Kako se nosite sa gubitkom pažnje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad krenem s posla, zaključam, pa virim kroz staklo dal sam isključila peglu. Onda pođem tri koraka, dok usvajam činjenicu oko pegle, ne znam dal sam zaključala, pa se vratim da proverim. Onda prevrnem po torbi dal sam ponela sve. To odakle god da krenem i nekad po više puta ako ne posvetim dovoljno pažnje da znam da sam proverila. Na poslu sam vezana za rokove, šta za kad treba i to rešavam papirićima koje okačim špenadlom za kesu. Na njemu piše ime, telefon, za kad i detaljnije šta se radi ako nije nešto klasika gde je dovoljna jedna reč. Glava mi je puna svega toga, još i oko dece, ko kad ide, kad se vraća itd. Retko zaboravljam, možda sam malo i kontrol frik, ali stvari koje radim rutinski nekad se ne sećam da li sam uradila. A uvek jesam. Tipa, vadila negde ličnu, posle nemam pojma šta se desilo s njom, a kad pogledam na svom je mestu. 🤷🏻‍♀️

Mnogima se dešava da zagube stvari pa posle ne znaju gde su ih ostavili.
Ili ja na primer: dešava mi se da sama sebi ne verujem da li sam zatvorila prozor ili iskljucila ringlu,
pa se vracam da proverim.Dešava mi se ako nešto imam za par dana unapred da to moram da zabeležim da ne bih nešto zaboravila.

Kako vi izlazite na kraj sa ovakvim dešavanjima ?
zavisi............kad sam opterecen na poslu, plus kucni problemi, ..........desi se da sam rasejan. U normalnim uslovima , pamtim cak i tablice automobila koje sretnem na putu.

Back