Kako se skinuti s kapi za nos?

HAAA neverujem i ja spavam u carapama LOL. i nemogu se skinem sa toga.Elem evo i moje price.Koristim nafazol vec 10ak godina,sluzokoza nosa u haosu,ja i tako porocan(cannabis user) nemogu se skinem sa kapi nema sanse. dok nisam video ovu temu mislio sam da sam jedini sa ovim problemom.Imam devijaciju nosa i tako sam i poceo.znam sve lose strane nafazol kapi,ali nemogu bez njih nikako.Fizioloski rastvor ne deluje na mene uopste.
Svaki savet bi mi dobro dosao.
P.S. Moj problem je sto non-stop radim,pa nemam vremena za neke duze tretmane da isteram to zlo do kraja.
:roll:

Meni jedna doktorka ORL rece kad sam joj se pohvalila kako eto vise ne koristim Olint vec sam presla na Nafazol da je to jos gora opcija:eek: Probaj ovo sto sam ja napisala, stvarno deluje.

У оном упутству од капи за нос пише да се након употребе дешава да слузокожа отекне, претпостављам да је то та "зависност" :confused:

Иначе једном приликом сам растворила морску со и ушмркнула...и активирала своје дивне синусе :mrgreen: не покушавајте никако :mrgreen:

eeeeeeeeeee medicino dokle si to uznapredovala, kada ljudima ne mozes da pomognes oko zapusenog nosa. I jedna moja bliska prijateljica muci tu muku vec 3 godine, a sve doktorske preporuke se svode na dozivotnu pretplatu u apoteci....ovu cu joj temu domah proslediti....

I sam sam imao taj problem, više od godine dana sam bio " na kapima ".. ( operil ).. dok mi nije preporučeno da u nos ukapavam HLADAN ČAJ OD BELOG SLEZA !... Čaj se pravi svakodnevno, svež, u pola šolje hladne vode se stavi kašičica slezovog čaja, odstoji pola sata - sat, procedi se i ukapava se po dve tri kapi, isto kao i one obicne kapi... to sam radio na svaka dva tri sata...koliko se sećam već drugog dana sam uspeo da noć prespavam bez budjenja ( i bez ukapavanja Operila ).. a posle pet šest dana sam bio izlečen..da , paralelno sa korištenjem slezovih kapi, koristio sam i inhalator sa mirisom mentola , eukaliptusa i sl.. ( to se kupuje u apotekama, na slobodno )..
Od onda ..( ima tome više od 10 godina) , moj nos se ponaša " normalno " znači , bez problema i bez ikakvih kapi !

Vec tri nedelje koristim "olint" kapi za nos posto sam bila prehladjena i gripozna. Medjutim, jos uvek ne mogu da disem bez njih i koristim ih jednom preko dana i obavezno uvece, inace ne bih mogla da spavam. Znam da ih treba korostiti u kontinuitetu najvise 5-7 dana, ali ja jednostavno ne mogu da disem. I ne mogu da idem gradom i sedim na poslu po ceo dan i disem na usta.
Kako da se skinem sa kapi? Probalal sam inhalaciju bosiljkom i eukaliptusom, ali to mi deluje samo pola sata, cim legnem u krevet, nos se ponovo zapusi i ne mogu da spavam. Pomagajte savetima!
Moj jedan drug je godinama vezan za kapi za nos. Ozdravio, ali stalno ih koristi.

Znam za to, jos od juce stavljam fizioloski rastvor, kupila sam pakovanje od pola litre i stavila u flasicu za sprej "marisol". Bicu strpljiva, ali ja ne vidim poboljsanje, jedva disem

Немој стављати у флашице, једноставно пробуши боцу са чврстим маказама или неким металним предметом и онда сипај у опране дланове. Немаш потребе претакати у друге боце, а овако ако стоји пробушено са оним гуменим одозго чистије је

Cao svima koji imate problem prekomernog koriscenja kapi za nos.
Do pre tri nedelje i sama nisam znala kako da resim ovaj problem. Naime, poslednjih godinu dana nisam mogla da zamislim zivot bez (u mom slucaju) operil spreja za nos. Zapravo, ukoliko ga ne koristim 3 puta na dan, nisu postojale sanse da disem. Sprej sam imala u svakom dzepu, torbici, pa cak i u svakoj prostoriji u kuci. Upravo na ovom forumu sam pronasla resenje, tako da zelim i vama da pomognem.
Resenje je krajnje jednostavno.
Odaberite nozdrvu (na primer desnu) i samo u nju sipajte kapi ili sprej, kao sto ste i do sada cinili.
Drugu nozdrvu ostavite na miru. Nezgodno je nocu kada disete "samo sa jedne strane", ali ipak disete.
Odvikavanje je u mom slucaju trajalo samo 3 ili 4 dana, a kako sam ovde procitala, problem je resiv za najvise 10 dana.
Meni je pomoglo i sada sam ponovo slobodna. Vec tri nedelje ne koristim sprej i neometano disem. Osecaj je zaista fantastican. Konacno.

Cao svima koji imate problem prekomernog koriscenja kapi za nos.
Do pre tri nedelje i sama nisam znala kako da resim ovaj problem. Naime, poslednjih godinu dana nisam mogla da zamislim zivot bez (u mom slucaju) operil spreja za nos. Zapravo, ukoliko ga ne koristim 3 puta na dan, nisu postojale sanse da disem. Sprej sam imala u svakom dzepu, torbici, pa cak i u svakoj prostoriji u kuci. Upravo na ovom forumu sam pronasla resenje, tako da zelim i vama da pomognem.
Resenje je krajnje jednostavno.
Odaberite nozdrvu (na primer desnu) i samo u nju sipajte kapi ili sprej, kao sto ste i do sada cinili.
Drugu nozdrvu ostavite na miru. Nezgodno je nocu kada disete "samo sa jedne strane", ali ipak disete.
Odvikavanje je u mom slucaju trajalo samo 3 ili 4 dana, a kako sam ovde procitala, problem je resiv za najvise 10 dana.
Meni je pomoglo i sada sam ponovo slobodna. Vec tri nedelje ne koristim sprej i neometano disem. Osecaj je zaista fantastican. Konacno.

Pravo da ti kazhem ima logike potpuno!! vec sam bila navuchena na kapi jedno dve godine, ali nije bio problem da se skinem. Jednostavno sam prestala! Sada sam se opet navukla pre 6-7 meseci i NE MOGU da prestanem. Mislim da menjanje olinta nekim drugim supstancama je samo odugovlachenje. Chist rez je najbolji i najtezhi. Probacu tvoj nachin, chini mi se da ima smisla :) Eto, samo treba malo razmisliti :)

hmm, verovatno je vec postovano negde na forumu, nadam se da nece biti problem da se ponovi jos jednom. u Banatskom Karadjordjevu ima jedna porodica koja ima neke kapi za Sinuse.Radi se o potpuno prirodnim kapima na bazi propolisa.. Navodno resava bakterijske i gljivicne upale sinusa, dobar je za alergiju, bronhitis itd.. ja nisam imao bakterijsku infekciju sinusa (valjda, bris nikad nisu uzimali..) niti bornhitis.. ja imam problem taj sto mi je sluznica u nosu stalno otecena i navodno zbog toga ne prolazi dovoljno vazduha i imam alergiju navodno na sve sto cveta..

treba da se ode 2 puta i oba puta vam sipa po 2 puta kapi u nos u razmaku od 10 min. i dobijete kasicicu nekog sirupa. prvi put kada vam sipa kapi, izuzetno boli ali posle vec manje boli. znachi trebalo bi da se ode 2 puta u roku od 8 dana. posle prvog puta sam bio izuzetno lose, bolela me maltene citava glava, najvise tu oko nosa, celo i malo kod usiju i grlo.. Gospodin je rekao da ce da boli tamo gde je problem prisutan.

proslo je 6 dana od kako sam bio drugi put. za sada nekog drasticnog poboljsnanja nema, mada je malo bolje, vise prolazi vazduha na nos i ne kijam na hladniji vetar i posle pranje kose, sto je bio slucaj pre itd.. ali gospodin je rekao da treba da prodje mesec-mesec i po da se normalizuje stanje... videcemo..

ljudi ih uglavnom hvale, to sam procitao na drugim forumima.. ne placa se nista, nego ostavite kolko mislite ali niste duzni nista ostaviti..

evo kontakt ako nekog interesuje, mozete nazvati i radi informacija. rade svaki dan sem nedelje i ponedeljka od 11h do 18h, ne zakazuje se..

Banatsko Karađorđevo, opština Žitište, nedaleko od Zrenjanina.
Doktorica Jelena Đukić, telefon: +38123835276.

Ako si zavistan od spreja za nos koji otpusava brzo nos npr. Olyn Operil i ostala sranja, slusajte moje iskustvo kako izleciti tu zavisnost. Bio sam toliko zavistan od spreja za otpusivanje nosa da sam stavljao 5 puta dnevno, i sve je bilo gore i gore, jednog dana sam trazio na net resenje kako da to promenim posto tolko napinje da ne mogu da opisem. I NASAO SAM RESENJE. Jedna boca Marisol50ml ili bio koj sprej za nos koji ima leci sluzokozu stavljati 5 puta dnevno( ne steti nimalo) u obe nozdrve. Za nedelju dana sam smanjio dozu Olyna na jednom dnevno. Posle 2 nedelje UOPSTE. I kosta samo 220 dinara Marisol (U pocetku stavljati sprej koji otpusuje nos u minimalnim kolicinama).

Back