujem da nisi čula.
kod Mađara, Slovaka slatko - slana jela nisu ništa neobično.
mmislim da je i švapskoj kuhinji blisko.
ja uz kuvano meso volim sos od višanja.
nije mi stran ni kompot koji god, uz pečenje. :lol:

iz Vojvodine sam pa da te ne čudi.
može biti da ni precedniku nije strano, majka mu je bačkulja. ;)

pljuckaju se koscice.
E to ne mogu da objasnim, narocito zato sto tresnje jesu uzas ako su crvljive, gadan ukus....ali pljuckanje kostica sto dalje ili bar daleko je posebna slast kod jedenja tresanja....

Priznajem da su sladje iz cinije nego sa drveta, bar meni , ali bez pljuckanja u daljinu , ne mogu da objasnim kao da ih nisi ni jeo....bar pola zadovoljstva ide od toga...kod mene...
Tako da mi dodje uzas kad moras da ih pljunes u saku pa to u ciniju za djubre...

Zanimljivo do ove teme nisam ni znao da imam taj tik...refleks...nesto jeste..
Kao lubenicu sto svi vole kad je 13C, ne 5C ne 30C...
Ali eto kod lubenice mi ne znaci pljuckanje kostica...mogu da ih ne pljuckam ne utice mi na uzivanje, a kod tresanja mi utice..., kod visanja ne utice...
Mora da ima veze nesto sa mesom oko kostice...nemoguce da je bez veze...nesto sto trazi da nepcima pritisnes kosticu tresnje...i tako osetis i taj ukus....

Dobro mi iz srbije volimo kiselo slatko i kiselo slana ljuta kombinacija....
Juzno od Nisa crni luk moze u sve....a ne radja toliko dobro dole, najveci proizvodjaci su oko Beograda....bar za crni luk...
Niske pljeskavice, i cevapi , to je obavezno luk u zivu pljeskavicu pa onda ide na rostilj....sto ima logike, po mom misljenju....luk ce upiti ulje i dodati aromu na dva nacina...upice ulje upice miris rostilja...jer ima masnocu na sebi...

Nece postati kuvan, jer se pljeskavica ne pece dugo , nisam video duze od 10 min, nigde...
Sever mozda vise voli beli luk od crnog....ako jedu mnogo slanine, to mozda ide vise...

Da si se rodila na francuskom dvoru kao doticni :mrgreen: i ti bi jela trešnje nožem i viljuškom :roll:
Stavim ih u usta rukom i pljuckam koštice..neku i progutam..i to naj volem one što ih zovu doktorke ili srce, krupne, slatke i hrskave :zaljubljena:

Da si se rodila na francuskom dvoru kao doticni :mrgreen: i ti bi jela trešnje nožem i viljuškom :roll:
Stavim ih u usta rukom i pljuckam koštice..neku i progutam..i to naj volem one što ih zovu doktorke ili srce, krupne, slatke i hrskave :zaljubljena:
Kao klinka, ko zna koliko sam crvića pojela,onako na brzinu dok krademo sa komšijine trešnje :D nikad dame od mene biti neće, ništa dvor i bele kuće 🤣

Kao klinka, ko zna koliko sam crvića pojela,onako na brzinu dok krademo sa komšijine trešnje :D nikad dame od mene biti neće, ništa dvor i bele kuće 🤣
Ni od mene sestro..kao mala pentrala sam se na trešnju u dvorištu i jela sa grane.. nit oprane niti crva
Sada ih jedem samo kada ih kupim na pijaci i to mora da se dobro operu i po mogucstvu da se ne gutaju i koštice :lol:
Ali ako se desi i to, bože moje..sve je za ljude :mrgreen:
Još jedno ali..kako su skupe ješcemo ih na komad

Back