Kako ? se brani KOSMET!?

za lenjive:

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na svetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem

za mnoge ovo je prva pesmica koju su ucili u skoli. prva stranica u bukvaru, na slici bio golub, ako se dobro secam.

ja sam za recitovanje ovoga prve nedelje dobio peticu sa masnim plusom. a vi? niste bili na casu...?

Браво! Свака част за песму, дивна је и ја се ње сећам као и многих других родољубивих песама из којих смо учили како се брани домовина, али изгледа да су их многи данас заборавили....

Нарочито ми се допада последњи стих

И овога пута добијаш 10+ од свих нас! :)

:shock:

ovaj... ne, hvala?

Ma ne nego ce mo kao Kostunica i radikali da nastavimo sa destruktivnom , rasistickom i donekle nacistickom politikom dok nepomremo svi od gladi .

I danas umesto da se borimo i razmishljamo kako da Sacuvamo Sandzak i Vojvodinu mi se gadjamo Kosovom . Gde ste bili pre 40 godina pa da se gadjamo Kosovom ? A ako ovako nastavimo dotji ce vreme kad ce Srbi u Srbiji biti manjina ! Pa kad za 100 godina dodje tako vreme da nama vlada neko levi mi ce mo se gadjati Vojvodinom . A za to vreme ce se smenjivati generacije nekulturnih , bezobraznih , nepismenih , neskolovanih ( i krajnje glupih ) "politicara" koji ce pokrasti milijarde i milijarde .

otkako nema uvaženog člana Jerrya ovde među nama..:sad:

jel zna neko gde je on sad:!::?:...

a) otvorio novi nalog ovde (i krije se)....pre ili kasnije neko će da ga otkuca:):o

ili

b) ma kakvi, on je već sada ukopao se na prvoj liniji fronte za Kosovo...i čeka 11.maj i znak za početak operacije "Ropero" :);)

---------------------
ja mislim da je odgovor ipak a):mrgreen:

otkako nema uvaženog člana Jerrya ovde među nama..:sad:

jel zna neko gde je on sad:!::?:...

a) otvorio novi nalog ovde (i krije se)....pre ili kasnije neko će da ga otkuca:):o

ili

b) ma kakvi, on je već sada ukopao se na prvoj liniji fronte za Kosovo...i čeka 11.maj i znak za početak operacije "Ropero" :);)

---------------------
ja mislim da je odgovor ipak a):mrgreen:

Trazis nekog "radikalno" nastrojenog (tj. rasisticki , fasisticki ... nastrojenog ) ? Ako trazis tako nekog polu fasistu ? Naci ces ga veoma lako , pa zna se kako izgledaju fasisti :D

Ma ne nego ce mo kao Kostunica i radikali da nastavimo sa destruktivnom , rasistickom i donekle nacistickom politikom dok nepomremo svi od gladi .

I danas umesto da se borimo i razmishljamo kako da Sacuvamo Sandzak i Vojvodinu mi se gadjamo Kosovom . Gde ste bili pre 40 godina pa da se gadjamo Kosovom ? A ako ovako nastavimo dotji ce vreme kad ce Srbi u Srbiji biti manjina ! Pa kad za 100 godina dodje tako vreme da nama vlada neko levi mi ce mo se gadjati Vojvodinom . A za to vreme ce se smenjivati generacije nekulturnih , bezobraznih , nepismenih , neskolovanih ( i krajnje glupih ) "politicara" koji ce pokrasti milijarde i milijarde .

tralalalatrucbruc?

Ne znam sta vise reci sto se tice odbrane bilo cega ali u ovom momentu tj. temi KOSMETA.
Jer nekima kako god da radite nevalja!
Ako kazete da biste branili VOJNO oni vas nazivaju svim imenima bla bla bla i kao "Ne nikako Vojno" samo MIRNO
a kad hocete Protestima onda ni to nije dobro "Kosovo se ne brani mitinzima u Beogradu..." itd.
Pa ljudi jer zna neko od VAS kako da se nesto u ovom slucaju KOSMET brani kad ti neko nesto oduzme NASILNO!
Odes u MILICIJU tj. POLICIJU niko nista,Drzava-nista,Vlada pa ona i nepostoji hm,da se obratis nekom hm, KOME?
UN- pa i oni cute i izmisljaju,kako rece ovaj kosooki "ja nisam tu da bih rekao dali je nesto "Legalno tj. Ilegalno" pa ja se onda pitam za koji moj je tu onda i postavljen" Mozda kao STRASILO" ja stvarno vise neznam.
Ali hajde ti stranci ali sta da radimo saovim NASIMA to izgleda dobro zavrsise KURSEVE /koje im placasmo da bi ucili navodno za bolje nse al ono koliko vidim ...
Ovi UBIJAJU nas narod a nase "PERJANICE"-predsednik itd. pisu pisma i daju intervjue na RTS-u ali sta ce i to je naucio odnosno naucili! Kad te neko Ubije a ti napises PISMO
E moji Srbi malo nas je ostalo zahvaljujuci tim PISMIMA i skoli tj. ideologiji "BRATSTVA i JEDINSTVA"! ZIVEO TITO

Pa problem je taj što na mitinzima učestvuju samo "vaši" a u rat hoćete samo "naše". :D

PRIMER1:
Na mitingu "srpske sloge, bratstva i jedinstva" - zviždali Srbinu Dodiku??? :confused:

PRIMER2:
Koliko puta je ovde ispisana fraza:"Prvo ćemo vaše da pošaljemo kada dodjemo na vlast"??? :lol:

8E384B15C12D0B.jpg

Šta Vi mislite, gde je problem zapravo?
:?:

Problem je u OBRAZOVANJU a posto neki to ne razumeju da navedem "EDUKOVANJU" mozda ce pre shvatiti o cemu se radi. Kako da imamo ja i tamo neko iste Moralne principe i Vrednosti kad meni "Nikad,niko;nije bio u KP" svi smo Vernici 12.07. Petrovdan mi je Krsna Slava i koji sam ucen nekim Srbskim vrednostima,secam se jos kad mi je Otac pokojni govorio kad bih ja kao klinjo imao malo duzi jezik "cuti hoces mene nocas da pozovu na vezbu" ili "cuti ovde i zidovi imaju usi" itd. i onda neko kome su Tata i Mama bili ... i sad Vi rasudite sami.Samo najvise me BOLI kad vidim te iste kako se udaraju u prsa i mastaju o nekoj ideologiji MIRA ali nevide koliko su "Neshvatni" da je to ideologija NESTANKA Srbstva i Srba. To mi je krivo! Ljudi procitajte "Selimovica" pa shvatite da niste daleko. Sto,zar ne bismo svi mi Voleli da imamo dobra kola,posao,kintu,odmor,MIR itd. pa znamo i mi za to nismo pali s'kruske ali zar ne vidite sta se radi,pa dovode do toga da se nesme reci da si SRBIN ili te ubise-LINCOVASE. A vas domace ... pa kako moze biti "KRIV" onaj sto je LINCOVAN za svoju SMRT.Kako mozete njega optuziti ali VI i to mozete, e u tome je razlika izmedju NAS i VAS!
Vidite "DETLICA",detlic se "SPRDA" sa SRBSKOM zastavom za koju je IZGINULO dosta mojih drugova i prijatelja a on se "SPRDA" veruj mi kad bih te nasao u BG mozak bih ti PROSUO jer si UVREDIO SVE SRBE tacnije nisi uvredio SKOTE jer skot je skot ali sve druge jesi! Samo se ti ... znas ono "NE KLONI DUHOM..." POZDRAV OD SRBINA

Vidite "DETLICA",detlic se "SPRDA" sa SRBSKOM zastavom za koju je IZGINULO dosta mojih drugova i prijatelja a on se "SPRDA" veruj mi kad bih te nasao u BG mozak bih ti PROSUO jer si UVREDIO SVE SRBE tacnije nisi uvredio SKOTE jer skot je skot ali sve druge jesi! Samo se ti ... znas ono "NE KLONI DUHOM..." POZDRAV OD SRBINA

Ne klonjujte duhom...
Detliću, iskopaće tebe Billy - kalama......ja ti kažem :mrgreen:

Ne znam sta vise reci sto se tice odbrane bilo cega ali u ovom momentu tj. temi KOSMETA.
Jer nekima kako god da radite nevalja!
Ako kazete da biste branili VOJNO oni vas nazivaju svim imenima bla bla bla i kao "Ne nikako Vojno" samo MIRNO
a kad hocete Protestima onda ni to nije dobro "Kosovo se ne brani mitinzima u Beogradu..." itd.
Pa ljudi jer zna neko od VAS kako da se nesto u ovom slucaju KOSMET brani kad ti neko nesto oduzme NASILNO!
Odes u MILICIJU tj. POLICIJU niko nista,Drzava-nista,Vlada pa ona i nepostoji hm,da se obratis nekom hm, KOME?
UN- pa i oni cute i izmisljaju,kako rece ovaj kosooki "ja nisam tu da bih rekao dali je nesto "Legalno tj. Ilegalno" pa ja se onda pitam za koji moj je tu onda i postavljen" Mozda kao STRASILO" ja stvarno vise neznam.
Ali hajde ti stranci ali sta da radimo saovim NASIMA to izgleda dobro zavrsise KURSEVE /koje im placasmo da bi ucili navodno za bolje nse al ono koliko vidim ...
Ovi UBIJAJU nas narod a nase "PERJANICE"-predsednik itd. pisu pisma i daju intervjue na RTS-u ali sta ce i to je naucio odnosno naucili! Kad te neko Ubije a ti napises PISMO
E moji Srbi malo nas je ostalo zahvaljujuci tim PISMIMA i skoli tj. ideologiji "BRATSTVA i JEDINSTVA"! ZIVEO TITO

Tako ti je to prijatelju kad smo okupirani a izdajnici su na vlasti a medije drze najgori srbofobicari.

Zato vise nije pitanje Kosmet ili EU... pitanje svih pitanja je skidanje izdajnika sa vlasti, odstranjivanja njihovog uticaja na medije, kulturu, skolstvo itd... jednostavno odstraniti ih iz svih pora drustva kako bi Srbi mogli da krenu putem sretnije buducnosti. Ovako, nema sanse da se odbranimo pa taman da imamo atomsku, da nam usa, eu, rusija daju po 100 milijardi evra...sve bi to izdajnici pokrali i procerdali. Uostalom, ne mozes ocekivati od kukavica i dezertera da postuju vojsku, unapredjuju je i jacaju i da ratuju ako treba. Uklanjanje nihovog uticaja je esencijalno pitanje srpskog opstanka, neam druge price.

Prosto je neverovatno kakvo je vreme došlo. Nikada u istoriji Srbije i Srba nije se desilo da ovoliko pripadnika ovog naroda bude tako otvoreno protiv Srbije i Srpstva. Zašto, da li samo iz ličnih interesa, svoje sigurnosti i udobnosti?
Na delu je klasična sila, kršenje svih međunarodnih zakona, prava, povelja.... gaženje UN koje su stvorene da se nikada više ne bi dogodio ww3. Svesni smo da nemožemo protiv sile, nemožemo u rat, ali bar možemo, ako ništa drugo da pokažemo javni protest ovom sileđžiskom svetu, a ne da ćutimo ko pič*kice.Bar malo časni da budemo, bar zbog pokoljenja, svoje dece. Na sve to se dešava - neverovatna sprdnja mnogih. Sprdaju se s vojnom opcijom, s mirnom opcijom (protestima, demonstracijama), sprdaju se sa sudbinom Srba na KiM, njihovim životima....sa svim našim bližim i daljim precima koji su dali ono najvrednije-svoje živote za Srbiju i nas koji danas živimo u njoj.
Zar su egoizam, samoživost, dostigli svoj vrhunac da je to za neverovati?! Tuga.

Nekad me je neko ucio Sine Voli i ceni tudje ali voli i ceni jos vise Svoje! Pa sto bih ja pomagao Hrvatu,Muslimanu,Nemcu... pa meni je vise i prece pomoci SRBINU svom,pa sto neko misli od tih ... da ako neko od gore navedenih mene Napadne i ubije samo zato sto sam SRBIN i Volim svoju zemlju i sve ostalo pa sta oni misle sta ce onda biti sa njima??? Ostavice ih zive?

Back