Kako se rešiti lošeg zadaha?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.

Od malena imam loš zadah. Kada odem kod zubara i popravi mi zub, zadah prestane na par dana, no medjutim opet se pojavljuje..
Ne znam u čemu je problem, da li je zadah uopšte od zuba ili?
Ne prijatno mi. Moram se sklanjati od ljudi, od devojke... Razumete..
A glicerin i tecnosti za ispiranje usta služe ponekad, ali i to prestane..Zelim dugotrajno resiti problem, ali ne znam u cemu je problem..

Dobar dan.

Od malena imam loš zadah. Kada odem kod zubara i popravi mi zub, zadah prestane na par dana, no medjutim opet se pojavljuje..
A glicerin i tecnosti za ispiranje usta služe ponekad, ali i to prestane..Zelim dugotrajno resiti problem, ali ne znam u cemu je problem..
Jel si radio skidanje kamenca? Sta jedes? Nosis protezu, kakvi su ti desni?

kamenac sam skidao 5 puta i svaki put se iznova pojavljuje, a zubar mi kaze da cu istanjiti zubnu gledj ako budem svakih 10 dana dolazio da cistim kamenac. A i nema mi smisla dolaziti 2 puta mesecno da bi ga skidao..
Jel ides kod istog zubara godinama ili si ga menjao? Mozda imas neki kvaran zub? Jel su ti izrasle 8ice? One mogu da se upale pa da prave probleme a da nemas pojma

Dobar dan.

Čudi me taj deo od malena... Moguće da ti je jača želudačna kiselina, nemam pojma. Mislim da bi sve ove stvari kao kvaran zub, desni i slično do sada sanirao neki zubar kod kog si išao da je uočio. Mislim da treba više da se baviš ostalim unutrašnjim stvarima.

Zadah cesto ide iz zeluca, mozda imas neku bakteriju ili kako rece kolega nepravilno se hranis.Vrlo komleksna stvar, ali uglavnom resiva.
I resiva je i nije. Trebalo bi da ide na sto pregleda, a da na kraju
niko ne zna tacno od kud to dolazi.
Za prvu pomoc:
Treba i jezik nekom cetkicom "cetkati", recimo posle pranja zuba
i to detaljno i duboko. Zvakace gume pomazu jer se luci vise pljuvacke,
a pomazu i jabuke i zvakanje tvrdog hleba.Postoje i neke probiotik
tablete koje se zvacu jer one unistavaju lose bakterije u usnoj duplji.
Ja bih i dalje ( iako kazu da to ne treba raditi stalno) ispirala usta
ujutru i uvece ovom tekucinom:

https://www.google.com/search?q=par...dm&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Ima je u DM drogeriji, ja i pastu za zube njihovu koristim,ne zbog zadaha
nego je pocela paradentoza.

Svako pomisli da to ima veze sa zubima, ali nema, narocito ne sa
tim skidanjem kamenca na svaka 3 meseca.
Ja nisam skidao kamenac od Februara ( mada i nemam ga, ne pusim, ne pijem gazirano, i ostala sranja ). Al kamenac jeste mogucnost jer uzmedju ostalog na kamencu imas dosta bakterija koje se skupljaju jer im je lakse tu nego na cistim zubima.
Naravno da moze da bude sta jede, kakvu zeludacnu kiselinu ima i ostalo.

Ja nisam skidao kamenac od Februara ( mada i nemam ga, ne pusim, ne pijem gazirano, i ostala sranja ). Al kamenac jeste mogucnost jer uzmedju ostalog na kamencu imas dosta bakterija koje se skupljaju jer im je lakse tu nego na cistim zubima.
Naravno da moze da bude sta jede, kakvu zeludacnu kiselinu ima i ostalo.
Pa on je u uvodnom postu rekao da ide stalno da skida taj kamenac,
ali se to stvarno radi samo jednom godisnje , a i dalje ima problem.

Back