Како се решити каменца на зубима?

Mr.An0n1mus

Početnik
Poruka
29
Као што у наслову стоји, интересујеме како то урадити. Код мене је то велики проблем, јер су чак и десни почеле да се повлаче због тога. Код зубара одем с времена на време да ми очисти зубе од каменца, ал после третмана ми је тако непријатан осећај у устима да имам утисак као да су ми сви зуби разваљени, па ме интересује да ли постоји начин да ја оралном хигијеном спречим ширење каменца и парадентозе. И да ли има неки природан лек против истог? Каква су ваша искуства и препоруке?

Ево једног чланка на који сам наишао на различитим страницама: http://www.lisa.rs/zdravlje/13815-higijena-zuba-5-saveta-kako-da-se-resite-naslaga-kamenca.html

А чуо сам да коришћење соде бикарбоне доводи до жутих зуба..

jednom skido kod zubara opet se brzo popune praznine,konac za zube

Концем их нећеш скинути. Ја сам недавно прао зубе содом бикаробоном, и одједном осетио да је нешто пукло. Иако имам добре зубе, мислио сам д ами је пукао зуб. Пипнем прстом, кад оно, одвалио се комад каменца око доњег зуба, сода га нагризла.

uzroci paradentoze mogu biti razni nije uvek plak...pricao mi je zubar koji je ceo radnni vek proveo u nemackoj da nikad nije imao pacijenta turcina sa tim problemom a zube su retko prali...kaze zubi su im toliko jaki da se preznoji kad treba da im ih vadi ali vec njihova deca imaju iste probleme kao i nemci - vec sa 20 godina krece povlacenje tako da misli da je i hrana vrlo bitna

Сигурно и да је до хране. Вероватно да код људи који једу само меку храну зуби и десни постају слабији у односу на оне који једу чвршћу храну која је зактевнија за жвакање.
Mislim da je genetika u pitanju, kao i sa kosom, noktima.

Back