KAKO SA PSOM U INOSTRANSTVO???

• Začetnik teme Začetnik teme Tinar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ne otvaram novu temu, da li je i dalje isto sto se vakcinacije na besnilo tice i vadjenja svih papira ili se nesto promenilo?
Dosla sam u Srbiju po psa i moram za Austriju, pas je cipovan, vakcinisan, trebala bi nam samo dozvola ali od vakcinacije protiv besnila nije proslo 3 meseca, ja toliko ne mogu da cekam, a psa nemam gde i kome da ostavim :(
Da li mora da se ceka ta 3 meseca nakon vadjenja krvi i tog titra ili ne?

Zvala danas neke ambulante zbog titar testa za moju Kalicu, kazu da je mala sansa sa samo jednom vakcinom da odgovori pozitivno, i da je najbolje da joj dam jos jednu sacekam mesec dana pa onda radim titar, to mi je kasno zbog mora jer nece proci tri meseca od titara koliko mora proci da bi isla preko uzaaaaaaaaaaas, zemlja treceg sveta sta da se radi :(

Ja uzimam kucu sa 6 nedelja i izvodim je iz Srbije u Austriju kad bude imala 7 nedelja... znači imaće pasoš i papire, ali bez titar testa jer je mala... gde god pitam, svi kažu da samo treba potvrda od veterinara da je zdrava i da kad je tako mala ne bi trebali da prave problem :aha: nadam se da je tako :roll:

pitaj austrijance da li je tako, ne srbe z:lol:

ako uzimas iz uzgajivacnice, moguce da ce ti trebati potvrda da stene nije napustalo odgajivacnicu ili tako nesto.

mozda austrijanci traze dozvolu za uvoz.

ima tu sto-sta da se proveri, ali u austriji, ne u srbiji.

Ako ćemo tako onda treba da vidim sa Mađarima, jer je to jedini granični prelaz preko kojeg ćemo ići :eek:
A oni su oduvek bili... uh :dash:

Back