Kako se vara na izborima?

e cuo sam..sta on predstavlja?
Evo copy paste, nemam ti kad kuckati :manikir:

Lokomotiva (organizator), koristeći svoje mesto u organizaciji izbora, uzima prazan glasački listić i zaokružuje redni broj željene partije. Tako popunjen listić se u tajnosti, po dogovoru daje biraču, koji nakon toga odlazi na biračko mesto gde uzima prazan glasački listić, stavlja ga u džep, i popunjeni stavlja u glasačku kutiju. Nakon toga se isti prazan listić prosleđuje "lokomotivi", koja ga razmenjuje na isti način sa sledećim biračem. Postupak se nastavlja na isti način dalje, sve dok ima birača koji su potkupljeni da na ovaj način daju svoj glas.

ovo sumnjam jer ko sad prati medije?
svi su na drustvenim mrezama a tamo preovladjuje opozicija.
Evo mislim da ti ja na ovo mogu dati odgovor, iz prizme naroda.
Iako nam je prvo što nam padne napamet zaključak da tko lud prati medije (bilo čije države), vjeruj mi da više od pola populacije prati.

Zaboravljaš da nisu svi ljudi isti poput tvoje okoline, i da velika većina tih ljudi i dalje sve informacije prima putem radija, tv-a, novina i sl.
Tu ulogu igra i obrazovanje i inteligencija, što na ovim prostorima nije nikad bilo na razini.
Pogotovo na ovim našim prostorima gdje je apsolutna većina populacije 40+ godina.

OIP.a4P-TQeJ-2QZpcDEevCoTAHaHa

Evo one teme sto mi je juce pala na pamet ali nisam hteo da gusim forum sa 3 nove teme :D

Stalno se prica da ce sns varati na izborima.
Kako se to vara na izborima?
Ako svaka stranka ima svog predstavnika u birackom odboru, ako svaki clan potpise zapisnik da su listici pravilno ubaceni u kutiju i pravilno prebrojani posle, kako onda kazu da se varalo kad njihov covek potpisom kaze da je sve u redu?
Koje su tehnike varanja na izborima?

Back