Kako se postaje sudski tumac za engleski jezik

Patak, pa niko ti ne odgovara !
Ne znam puno...ali znam da je pri sudu, ide se u školicu koja traje npr. 6 meseci i košta... (jedna moja prijateljica je za grčki plaćala 500 EUR pre par godina - ne znam da li je isto za sve jezike).

Kao što rekoh, ne znam puno, ali znam ko zna ;)
Udruženje naučnih i stručnih i stručnih prevodilaca Srbije, Kičevska 9, 011/2442-729
Ako stupiš u udruženje možeš da prevodiš i bez sudske overe, ima dosta papirologije gde to nije neophodno. A čini mi se i da oni imaju neke veze u celoj toj priči sa sudom...

Ammm.. evo..prevoditeljska agencija Prevoditelj.com (prevoditelji i sudski tumači) raspolaže s više stalnih sudskih tumača za njemački jezik u Zagrebu (a pokrivamo i sve ostale gradove u Hrvatskoj) i nudi izradu ovjerenih i neovjerenih prijevoda s i na njemački jezik iz različitih područja.

Ne razumem, zbog cega bi mi to bilo vazno da se vama obratim u vezi prevodjenja kada je globalizacija donela tehnologiju koja to moze da ostvari na osnovu samo tvoga ukucanog teksta.
To je jedan servis i sluzi za svrhu upravo prevodjenja, cak je i besplatno, google translite, ne znam u kom veku zivite ali probajte to odlicno je

Ne razumem, zbog cega bi mi to bilo vazno da se vama obratim u vezi prevodjenja kada je globalizacija donela tehnologiju koja to moze da ostvari na osnovu samo tvoga ukucanog teksta.
To je jedan servis i sluzi za svrhu upravo prevodjenja, cak je i besplatno, google translite, ne znam u kom veku zivite ali probajte to odlicno je

U većini zvaničnog poslovanja ne možeš priložiti prevod koji ti je odradio Google.
Govorim nekoliko jezika, ali nisam zvanični tumač (nemam licencu), tako da veliki broj dokumenata moram dati zvaničnom tumaču da ih prevede i overi, da bi bili punovažni (na carini, sudovima, bankama, poreskoj, i sl.)
Takav prevodilac svojim pečatom i potpisom garantuje za taj prevod koji je uradio. Ako pogreši, npr. na dokumentu koji ide na sud kao dokaz, on odgovara.

Back