Kako se pravilno jedu trešnje?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
27.976
Priznajem da do sada nisam znala da se koristi viljuška. Ja sam ih do sad jela na razne načine, penjala se na drvo, krala i jela, kupovala na pijaci, punu šaku u usta pa pljuckam koštice, ali sada, pod stare dane sam shvatila da sam u stvari sve vreme grešila ;)
1747770855145.png

Znači viljuška, nož pa boc, boc ;)

Priznajem da do sada nisam znala da se koristi viljuška. Ja sam ih do sad jela na razne načine, penjala se na drvo, krala i jela, kupovala na pijaci, punu šaku u usta pa pljuckam koštice, ali sada, pod stare dane sam shvatila da sam u stvari sve vreme grešila ;)
Pogledajte prilog 1730731
Jel moze ovaj nesto normalno, majku mu bozju

Pogledajte prilog 1730731
U prvi mah sam pomislila da predsednik degustira višnje, i to one otkoštene od lane, pa zaleđene za kasniju upotrebu tj. kad im prirodno vreme nije, ali višnje su kisele, a njegov uzdržani osmeh je poprilično sladak... :zcepanje:
Ako se radi o svežim otkoštenim trešnjama, ali onda(k),
ko smo mi da sudimo?
Kao, sastali se eminentni i totalno "posh" zvaničnici iz regiona i šire, i na stolu se našle sveže trešnje bez koštica.
Ljudstvo koje je vadilo koštice tim trešnjama je uredno i pošteno plaćeno za svoj učinak, a to što ima na stolu, to se jede.
Da li zagrabiti kašikom? Pa, nekako je divljački i vulgarno.
Ne znam kako bi iko od nas na mestu predsednika jeo ovo.
Prva bih bila u fazonu: "Treba mi kilo kora. Imaćemo odličnu pitu sa višnjama kroz koji trenutak!"

Jesu li trešnje afrodizijak? ;)
Ruže me i nisu nešto opčinjavale, ali trešnje u najobičnijoj plastičnoj kesi... ho-ho-ho! Osmeh koji bi obleteo glavu da samo nema ušiju, a imala sam dečicu koja mi pokucaju na vrata kasno uveče samo da mi dopruže ono trešanja što su "nakrali" usput do moje kuće.
Nije da sam se uspaljivala, daleko od toga, ali cveće kidati i seći je strahota i užas, dok pobrati plod sa drveta je po svemu ispravna stvar!
Dobro drvo daje plodove da bi neko uživao u njima.
Predsednik je krajnje gradsko dete, i nikad sigurno nije imao taj doživljaj da mu neko donese sveže ubrane trešnje na vrata, i samo kao:"Sve OK, super, i laku noć!"
Ne zna čovek šta sa trešnjama da uopšte radi!

Trešnje se pravilno jedu na sledeći način. Uzmeš jedno tri trešnje, bilo crvene ili bele nema veze, i onda ono najvažnije - kreneš da se pretvaraš da jedeš jabuke i to one sorte koju najviše voliš. Tako se već nakon pojedene 3-4 trešnje zasitiš i kažeš sebi "ne mogu više". Tako ti ostane više za sledeći obrok i onda dalje isto tako. Tako od 1kg trešanja može porodica dobro da se sladi jedno nedelju dana. Tehnika kao izmišljena na ovu skupoću.

Back