Ja imam sličnu situaciju da imam drugaricu koja je sa mnom išla u osnovnu školu, doduše drugo odeljenje, a živi u istoj zgradi gde i ja. Praktično dva sprata razlike. Znamo se vrlo dobro, ponekad se vidimo u liftu ili napolju, ali se sve završava na "zdravo" ili "ćao".
Pre nepunih mesec dana sam je video u liftu i konstatovao da je ne viđam često (dakle,rešio da probijem led) , a ona mi je odgovorila da jako kasno izlazi, pa se zato samo ponekad vidimo. Pitala me je zašto ja ne izlazim, na šta sam odgovorio da je to najviše zbog aktuelne situacije. (Iskreno noću nikad nisam ni izašao da se vidim sa nekim). Ponovo se na pozdravu sve završilo.
Mislim da se ona druži sa drugim ljudima, jednom se desilo da sam bio ispred nje i nekog lika koji mi je nepoznat, nesvesno, sve dok nisam čuo njen glas, nešto ga je pitala, a on joj je rekao "Ivo , kafa je skupa."
Ni ja ne znam šta da radim, znam da je jako pametna i fantastična osoba, ali ko meni garantuje da ona već nema nekog?
Tako da,hoću da kažem da sam i ja poprilično zbunjen , na momente prevlada strah, šta ako mi se desi da je pitam nešto što bi pogrešno razumela..
Ako je za utehu, vidim da nisam jedini koji ima muke, pa mi je malo lakše.