Kako se rešiti golubova na terasama i balkonima?

Nemam problema sa golubovima jer su to uglavnom ''gradske face''. Slabije ih ima u manje urbanim sredinama, pa sam temi prišla sa romantične strane.

Iskreno, nikad se ptica nisam uplašila kao taj dan sa tom ženom u njenom dvorištu. Kad se ustreme stotine pari krila, pa tačno osetiš kako grmi zemlja, vetar ojača, zvuk postane užasavajući... 🤯

Kod mene ima vrabaca, svraka, lasta, senica, poneki detlić, retko sova, i za njih su mačke bog i batina kad preteruju, ali generalno nema havarije.
Prosto ne bih mogla ni da živim u sredinama gde je golubovima raj na zemlji iz vrlo jasnih razloga, nije da nisam pokušala, a kamoli da jedem na otvorenom kad je dan lep.
Oni obozavaju grede a kod mene toga na terasama ima koliko hoces. Nisam Hitler, ne ubijam, cak nisam dirala ni dva gnezda koja su napravili. Samo zelim da sedim na terasi, uzivam u pogledu na Dunav i da ne razmisljam da li ce mi nesto pasti na glavu.

na mojoj ex vikendici, kojoj je bila suplja, sva drvenarija i vrata, koristila sam ovo sredstvo, i bila apsolutno bezbedna od svih gmizucih ili letecih insekata...preporucujem! ima na Kalenic pijaci, ali je dosta jeftinije na pijaci b.brdo u Pozeskoj
IMG_20210523_143654.jpg

IMG_20210523_143609.jpg

Pozdrav svima. Imam jedan problemčić. Naime, imam veliku terasu, tačnije rečeno lođu, punu cveća. Na tu terasu godinama doleću golubovi. I ja ih hranim. Ali odnedavno jedan golub mi dolazi na terasu kad nisam tu i čeprka po saksijama. Svu zemlju izrije, kao kokoška. Terao sam ga više puta, ali uzalud. Uvek dolazi na saksije i raskopava ih. Više puta mi je polomio cveće. Imate li neki savet, kako da se rešim napasti. Zahvaljujem.

Back