Kako se dobija priciji grip i koji su simptomi?

Dakle svašta se može čuti ovde, pa čak i da je opasno živeti na mansardi okružen golubovima....
Smatram da ovakvo širenje panike među građanima, ima pre svega materijalnu pozadinu.
Građani, samo razmislite ko ima direktnu materijalnu korist od ove panike koja je zavladala među narodom i to ne samo kod nas, već i u širem okruženju i sve će vam biti jasno...

Jary:
A jel ima veze pticji grip i macji kasalj?
maca je ozbiljno obolela, treba da je stavite u ćebence i da joj momentalno izmerite temperaturu.ako je malo nervozna,ne zamerite joj, nije joj dobro.
dajte joj supicu od komšijinog kanarinca, naravno i mesance.
ako bude perja,počistite:p
hahahaaaa maca obolela od gripa:p
haaaaa haaaaa haaaa
i posle se ljutiš što nisam ozbiljnaaaaa :lol:

xpajamacax:
maca je ozbiljno obolela, treba da je stavite u ćebence i da joj momentalno izmerite temperaturu.ako je malo nervozna,ne zamerite joj, nije joj dobro.
dajte joj supicu od komšijinog kanarinca, naravno i mesance.
ako bude perja,počistite:p
hahahaaaa maca obolela od gripa:p
haaaaa haaaaa haaaa
i posle se ljutiš što nisam ozbiljnaaaaa :lol:
Na tebe nikad ,ili mozda mi je neko stao na zulj pa si mi bila najbliza! Pozzz!

Pokloni je meni. Jede mi se torta? Koja je?:)
Ne razumem sto ste u tolikoj panici, virusa nema kod nas bar ne zvanicno, i ako ga ima imaju ga labudovi ili caplje sto se normalno kod ptica pojavljuje skoro svake godine. Treba da se brinete jedino ako ste koristili jaja od labuda.
btw Nije dobro koristiti sveza jaja zbog salmonele, licno dozivela, nimalo prijatna bolest.

Čokoladna.
E danas je otkriven u Vojvodini, bas danas. Mogli su da sacekaju sutra.
A ti svrati na tortu, ja sam na Kosutnjaku.
E stvarno, nije mi tolika frka za mene nego moje dete obozava tu tortu , a to sto se pojavio bas danas me nervira. A živa jaja, šta ću kad volemo tu tortu.
Jaja od labuda, interesantna ideja.

cak i ako neko dobije pticiji grip, sanse da prezivi su oko 60%! sto se mene licno tice, ja nameravam da budem u tih 60%, ako ga uopste i bude (u sta sumnjam!!!) to je samo bespotrebno dizanje panike...
ne znam da li je neko vec rekao, ali najveca je verovatnoca (i opasnost za ljude!!!) da virus mutira u organizmu svinje, posto su nam organizmi slicni... ako mutira tako, biti ce zeznuuuuuuut...
zato, carevi, ako mene slusate, NE JEDITE SVINJSKO MESO da ne dobijete pticiji grip!!! :-D

Limette:
Pokloni je meni. Jede mi se torta? Koja je?:)
Ne razumem sto ste u tolikoj panici, virusa nema kod nas bar ne zvanicno, i ako ga ima imaju ga labudovi ili caplje sto se normalno kod ptica pojavljuje skoro svake godine. Treba da se brinete jedino ako ste koristili jaja od labuda.
btw Nije dobro koristiti sveza jaja zbog salmonele, licno dozivela, nimalo prijatna bolest.

Znas li da oni koji su prelezali salmonelu ne obolevaju od kancera. U Rusiji su pregledani svi zdravstveni kartoni u zemlji i posle tog saznanja dugo su vrsena ispitivanja o vezi izmedju salmonele i kancera ali bez rezultata. Eto, da te obradujem

Nov sam na forumu i vidim da je samo ovo ovde oko pticijeg gripa a to nije dovoljno kao ni sva dosadasnja saznanja koja sam dobio preko medija.Vise se prica o nekim proceduralnim stvarima i toboz angazovanju drzave.Jutros je bila neka na BK televiziji iz zvanicne institucije i bitno je da je nabrojala koliko timova postoji a nije rekla da je pticiji izmet recimo izvor zaraze.Niko nista ne prica prakticnim jezikom vec ko sto neko rece okruglo pa na cose i da nema mesta za paniku.

Ja nisam bio vakcinisan kao mali protiv velikih boginja i bio sam u panici kada je bila epidemija jer tada drzava nije bila pripravna i nije bilo "gamaglobulina" za osobe kao ja,tada petrnaestogodisnjak.Preko veze ili za pare sam tada bio vakcinisan,ne secam se tacno,znam samo da nije bilo regularno i normalno.

Sada sam primoran sa suprugom i dvoje male dece,5 i 12 godina, da zivim na splavu na Adi Ciganliji i ima jos par porodica bez dece.Od starog beogradskog kupatila ide betonska staza jedno 2 km uzvodno koju koriste splavari a i mnogobrojni setaci i biciklisti.Postoji jato poludivljih pataka koje ide uz obalu na ispasu i cela staza i travnjaci u priobalu su zatrpani njihovim izmetom koje niko ne cisti jer splavara sada nema.Takodje,prisutan je veliki broj raznoraznih ptica koje su to oko splavova i na celom Savskom jezeru i priobalnoj sumi.Normalno izmet se raznosi jer je veliki broj ljudi prolazio setajuci se.Ja sam svestan da sam na rizicnom mestu, ali drugo nemam, i nisam uspeo da sakupim dovoljno informacija za adekvatnu prevenciju.Naj upecatljiviji je savet ne dirajte divlju pticu, kao da ih je moguce inace maziti.U Adi ima naselje sa oko hiljadi ljudi tik uz ribolovno jezero koje je prepuno ptica i mislim da ima labudova.A ceo Beograd je na rekama i direktno je na magistrali ptica selica i uopste niko ne preduzima nista da ljude upozori na povecanu opasnost usled takve demografije grada.

Ona prica, mi spremno decekujemo, ne daj Boze, pandemiju, mi nije dovoljna. Ja bih molio da neko da prakticne savete za neku prevenciju.

LEMIC:
Po izvestaju sa neta grip se prenosi i vazduhom.A ono sto mene zanima je da li i komarci mogu da ga prenose.

ne prenosi se jos uvek! ne mogu ni komarci da prenesu! ako dodje do mutacije virusa, o kojoj svi pricaju, onda ce se prenositi kao i obican grip. za sada, sansa da se dobije grip jeste samo ukoliko se jede nedovoljno termicki obradjena hrana koja sadrzi virus... virus je neotporan na visoke temperature...
neko je ovde lepo rekao da godisnje umre po nekoliko miliona ljudi od side, a svi dizu kao nesto paniku oko pticijeg gripa koji stvarno jos uvek ne prestavlja nikakvu opasnost... i ne verujem da ce uopste...
prosla su vremena pandemija kada je umirala trecina stanovnistva Evrope...

Sida se moze sasvim svesno izbeci ili dobiti aktivnim izborom a kod pticijeg gripa je splet okolnosti na koje najmanje mozemoda uticemo.Ja sam u sredini gde mi je sansa da zakacim izmet veoma visoka za razliku od grada gde je mnogo manja,bez obzira na predostroznosti, recimo izbacen izmet ptice u letu sto smo nekada tumacili kao bice srece.Zato i jeste panika.

pričala mi je dugarica, koja je inače vet.insp. ... pre neki dan nazvao je lokalni veterinar i... ne zna šta da radi...da li da prijavi...neki čovek kupio smokve,navodno su iz izraela a u smokvama - pero, crvene boje...
ova šokirana šta je ovaj pita... pitala ga je jel bar ima za jastuk a vet. ozbiljno kaže da nema ali ne zna šta da radi... :lol: :lol: :lol:

...u strahu su velike oči

Back