Kako se prodao B92

Биће да је трик у поређењу. Можда ни не морамо да имамо нешто где је истина, само истина и ништа осим истине... Тако нешто нећемо моћи у Србији да имамо барем још 50 година. Наш морал је сувише низак да бисмо погледали ка ружним и суровим чињеницама и потом почели да делујемо на поправљању стања. Прво да подигнемо морал и вратимо културу. Да забранимо идолопоклонство и дозволимо дискусију, критику.
Довољно је да упоредимо 2-3 супротна мишљења и да сами стекнемо добру слику. У тих пар извора нека барем један буде провладин и још један проопозицион. Свако ће да рекламира своју страну, а на нама је да проценимо колико која прича има везе са стварношћу. И свакако да узмемо што објективније чињенице као мерило услова деловања. Ми нисмо велика земља, што значи да свет на нас утиче у великој мери. А тај свет, из 90 и неке, према ономе из 2000. или 2008. или данас уопште не личи на себе.

Све је то немогуће у тржишним условима пословања медија.Медији су привредна друштва која стичу добит и морају да пласирају најприземинији садржај који могу да конзумирају сви, па и они неписмени и полуписмени.Самим тим нема ништа од културе у медијима, јер је то некомерцијалан садржај.

У време социјализма културни садржаји су били присутни у медијима у много већој мери него данас.Тада је то могло да прође, јер није имало шта друго да се гледа/слуша/чита сем 5-6 тв и радио канала и неколико дневних листова.Није било комерцијалних телевизија/радија/новина, а да су они тада постојали, нико не би гледао школски програм или "Време фресака" на РТВ Београд него би сви гледали ријалити или читали Информер.

Б92 је раније имао "најобјективније" прегледе догађаја у земљи и региону, ни Данас ни Информер, него онако средина таман.

Данас ме је срамота да отворим њихов портал.

Б92 је раније имао "најобјективније" прегледе догађаја у земљи и региону, ни Данас ни Информер, него онако средина таман.

Данас ме је срамота да отворим њихов портал.

Tako je. I ja svakog jutra otvorim njihov sajt i uvek se ispocetka srusim jer je u 99% slucajva glavna vest sta je Djokovic jeo, rekao, da li se
nasmejao pa onda komentari. Iza Djokovica odmah je Vucic , i on je obavezan svakog dana , zapravo i ne postoji neki onlajn medij gde
moze da se procita vest koja iole ima veze s mozgom.

Mediji u Srbiji nisu nezavisni, nego naprotiv, vrlo jasno opredeljeni.
Da li je "Danas" ili "Blic" bio opozicioni medij do 2012? Nije. "Danas" plav, "Blic" crven, a oba žuti.
Danas je "Danas" opozicioni.
"Blic" je oduvek bio pomalo, a danas potpuno običan tabloid. Uvek imaju kao razgovore sa likovima gadljivim na rijalitije i nekulturu, i uvek posebne rubrike za "Velikog brata", "Farmu" (sve sezone), i ostala "rijaliti" sranja koja se prikazuju na našim televizijama.
B92 niti smrdi niti miriše. Promena vlasnika donela je promenu uređivačke politike. Okretanje ka komercijalnim naslovima i temama (presušili izvori, pa treba ZARADITI pare), a komercijalno je obično nešto prostačko i bezveze kao udarna tema, jer je to ono što uglavnom privlači čitaoce. Imaju još uvek pristojne vesti iz kulture, uključili su e-sports u glavne rubrike. Sport uglavnom OK, opet, forsiranje nekih tema (Đoković, Jokić - koliko god zaslužuju, ne treba preterivati). Preletim preko naslova, pročitam one koji me zainteresuju i to je to. Izgleda da imaju svoje trolove u komentarima da bi privlačili ljude da komentarišu i ulaze u raspravu sa njima. Ne objavljuju baš sve komentare. Izgleda da su moderatori malo pristrasni, pa ako im se ne dopadne komentar, ne objave ga, dok često prođu i prostački komentari (valjda se slažu sa njima, pa ne prave pitanje oko izražavanja).

...
B92 niti smrdi niti miriše. Promena vlasnika donela je promenu uređivačke politike. Okretanje ka komercijalnim naslovima i temama (presušili izvori, pa treba ZARADITI pare), a komercijalno je obično nešto prostačko i bezveze kao udarna tema, jer je to ono što uglavnom privlači čitaoce. Imaju još uvek pristojne vesti iz kulture, uključili su e-sports u glavne rubrike. Sport uglavnom OK, opet, forsiranje nekih tema (Đoković, Jokić - koliko god zaslužuju, ne treba preterivati). Preletim preko naslova, pročitam one koji me zainteresuju i to je to. Izgleda da imaju svoje trolove u komentarima da bi privlačili ljude da komentarišu i ulaze u raspravu sa njima. Ne objavljuju baš sve komentare. Izgleda da su moderatori malo pristrasni, pa ako im se ne dopadne komentar, ne objave ga, dok često prođu i prostački komentari (valjda se slažu sa njima, pa ne prave pitanje oko izražavanja).
A kakve veze na jednom portalu imaju naslovi¿¡
Ja ako sam ga otvorio ja sam ga otvorio

Vec imaju dosta vjesti o superiornim podmornicama i avijonima koji utjeruju strah u kosti Amerima, mogu vec uvest.

Има још онај неки србин.инфо који има тај исти таб, само сад не могу да се сјетим имена.

Али кад то видиш, знај да си међу људима честитим.

..л.
B92 niti smrdi niti miriše. Promena vlasnika donela je promenu uređivačke politike. Okretanje ka komercijalnim naslovima i temama (presušili izvori, pa treba ZARADITI pare), a komercijalno je obično nešto prostačko i bezveze kao udarna tema, jer je to ono što uglavnom privlači čitaoce.

Занимљива је та кукњава над злом судбином Б92, прво радија, онда телевизије и сада интернет портала.Б92 је промовисао тржиште, слободну конкуренцију и другима их препоручивао.

У чему је проблем да се тржиште примени и на Б92?Није ваљда да они треба да буду изузети од онога што су сами заговарали 20 година?

Није ваљда да они треба да буду изузети од онога што су сами заговарали 20 година?

Јесте ваљда.
Тај бастијон слободне мисли и демокрацкијех вриједности, мој ти, зар и то да падне у рјуке крјезубијех и грбавијех?:sad2:
Боље би било да су то залили бетоном, као Чернобиљ...:mrgreen:

Јесте ваљда.
Тај бастијон слободне мисли и демокрацкијех вриједности, мој ти, зар и то да падне у рјуке крјезубијех и грбавијех?:sad2:
Боље би било да су то залили бетоном, као Чернобиљ...:mrgreen:

Све ће то тржиште позлатити.

Занимљива је та кукњава над злом судбином Б92, прво радија, онда телевизије и сада интернет портала.Б92 је промовисао тржиште, слободну конкуренцију и другима их препоручивао.

У чему је проблем да се тржиште примени и на Б92?Није ваљда да они треба да буду изузети од онога што су сами заговарали 20 година?
Ma kakvo kukanje? Promena vlasnika (ako je po zakonu), novi vlasnik može da ima i novu uređivačku politiku.
Kukaju oni koji vole samo medije koji pišu ono što je po njihovoj volji. Oni drugi (kao) nisu mediji.
Kad je ono "Kurir" bio u klinču sa Vučićem, forum je silovan otvaranjem tema na svaku rečenicu iz "Kurira". Promenio "Kurir" ploču, odjednom ne valja...

Ma kakvo kukanje? Promena vlasnika (ako je po zakonu), novi vlasnik može da ima i novu uređivačku politiku.
Kukaju oni koji vole samo medije koji pišu ono što je po njihovoj volji. Oni drugi (kao) nisu mediji.
Kad je ono "Kurir" bio u klinču sa Vučićem, forum je silovan otvaranjem tema na svaku rečenicu iz "Kurira". Promenio "Kurir" ploču, odjednom ne valja...

Kad je Kurir valjao?

Tako mi reči izgleda da ću morati da pređem da pišem za ovaj b92 [emoji847]
Pazite vi koji komentar su oni meni objavili;
B92: Male boginje: Osam mitova o vakcinama http://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2019&mm=03ⅆ=27&nav_id=1523051
Inače u komentarima pod mojim originalnim pseudonimom EKSPERT pa taj komentar oko vakcina i mogućih komplikacija- normalno oni ovo ovako nešto pre nisu hteli da objave!
Koliko je b92 bolji otkako nije Sorošev [emoji847]

Back