Kako se nosite sa gubitkom pažnje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.555
Mnogima se dešava da zagube stvari pa posle ne znaju gde su ih ostavili.
Ili ja na primer: dešava mi se da sama sebi ne verujem da li sam zatvorila prozor ili iskljucila ringlu,
pa se vracam da proverim.Dešava mi se ako nešto imam za par dana unapred da to moram da zabeležim da ne bih nešto zaboravila.

Kako vi izlazite na kraj sa ovakvim dešavanjima ?

Ili ja na primer: dešava mi se da sama sebi ne verujem da li sam zatvorila prozor ili iskljucila ringlu,
pa se vracam da proverim.Dešava mi se ako nešto imam za par dana unapred da to moram da zabeležim da ne bih nešto zaboravila.

Ja kad izlazim iz kuće snimim video😀
Zezam se a u stvari nije daleko od istine. Pročitala sam negdje da treba na glas da kažeš npr. Isključila sam peglu,od kad to radim ne vraćam se s pola puta od posla.

Мени колеге кажу да имам памћење као слон, свега се сећам, цифара, догађаја, људи...али ја примећујем да није као раније.
И само сам престала да силим себе и свој мозак, правим редукцију онога што памтим врло свесно.
Размишљала сам да почнем да пијем селен или неки препарат, али за сада је добро овако.
Можда касније ...
Ипак имам неке године када више не очекујем да памтим као некада, а нема ни потребе.

Nista bolje.

Trudim se da održim pažnju i ne zaboravljam bitne stvari tako što maksimalno rastetetim mozak.

Ne pravim dugoročne planove, sem okvirno.
Usmerim pažnju na danas i sve u vezi sa današnjim danom redosledom po važnosti.

Ne pravim ' zbrku u glavi', ne gomilam probleme i moguća rešenja, sve laganica.

Kada sam bila mlađa htela sam da rešavam sve sad i odmah, zapetljavanje u obavezama stvaralo mi je osećaj nedostatka vremena, pre svega - nervozu.

Važne stvari, dokumenta, ključeve, platne kartice uvek držim na istom mestu.

Na svu sreću ne opsedaju me misli nezaključanih vrata, upaljene ringle i slično.

Što se tiče ponavljanja istih priča, verovatno da mi se dešava, izgleda su moji sagovornici tolerantni i istrpe me :lol: , ja nisam toliko tolerantna, odmah ih zaustavim sa ' znam, znam, pričala si mi već a šta je bilo u nastavku priče'🤭

Svima, bez obzira na godine, dešava se isto ali se postavljanjem prioriteta na dnevnom nivou može funkcionisati sasvim dobro.

Nemam dobro pamcenje.Ili bar ne fotografsko.
Zabrinjava me sto neceg apsolutno ne mogu da se sjetim.
Ali zapravo mislim da ja ne uocavam stvari jer me ne zanimaju i nisam detaljista.
Poznajem osobu koja apsolutno sve pamti...npr.udje u bus i zapamti svih pedesetak ljudi,cak i do detalja.
Mene,kao prvo,ne zanimaju ti ljudi,uopste ih ne uocavam,osim ako je bas neki ekstrem u pitanju,a nimalo se i ne trudim da tako nesto zapamtim.
Inace,bila bih los svjedok,jer se apsolutno ne sjecam odjece osobe koju sam npr.vidjela usput ili marku auta i slicno.
Nedavno sam napisala u podsjetnik na tf sebi nesto...i pojma nemam sta je to i u vezi cega.😂
Alj juce me je utjesilo sto sam se sjetila ko je osoba koja je usla u frizerski salon,a znam je vrlo povrsno iz osnovne skole i nisamje vidjela decenijama.Kako je usla zena,znala sam da je odnekud znam....i onda paf...sjetim se.
Inace,jedino pamtim lica,tf brojeve i rodjendane.
Ali zato ne znam svoj registarski broj auta.
Primijetila sam da cesto zaboravljam imena,ali i da u situacijama kad se neceg ne mozes sjetiti treba prestati razmisljati o tome i sjetices se kad se najmanje nadas.

Ја никад ништа нисам ни памтио.
Одувек све записујем на папириће или у свеске.
Кад излазим из куће, по навици све уређаје два пута проверим.
Кваку на вратима исто цимнем да проверим да ли сам закључао.
А памћење ми је ОК...мада ћесто памтим гомилу небитних ствари.
Али имам изгледа као неки претинац негде.
Кад нешто баш важно треба да завршим,, сетим се баш кад треба.
Непогрешиво.
Заборављам ствари које ми нису нарочито важне.

Nemam dobro pamcenje.Ili bar ne fotografsko.
Zabrinjava me sto neceg apsolutno ne mogu da se sjetim.
Ali zapravo mislim da ja ne uocavam stvari jer me ne zanimaju i nisam detaljista.
Poznajem osobu koja apsolutno sve pamti...npr.udje u bus i zapamti svih pedesetak ljudi,cak i do detalja.
Mene,kao prvo,ne zanimaju ti ljudi,uopste ih ne uocavam,osim ako je bas neki ekstrem u pitanju,a nimalo se i ne trudim da tako nesto zapamtim.
Inace,bila bih los svjedok,jer se apsolutno ne sjecam odjece osobe koju sam npr.vidjela usput ili marku auta i slicno.
Nedavno sam napisala u podsjetnik na tf sebi nesto...i pojma nemam sta je to i u vezi cega.😂
Alj juce me je utjesilo sto sam se sjetila ko je osoba koja je usla u frizerski salon,a znam je vrlo povrsno iz osnovne skole i nisamje vidjela decenijama.Kako je usla zena,znala sam da je odnekud znam....i onda paf...sjetim se.
Inace,jedino pamtim lica,tf brojeve i rodjendane.
Ali zato ne znam svoj registarski broj auta.
Primijetila sam da cesto zaboravljam imena,ali i da u situacijama kad se neceg ne mozes sjetiti treba prestati razmisljati o tome i sjetices se kad se najmanje nadas.
Ja sam prije par dana do podne mislila zašto mi je trebao podsjetnik na telefonu u 9. Jos nisam saznala.
Počela sam da pišem u rokovima jer se bas jako iznerviram kad nesto važno zaboravim.

Pocela sam da brinem za sebe od kada mi se desava da zaboravljam mobilni telefon a to je složicete se svetogrdje :mrgreen:
:dzentlmen:
Ништа не брини.
Многи га заборављају свуда и увек али то крију као змија ноге.
Ја своје телефоне увек носим у торбици са још неким ситницама.
Проблем би био кад бих изгубио торбицу.
:thumbdown:
Срећом, још ми се није десило.

Primijetila sam da cesto zaboravljam imena,
Da, i meni se dešava ali počnem da ' vrtim azbuku od A do Š', to mi pomaže da se setim zaboravljenog imena ili pojma.

Заборављам ствари које ми нису нарочито важне.
Nevažnim stvarima ne treba opterećivati mozak i misli.

Ima dana kada misli stavim u 'prazan hod' ali bukvalno!
To mi je isto kao da ceo dan ležim i odmaram :lol:

Zabrinjava me sto sve zaboravljam, mislim da cu igrati sah ili tako nesto da popravim koncentracija.

Back