Kako se doktoriralo do 80. a kako posle 90. ....

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.932
Dakle, do 80te je bilo mnogo teze biti strucnjak, prvo morao si sa dva svedoka posebno postavljenom monarhistickom telu da dokazes da si ucestvovao u studentskim demonstracijama, zatim da se uclanis u komunisticku partiju i da postujes vladu u senci. Doktorat i katedru dobijes ako si ostetio srbiju za vise milijardi dolara i unuka si poslao na neki od prestiznih svetskih fakulteta gde se za srbe organizuje posebna nastava u prirodi, teranje zeceva na lovce...

Значи, ниси похађао универзитет, још мање стекао звање доктора?

Видиш, видиш. Видиш ти то.

Али свеједно имаш неке ставове и рад си да их поделиш?

Јако интересантно.

Moj pokojni deda je doktorirao,sada kako nemam pojma, znam samo da je radio i kao profesor u Americi, radio na izgradnji kanala po vojvodini, pravio neki od kanala za navodnjavanje negde u Africi i jedan od osnivaca Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, njegova zena, moja baba doktorirala na istom fakultetu al se nije angazovala koliko i on....

Poslednja izmena:
Moj pokojni deda je doktorirao,s ada kako nemam pojma, znam damo da je radio i kao profesor u Americi, radio na izgradnji kanala po vojvodini, pravio neki od kanala za navodnjavanje negde u Africi i jedan od osnivaca Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, njegova zena, moja baba doktorirala na istom fakultetu al se nije angazovala koliko i on....
ovde nije rec o pravim doktorima, a cak ni o babi koja je doktorirala, nego o doktorima koji imaju tezak doktorski zivot bez i jednog uspeha...izadju i kazu, pa mi smo doktorirali na vreme....a kada? kada je srbija tonula zajedno sa njihoivim doktoratima...eto na primer imamo jednog doktora masinskih nauka inace politicara koji je diplomirao na sastavljanju tenkova iz furde, posto niko u svetu , a ni sire, u srbiji to ne radi on komotno moze da bude doktor i vodi politiku, koju, gle cuda nije ni ucio...ali recimo zna kako se ubija covek ili pregovara sa kriminalcima...

E, devedesetih je bilo lako....platis privatnu skolu, pokrijes je jednogodisnjim fakultetom na i dalje privatnim skolama u inostranstvu i u 22 godini si doktor nauka i mozes da budes biran za naucnika ili politicara u srbiji....a i sire...
1458917_132131313_ls.jpg

3mNIYZkh9hn3nRRbCqipeQfv_7DYyYV36ZkIwW-tyrIJwhjMl3qSppyrYb53FjPRySFaNjAduezLaebjurNQEwfMjaSw2gzKJHJUKgXzlws3UDFsafWM4-3S0Xs7YBwPYsPeY7n4IBt6oHSH0_J30ciuVuw

Back