Da li ste nekad bili u situaciji gde se otvoreno favorizuju neki vasi saradnici koji možda to i ne zaslužuju,
ili ne mora na poslu , možda ui familiji, porodici, neko od vaših se favorizuje i glorifikuje a mnogo manje to zasluzuje nego vi
Kako se izboriti sa tim?
Naravno, i toga će biti uvek, bunili se ili ne, a morala sam se pobuniti kao svedok bilo kakvoj nepravdi makar i na svoju štetu.
Neki su stručniji da se uvlače pod kožu, umiljavaju i utrkuju autoritetima iz koristi, pa pronađu zgodno mesto za te stvari pod kapom nebeskom.
Dug jezik, lukavština i raznovrsne taktike manipulacije ljude postavljaju na prestižna mesta sa pregršt povlastica, a to je primamljivo.
Na naše oči u javnost izlazi "elita" bez ikakvih realnih kvalifikacija ili opštih moralnih načela, i kakav je osećaj? Pa, grozan, ali to je "sistem" van koga biram da budem, a to me, naravno, mnogo košta.
Manje je zabavno i unosno gledati svoja posla i ograditi se od tračarenja, cinkarenja i postavljanja noge nekom da se obavezno spotakne, ali ipak smatram da je imati jake principe u životu važnije "zbog mirnog sna" i samopoštovanja. Nažalost, neki misle da je biti pun sebe isto što i samopoštovanje...
Što se tiče porodičnih odnosa, tu bih spustila loptu jer mi se čini da je jači postotak onih koji su primećivali da je neko dete ipak omiljenije nego ostala, a to je bolno i veoma problematično. Na strani sam deteta i kad mi ga njegov vlastiti roditelj opanjkava.