Како сам систематски уништен од идиота

Distanciram se od ljudi od kojih prosto osećam da mogu da budem isprovocirana ili ozračena energijom koja mi ne paše.
To je za mene onaj izraz "praviti se mrtav".
Mirnija mi je glava kad ljudi za mene govore da sam povučena, ćutljiva, nevidljiva, nedruželjubiva, baksuz, debil i sl., nego da upadam u priče za koje sam 100% unapred ubeđena da neće izaći na dobro.
Ono gde je po nekom egzistencijalnom imperativu neizbežno ponekad da se sretnem sa... energetski i duševno nestabilnim ljudima, gledam da to bude što konciznije, i ne lažem kad kažem da žurim.

Шта радите кад вас лудаци убаце у психолошку машину ?
Može li opširnije obrazloženje?
Neznam koliko je i dokle mogući izbegavati neželjene kontakte i koliko je to rešenje.
Zanimljivo da su meta ogovaranja uglavnom mirni i povučeni a ne bukađžije, koje bi bilo objašnjenje za to?

Distanciram se od ljudi od kojih prosto osećam da mogu da budem isprovocirana ili ozračena energijom koja mi ne paše.
...

Потпуно се слажем са тобом
и док сам био млађи тим системом сам опстао.

...
Ne znam koliko je i dokle mogućе izbegavati neželjene kontakte i koliko je to rešenje.
...

Могуће је могуће !
Кад је глава у питању, хммм ...

Ја сам међутим матор,
прошао кроз многе ситуације и виртуелно и у стварности као победник,
у стању сам да 20 зликоваца послажем на гомилу
и учиним да зажале кад су маму за сису ујели.

Не препоручујем никоме,
али ја сам страшно злопамтило и реваншиста ...

Не препоручујем никоме,
али ја сам страшно злопамтило и реваншиста ...
Čemu to?
Nije na nama ni da praštamo, ni da se svetimo.
Dobro, ok, ja sam vernik, i gledam to iz možda neke druge perspektive, ali... zaista mislim da je na budalaštine odgovarati srčano-uzaludno trošenje vremena.
Niti je časno učiti budalu, niti pred svinju baciti bisere... toliko ima u narodu sačuvanih i ponavljanih pouka na tu temu.
Čime se takmičiti sa nekim ko prosto nije u pravu, a ne dozvoljava nikom drugom da bude u pravu? Povučeš se, sačuvaš dignitet i... ko šta smatra, neka smatra!
Nismo mi, kao pojedinci, najvažniji na ovom svetu.

Neznam koliko je i dokle mogući izbegavati neželjene kontakte i koliko je to rešenje.
Zanimljivo da su meta ogovaranja uglavnom mirni i povučeni a ne bukađžije, koje bi bilo objašnjenje za to?

Prilozi

• 6EQy.gif
    6EQy.gif
    437,5 KB · Pregleda: 2
Mislim da je obrazloženje to što se mirni smatraju slabijima . Često se u našem društvu mirni i odmereni ljudi smatraju slabićima, dok se kabadahije glorifikuju kao neko ko ima stav. Potpuno pogrešna percepcija dovodi do situacija da se nečija agresivnost tumači kao stav.

Jedini idiot koji mi je sistematski uništio građevinu na kojoj sam baš predano radila godinama dok na njega nisam nabasala, a meni nije pritom bilo nimalo žao, je Knez Miškin.
Ako, neka, svakako je to bilo ružno.
U kući mi je kao košnica, i utrkuju se da me počaste;
Bože, hvala ti na čeličnoj volji kojom si me obdario!To ne dolazi niodakle osim od Tebe.
Sto puta dnevno me susreću sa svime čime bih prekršila post, i sto puta se smešim-Neka, neka!
Šta je pojedinim ljudima da su napali da me odreše od tog posta?
Bože, Bože, beskrajna je moć Tvoja, pa... i ovo što mi je toliko lako i smešno, ne znam da li je na dobro!
Sto puta me dnevno neko nudi Nes kafom, sto puta dnevno mi upadaju sa đakonijama... ma, kako da već jednom ljudima dokažem? Hvala, neću. Hvala, neću. Hvala, neću!!!

Poslednja izmena:
To je za mene onaj izraz "praviti se mrtav".
Mirnija mi je glava kad ljudi za mene govore da sam povučena, ćutljiva, nevidljiva, nedruželjubiva, baksuz, debil i sl., nego da upadam u priče za koje sam 100% unapred ubeđena da neće izaći na dobro.
Ono gde je po nekom egzistencijalnom imperativu neizbežno ponekad da se sretnem sa... energetski i duševno nestabilnim ljudima, gledam da to bude što konciznije, i ne lažem kad kažem da žurim.

Индиго кад би се видела самном после две секунде било би.. :cao:

Могуће је заиста дуго али то није трајно решење.
Још нисмо као врста суштински сишли са дрвета и бацили кору од банане. То је објашњење за ово на крају.

Back