Kako se vas izbor obuce koju nosite menjao od rane mladosti do danas?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zauz, tvoje teme su baš osvezavajuce i opšte, što mi se veoma dopada jer nemam osećaj da govorim o drugima već o sebi.

Moj ukus se slano i sporo menjao. Od malena se u mojoj kući poštovala duboka cipela na snir:lol:. Skolu sam završila u kikersicama. I danas ih rado nosim. Omiljene su mi u golubije sivoj i purpurnoj boji.

Kao petogodisnjakinja sam želela japanke koje smo tada, ne znam zašto, zvali jadranke. Bile su mi zabranjene jer nisu za dečiju nogu. Dočekala sam ih sa 18. godina i od tada uvek imam par, najdraži su mi Ipanemini modeli.

Moja mama je nosila "rimljanke" sa tankim kaisicima i danas ne mogu da zamislim leto bez jednog para takvih sandala.

Želela sam drvene nanule koje su mi takodje bile zabranjene, kao i klompe. Danas obozavam drvenu ili platformu od konopca, zidanu petu i uopšte rustican izgled naročito sa ciganskim suknjama do poda i majicama golih ledja.

Baletanke su moje patike i obuća za svaki dan. U njima sam provela detinjstvo te se sada osećam kao bosa.

Martinke sam volela, sada nosim duboke čizme dr Martens ali u formi oficirki, što bi bio meni najdraži model čizmi...koje inače obozavam.

Jedino sta sam dodala su salonke...uvek sa visokom, tankom petom...i duboke čizme sa visokom štiklom u kojima se osećam najlepše. Ima neceg u koraku kada imam takvu čizmu na sebi.

Do petnaeste sam nosila patike uglavnom i sandalice,tek sa malom maturom sam prvi put stala na stiklu sto je bilo vrlo bolno :lol: Od tada sam eksperimentisala sa nekim manjimstiklama do osamnaeste kada sam uspesno izvrtala skocne zglobove na vrtoglavim stiklama.Bila sam uvek na relaciji patika/stikle a zimi cizmice.Tek pre neku godinu sam otkrila baletanke i sve cesce nosim njih i sarene patike.Dajem prednost udobnijoj obuci.

Uvek sam volela štikle ali niti umem da hodam u njima niti mogu da izdržim
Tako da negde moram napraviti kompromis i uzmem neku nizu petu sa ravnom stiklom ili čvrstom nikako špic
Baletanke volim ali je sve teže naći dobre i udobne
Rimljanke volim ali to nije za poso
Čizme volim najviše od sve obuće što ravne što sa manjom stiklom
Pre zaposlenja nosila sam patike i baletanke svuda a na svadbe cipele samo za tu namenu
Sad bi trebalo da biram elegantnu i svedenu obuću ali ja i dalje furam svoj pravac i nosim casual i trendi modele bez obzira što bi drugačije bilo pametno

U salonkama se lomim i sve me boli
Izbegavam ih kad god mogu

Osnovna škola: kikers
Srednja škola: starke i martinke
Faks: zumbane baletanke od antilopa, kožne cipele na šnir, ravne čizme, martinke
Sada: martinke, adidas patike (one hipsterske za grad) i lažne jeftine starke, fly, i nekoliko onih chelsea modela sa lastišom, imam i neke baš pici cipele na štiklu, retko nosim

A omiljena obuća na celom svetu su mi espadrile, one najobičnije i najjeftinije, i to teget.
Ma idi, platnene pantalone, mornarska majica i espadrile, neprevaziđeno :)

* setila sam se one pomame za kaubojskim čizmama polovinom osamdestih, ahaha, i to sam nosila. Jako udobna obuća.

Poslednja izmena:
Ova opterecena starenjem hbt

Kako rekoh na muzici tako i ovde, nisam promenjivog karaktera i ukusa, stil mi se nije menjao
Cipele kozne sportski model za svaki dan sam oduvak najvise cenila, tako sam naucena od malena tako i dan danas, nikakve patike to ne mogu da zamene, patike se prave od vestackih materijala, cak i kozne imaju postavu od sintetike, upaljuju nogu bljak, nikad patike necu ceniti kao dobru koznu cipelu, stvar vaspitanja od malena

Drugo kozne udobne jake cizme, takodje model koji vuce na sportsko il kezual, za zimu za svaki dan, su nesto obavezno, da su jake izdrzljive i trajne

Sto se leta tice eto to se jedino promenilo sa godinama, al ne zbog promene ukusa no zbog povrede, nekad sam leti furala kolekcije japanki svih mogucih boja, pa sandale neke ravne udobne kozne, sada leti moram cipelu udobnu i tad biram platnene ili od tanke koze

Naravno sve ovo nabrojano je ravno, cipele cizme sandale sve je to ravno ili sa blagim onim padom do 2cm
Stikle u zivotu nosila nisam, tj lazem jesam dva puta kad sam morala salonke da obujem, i to je stikla manja od 5cm cini mi se, eno ih sad skupljaju prasinu, stoje mi po sistemu eto treba to svaka zena da ima, kad se nadjem u situaciji da opet moram njih da obujem....sto ce biti ko zna kad....

Poslednja izmena:
Највише штикле и најнеудобније шимике сам у средњој школи носила.

uvek sam imala ok obuću, sa platformom i bez...talijanska-of kors (35 br u pitanju)..pa i te sa visokom potpeticom se na poslu nosile-uz adekvatnu odeću (suknja do pola kolena i bluza + žaketić..dal svila ili pamuk, vuna-pres de gal...i sl)

sada su cipe većinom iz Turske, ima kožnih ima veštaka..važno je da je udobno..ali zbog broja muka živa- uvek moram puno para da "bacim"

Tamo negde sa 14,15,16 godina danas krecu stikle,cizme,ludilo uglavnom.

Eksperimenti,promene,mnogo toga se nosi do dvadesete i onda krecu neke drugacije varijante.

Zavisi od posla/ucenja,toga koje su kupovne moci osobe.

Ima onih koje ne zanima obuca,kupe ono sto treba,ne gube vreme na to.

Kako je to kod vas izgledalo od rane mladosti do danas?

U ranoj mladosti patike su mi trajale i duze od godinu dana, a sad, u ovoj poznoj mladosti, takoreci u zavrsnoj fazi puberteta :malav:, patike mi traju od jednog do tri meseca, i to jedva, s obzirom da je trziste preplavljeno azijskim shitom... Sreca pa postoji onaj kineski lepak, koji sprzi kontaktne povrsine prilikom upotrebe, a da nema njega isao bih bos.

Jos od detinjstva postujem univerzalno pravilo - sandale nikako, nikad i nigde, a papuce retko, tek kad mora u njima.

Nikada nisam volela patike. I sada ih imam samo par- dva za ono cemu su i namenjene.
Nije mi se ukus narocito menjao, menjala se moda pa sam se prilagodjavala njoj, ali to je manje- vise slicno. Leti kozne sandale sa drvenim djonom, zimi kozne cizme sa stabilnom stiklom. Volim i salonke u fin spic, da nije predugacak.

- - - - - - - - - -

Baletanke nikada nisam volela, ali sada ponekad obujem nesto ravno, starim :lol:
Rimljanke su mi totalno odbojna obuca, ni malo zenstvena.
Uvek su mi bile grozne i one mekane i cupave cizme, koje lice na duboke zepe. http://www.shoestoboot.com/images/ugg/ugg_sheepskin_boots_brand.jpg Fuj!

:zcepanje:

Jos si mlada, oprosteno ti je :zag:

- - - - - - - - - -

e tako vizuleno deformisu nogu da guske nisu svesne kao se unakaze time
izgledaju ko vanzemaljci u njima :pop:

- - - - - - - - - -

baci to, dzaba ti tobro telo ako se unakazis time :pop:
nemoj greota je

Kao kopita da imaju a ne stopala. Budi Bog s nama:pop2:

Back