kako resiti problem samopouzdanja?

I ja to govorim vidi ih ovi jasari vuku ribe a ti nesmes da startujes...Al meni je prosto blokada...Ja sam lep decko(bez lazne skromnosti)ali sam nesposoban da pridjem devojci pa bog...

Pa zezni sebe;) stavi se u nezavidnu situaciju,pa se vadi sam..bar je meni uvek uspevalo,parola snadji se,i snadjes se,ne snadjes bar se neces kajati sto nisi uradio bilo sta,i budziti tu blokadu sto imas;)

A znas sta jos pomaze,ali ovo stoo posto deluje,kad ti je sve ravno,znaci nema pritiska,ne zelis nista...ali ces dobiti..ako razumes.

Moraš silom da utuviš u glavu da si baja i da si faca, i niko ti ništa ne može. Naravno, ovo samo do neke mere, da bi podiglo samopoštovanje i samopouzdanje, a ne da bi podstaklo narcisoidnost.
Čak i da te je briga šta neko misli, pravi se da nije.
Ti znaš da te "nije briga" i kraj priče.
Inače, imam i ja problem sa ovim, meni jedino ovo gore napisano pomaže. :)

I ja to govorim vidi ih ovi jasari vuku ribe a ti nesmes da startujes...Al meni je prosto blokada...Ja sam lep decko(bez lazne skromnosti)ali sam nesposoban da pridjem devojci pa bog...

Gleaj fazon je u tome ako vec imas strah od odbijanja,zamisli da upoznajes nekog ortaka ili da pricas sa ortkakom i onda zapocnes neku spiku,o bilo cemu mora te jedna tema barem usrati! Ako vidis da se riba zainteresovala za tebe ili ako i ne vidis to samo je pitaj da se odvojite,ukoliko krene sa tobom posao si zavrsio,ukoliko nece ispusio si idi dalje! nego jesi ti jedinac (ovo pitam ne vezano za temu pravim neko istrazivanje,slobodno reci)?:mrgreen:

Gleaj fazon je u tome ako vec imas strah od odbijanja,zamisli da upoznajes nekog ortaka ili da pricas sa ortkakom i onda zapocnes neku spiku,o bilo cemu mora te jedna tema barem usrati! Ako vidis da se riba zainteresovala za tebe ili ako i ne vidis to samo je pitaj da se odvojite,ukoliko krene sa tobom posao si zavrsio,ukoliko nece ispusio si idi dalje! nego jesi ti jedinac (ovo pitam ne vezano za temu pravim neko istrazivanje,slobodno reci)?:mrgreen:

Kad razmislim o tvom savetu krajnje je dobar i konkretno govori sta da se radi...Hvala svakako...Ne nisam jedinac...Mladje sam dete imam starijeg brata..

Pre dva minuta sam imala prezentaciju o pravu na zivot svake osobe...Nije to bila klasicna prezentacija, vec nesto kao zavrsna vezba na seminaru na temu diskriminacija, nasilje i tolerancija.
Radili sam u paru sa jos jednom devojkom i sve sam u sobi znala. Stajala sam pred ogledalom i sve sam rekla kako treba. Savrsena dikcija, jacina glasa, nacin govora, oscilacije kada su one potrebne....sve.
I onda dodjem pred poznatu grupu, i sva se izgubim.
Prva rec mi je bila ovaaaaaaj...

Imam ogroman problem sa tremom i pritiskom koji osecam.
I onda mislim, ako imam ovoliki problem sa grupom koju poznajem i sa kojom radim sedam dana, kako ce mi biti pred cetvrtom godinom ili pred amfiteatrom na faxu...

By the way, jel se seca neko mene? :D

Pre dva minuta sam imala prezentaciju o pravu na zivot svake osobe...Nije to bila klasicna prezentacija, vec nesto kao zavrsna vezba na seminaru na temu diskriminacija, nasilje i tolerancija.
Radili sam u paru sa jos jednom devojkom i sve sam u sobi znala. Stajala sam pred ogledalom i sve sam rekla kako treba. Savrsena dikcija, jacina glasa, nacin govora, oscilacije kada su one potrebne....sve.
I onda dodjem pred poznatu grupu, i sva se izgubim.
Prva rec mi je bila ovaaaaaaj...

Imam ogroman problem sa tremom i pritiskom koji osecam.
I onda mislim, ako imam ovoliki problem sa grupom koju poznajem i sa kojom radim sedam dana, kako ce mi biti pred cetvrtom godinom ili pred amfiteatrom na faxu...

By the way, jel se seca neko mene? :D

Jao mene kad trema uhvati ja se zaledim..Jednom sam trebao nesto da otpevam i 5 min pre toga ja pobegnem..Znaci koma..bese to neki 3 razred osnovne.

Ja nem problem s tim govorima
Mnogo volim da vodim glavnu reč
A i kad god se u školi održavala debata,ja sam morala da učestvujem
I naravno,moj tim je uvek pobeđivao. :mrgreen:

omiljena mi je bila debata o eutanaziji
Moj tim je bio protiv eutanazije,a dosta je teško odbraniti svoj stav pošto je sve više pristalica eutanazije...
Pa je bila debata o krvnoj osveti,moj tim bio za
opet pobedili :lol:

Back