KAKO REŠITI PROBLEM NAPUŠTENIH PASA

О решењу проблема паса луталица не треба да одлучују људи којима је љубав према тој врсти замаглила мозак.

Наравно да не, Фабрико, али још мање они који их не подносе или их мрзе.
И не ради се ту само псима него о свим деловима животињског царства као незаобилазном делу природе, који се уништава свакодневно.

О решењу проблема паса луталица не треба да одлучују људи којима је љубав према тој врсти замаглила мозак.

Fabrika, o tom problemu treba da rešavaju ljudi koji su za to zaduženi.
Ovde je dozvoljrno svakom da iznese svoje mišljenje, pa makar i ako se kosi sa tuđim i sve u granicama dozvoljenog tj pravilnika.

Не знам ко је за то задужен, само знам да резултата нема.

Још мало пажње - вечерас шетам кејом, сиђем тик до реке да као нешто фотографишем (јаче ноћно фотографисање са глупим мобилним...) и умало да паднем у воду од страха.

Пас величине телета, корпа ништа, поводац ништа, прође тик поред мене и залаја. Власник се смеје као будала.

Реко' - шта би ово, да ли сте ви нормални, вежите то чудо и склањајте га од мене!

Следи чувена реченица - неће он...

Кажем - вама неће сигурно а ја да гледам у пасуљ нисам блесава.

Ето.

Poslednja izmena:
Не знам ко је за то задужен, само знам да резултата нема.

Још мало пажње - вечерас шетам кејом, сиђем тик до реке да као нешто фотографишем (јаче ноћно фотографисање са глупим мобилним...) и умало да паднем у воду од страха.

Пас величине телета, корпа ништа, поводац ништа, прође тик поред мене и залаја. Власник се смеје као будала.

Реко' - шта би ово, да ли сте ви нормални, вежите то чудо и склањајте га од мене!

Следи чувена реченица - неће он...

Кажем - вама неће сигурно а ја да гледам у пасуљ нисам блесава.

Ето.

Tom keru je vlasnik bio neki zloca sa "Krstrice"...Cekali te u zasedi da te uplase....:hahaha:

Бахата неодговорност поткрепљена незнањем , која није у жижи рада служби. То је основни разлог за одржавање и умножавање напуштених паса , али и осталих животиња, мачака на пример којих има много више , само су захваљујући својој природи мање приметне.

Наравно колега.

И даље. Сви знамо шта је решење али неки мисле да су пси нешто налик људима.

Пре неку годину су пси у Букурешту растргли четворогодишње дете, то је ваљда била кап која је прелила чашу после смртоносних напада на неколико старијих особа, и Румуни су кренули у измену закона и елимисање паса.

"Program već donosi rezultate. Broj napada pasa smanjen je za 43 posto u dva mjeseca. Prošlog mjeseca broj napada bio je najmanji u sedam godina. Smatrat ćemo da smo uspjeli ako populaciju pasa lutalica smanjimo za 80 posto", najavljuje Razvan Bancescu iz Gradske uprave Bukurešta.

И наравно:

Uspavljivanje nakon 15 dana

Psi završavaju u gradskoj kafileriji, gdje ih svatko može usvojiti, a lokalni dužnosnici tvrde da trenutno hvataju samo onoliko pasa koliko ih mogu udomiti. Ipak, do kraja godine bit će im dozvoljeno da uspavljuju životinje 15 dana nakon što ih uhvate i ako ih nitko u međuvremenu ne usvoji.

И исте небулозе припадника култа обожавалаца паса:

Borci za prava životinja kažu da je ta metoda ranije isprobana i da nije uspjela, a prema njihovim podacima, gradske vlasti su, samo tokom prošlog desetljeća ubile oko 140.000 pasa.

"Prema našem rješenju, potrebni su efikasni programi sterilizacije i usvajanja. Ovo je jedino rješenje za smanjenje i kontrolu broja lutalica. Ubijanje nije rješenje. Lutalice koje žive na ulicama opet će se razmnožavati, tako da će ih opet više biti na ulicama", upozorava Gabriel Ignat iz organizacije Četiri šape.

Мислите да је то случајно?

И на крају:

Javnost trenutno želi da Vlada pronađe način da djeca budu sigurna i zato će politika uspavljivanja zamijeniti politiku sterilizacije i puštanja na ulicu, no moguće je da će s vremenom ti isti građani novu metodu ocijeniti kao nemoralnu i neefikasnu.

Дакле, сигурност испред свега, али код нас је на делу она Андрићева, паметни ћуте, будале говоре итд..

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rumunjska-se-odlucno-rjesava-pasa-lutalica

И каквом смо менталном стању ми Срби, чисто сумњам да би ако би се не дај боже десило нешто као у Румунији, смртоносни напад на дете, чисто сумњам да би уопште било реакција.

Poslednja izmena od moderatora:
Jedna od akcija koju sprovodi grad povodom napustenih pasa je i udomljavanje. vec tri godine se udomljavaju psi po beogradskim parkovima.prosle godine je u Cuburskom parku udomljavano pet pasa, jedan mužjak i četiri ženke, među kojima i ženka sibirskog haskija.i ovakve akcije bi trebale da budu cesce i reklamirane i ne samo po parkovima

problem napustenih pasa konkretno u Beogradu treba i mora da resava grad Beograd a ne gradjani poreski obveznici i to po dva osnova:
1.sklanjanje pasa sa ulica Beograda i prigradskih naselja u kojim vrlo cesto ima i besnih pasa koji napadaju mestane, u samom gradu nema besnila ali po obodu Beograda zna da bude.Kako ce to da rade neka nadju nacin ili neka rade kao sto rade druge sredjene drzave i gradovi..ali napusteni psi ne sme i ne treba da budu na ulicama gradova i naselja, osim u kucama i dvoristima vlasnika pasa,posebno pse koji napadnu ljude , takve treba momentalno eutanizirati jer ako pas jednom napadane coveka i oseti krv, napasce ponovo

2.poceti sa primenom zakona o vlasnickim psima , koji postojii i koji je propisao sta je obavezno za velike pse i njihove vlasnike a i za male rase.a da bi se zakon primenio potrebna je ostra i redovna kontrola dok se neodgovorni vlasnici psa ne dovedu u red..a to su novcane kazne pa cak i oduzimanje psa a ne retko ako je pokusaj ubistva u pitanju i zatvor..i zbraniti opasne pse kao kucne ljubimce.pa tako nece dolaziti do situacije da pas na ulici napadne i izujeda covek, zenu ili dete

imam malog psa i strogo se pridzavam zakonom propisanih normi..od vakcinisanja, cipovanja, povocca do kesa za pseci izmet ali sam samo jednom u zivotu dozivela da sam naisla na kontrolu cipovanja na sred ulice..i dok su mom psu ocitavali cip na suprotnoj strai ulice prosao je vlasnik sa velikim psom koji nije bio na povocu..kada su zavrsili citanje cipa pitala sam ih a zasto niste reagovali na onog psa bez povoca, odgovorili su mi d a je njihov posao samo ocitavanje cipa
i sta reci na sve to..cemu sluzi komunalna policija i zoo veterina osim da hapsi i juri prodavce lubenica na beogradskim pijacama
kada bi doslovce sprovodili propisan Zakon i vrsili kontrolu sve bi doslo na svoje mesto, posebo neodgovorne vlasnike psa , kada bi ih osinuli par puta po novcaniku sledeci put bi svom psu od 5o i vise kilograma stavili korpu za njusku , odgovarajuci povodac i ogrlicu oko vrata

ne jednom sam morala svoje kuce da uzimm u ruke i da se sklanjam ili je stavljam na krov parkiranog automobila jer mi je u susret dolazio veliki pas bez da je na lancu i kada se sklonim vlasnik mi kaze.. ne plasite se nece, ili ,on juri samo macke ..a ja mu odgovorim kako znas da mu moj mali pas nece liciti na macku pa ce je pojuriti i ne daj boze rastrgnuti a ni maceke nije u redu da juri..nego vezuj zver ili ga vodi negde u planinu pa neka tamo juri medvede a ne macke po gradu

zbog takvih vlasnika treba kazna i preko 100 evra

citam na pdf Zene korisnicu koja zivi u Londonu i ima malog psa..i koja kaze, ne daj boze da vlasnika psa uhvate a da pas nije na povodcu ili bez korpe za one pse koji moraju da ih nose,niti se mogu kupiti stenci mimo zvanicnih odgajivacnica koji se odmah cipuju i vlasnici se uvode u registar itd

ono sto sam htela ovim postom na ovoj temi da kazem je da mi ovde ne mozemo da resimo problem napustenih pasa ili pasa lutalicau gradovima, pricom na forumu,a ponajmanje vredjanjima, provokacijama i pozivanju na ubistvo pasa, posebno sto svi mislimo isto, da teba skloniti napustene pse i pse lutalice sa gradskih ulica samo je pitanje na koji nacin

zadnjih godina i u zadnje vreme previse je napada pasa na ljude i vreme je da grad i drzava Srbija jer ovo nije problem samo u Beogradu vec u svim gradovima i naseljenim mestima Srbije,pod hitno preduzme mere i spreci ubuduce ovakva desavanja...

О Боже зар смо на то спали да нам Румуни буду водиља за било шта... :D
Балкан комплет треба прекрити неком црном деком,нема од нас среће.
Ало људи имају у главном граду između 40 i 60 hiljada napuštenih pasa.

Jedna od akcija koju sprovodi grad povodom napustenih pasa je i udomljavanje. vec tri godine se udomljavaju psi po beogradskim parkovima.prosle godine je u Cuburskom parku udomljavano pet pasa, jedan mužjak i četiri ženke, među kojima i ženka sibirskog haskija.i ovakve akcije bi trebale da budu cesce i reklamirane i ne samo po parkovima

problem napustenih pasa konkretno u Beogradu treba i mora da resava grad Beograd a ne gradjani poreski obveznici i to po dva osnova:
1.sklanjanje pasa sa ulica Beograda i prigradskih naselja u kojim vrlo cesto ima i besnih pasa koji napadaju mestane, u samom gradu nema besnila ali po obodu Beograda zna da bude.Kako ce to da rade neka nadju nacin ili neka rade kao sto rade druge sredjene drzave i gradovi..ali napusteni psi ne sme i ne treba da budu na ulicama gradova i naselja, osim u kucama i dvoristima vlasnika pasa,posebno pse koji napadnu ljude , takve treba momentalno eutanizirati jer ako pas jednom napadane coveka i oseti krv, napasce ponovo

2.poceti sa primenom zakona o vlasnickim psima , koji postojii i koji je propisao sta je obavezno za velike pse i njihove vlasnike a i za male rase.a da bi se zakon primenio potrebna je ostra i redovna kontrola dok se neodgovorni vlasnici psa ne dovedu u red..a to su novcane kazne pa cak i oduzimanje psa a ne retko ako je pokusaj ubistva u pitanju i zatvor..i zbraniti opasne pse kao kucne ljubimce.pa tako nece dolaziti do situacije da pas na ulici napadne i izujeda covek, zenu ili dete

imam malog psa i strogo se pridzavam zakonom propisanih normi..od vakcinisanja, cipovanja, povocca do kesa za pseci izmet ali sam samo jednom u zivotu dozivela da sam naisla na kontrolu cipovanja na sred ulice..i dok su mom psu ocitavali cip na suprotnoj strai ulice prosao je vlasnik sa velikim psom koji nije bio na povocu..kada su zavrsili citanje cipa pitala sam ih a zasto niste reagovali na onog psa bez povoca, odgovorili su mi d a je njihov posao samo ocitavanje cipa
i sta reci na sve to..cemu sluzi komunalna policija i zoo veterina osim da hapsi i juri prodavce lubenica na beogradskim pijacama
kada bi doslovce sprovodili propisan Zakon i vrsili kontrolu sve bi doslo na svoje mesto, posebo neodgovorne vlasnike psa , kada bi ih osinuli par puta po novcaniku sledeci put bi svom psu od 5o i vise kilograma stavili korpu za njusku , odgovarajuci povodac i ogrlicu oko vrata

ne jednom sam morala svoje kuce da uzimm u ruke i da se sklanjam ili je stavljam na krov parkiranog automobila jer mi je u susret dolazio veliki pas bez da je na lancu i kada se sklonim vlasnik mi kaze.. ne plasite se nece, ili ,on juri samo macke ..a ja mu odgovorim kako znas da mu moj mali pas nece liciti na macku pa ce je pojuriti i ne daj boze rastrgnuti a ni maceke nije u redu da juri..nego vezuj zver ili ga vodi negde u planinu pa neka tamo juri medvede a ne macke po gradu

zbog takvih vlasnika treba kazna i preko 100 evra

citam na pdf Zene korisnicu koja zivi u Londonu i ima malog psa..i koja kaze, ne daj boze da vlasnika psa uhvate a da pas nije na povodcu ili bez korpe za one pse koji moraju da ih nose,niti se mogu kupiti stenci mimo zvanicnih odgajivacnica koji se odmah cipuju i vlasnici se uvode u registar itd

ono sto sam htela ovim postom na ovoj temi da kazem je da mi ovde ne mozemo da resimo problem napustenih pasa ili pasa lutalicau gradovima, pricom na forumu,a ponajmanje vredjanjima, provokacijama i pozivanju na ubistvo pasa, posebno sto svi mislimo isto, da teba skloniti napustene pse i pse lutalice sa gradskih ulica samo je pitanje na koji nacin

zadnjih godina i u zadnje vreme previse je napada pasa na ljude i vreme je da grad i drzava Srbija jer ovo nije problem samo u Beogradu vec u svim gradovima i naseljenim mestima Srbije,pod hitno preduzme mere i spreci ubuduce ovakva desavanja...

Целих 5???

Ти правиш спрдњу овде, а?

Poslednja izmena:
Нерешавање , половично решавање повременог типа и слободно се можа да каже третирање овог проблема као последње рупе на свирали је произвело и реакцију, што је сасвим природно.Та реакцијеа није довољно прецизно формулисана , па су најгласнији они болесници који на кукавички начин желеда добију бар друштвену дозволу за убијање, ако је законски не могу да добију.
Као што показују примери из других земаља , а ако мало боље погледамо и код нас, такабв метод није уродио плодом ни пре , а неће ни сада, али мрзитељи и и оно болесници који нагињу некажњивом насиљу, злостављању и убијању за то не маре, као што суштински и не маре за решавање овог проблема.
На жалост сензационализам то типа " истраживачког новинарства" им иде на руку и бави се на најприземнији начин искључиво негативним примерима, а за оне позитивне нема слуха, јер то им не подуиже рејтинг.
И не треба се заваравати нису само пси предмет ових убилачких захтева, следеће су мачке, па голубови, сврачци , вране итд.

О Боже зар смо на то спали да нам Румуни буду водиља за било шта... :D
Балкан комплет треба прекрити неком црном деком,нема од нас среће.
Ало људи имају у главном граду između 40 i 60 hiljada napuštenih pasa.

31073292_1222536184549607_6044299227942224665_n.jpg

- - - - - - - - - -

Нерешавање , половично решавање повременог типа и слободно се можа да каже третирање овог проблема као последње рупе на свирали је произвело и реакцију, што је сасвим природно.Та реакцијеа није довољно прецизно формулисана , па су најгласнији они болесници који на кукавички начин желеда добију бар друштвену дозволу за убијање, ако је законски не могу да добију.
Као што показују примери из других земаља , а ако мало боље погледамо и код нас, такабв метод није уродио плодом ни пре , а неће ни сада, али мрзитељи и и оно болесници који нагињу некажњивом насиљу, злостављању и убијању за то не маре, као што суштински и не маре за решавање овог проблема.
На жалост сензационализам то типа " истраживачког новинарства" им иде на руку и бави се на најприземнији начин искључиво негативним примерима, а за оне позитивне нема слуха, јер то им не подуиже рејтинг.
И не треба се заваравати нису само пси предмет ових убилачких захтева, следеће су мачке, па голубови, сврачци , вране итд.

Program već donosi rezultate. Broj napada pasa smanjen je za 43 posto u dva mjeseca

Шта теби овде није јасно?

Ма могу они убијати до миле воље али ако се не реши суштински проблем настанка луталице ништа нису направили или како се у медицини стручно каже "ПРЕВЕНТИВА" лечи болести.
Проблем луталица је настао управо због људског фактора тј вишегодишњег неимања плана шта и како са псима без власника.Знате како повећава се и број просјака на улици,да их порокамо само сметају?! :think:
Па људи моји ваљда некакав цивилизацијски морални кодекс стечен вишевјековном цивилизацијом постоји или ћемо да убијамо све редом или све што нам смета,од болесних до остављених,старих и немоћних.
Пас није комарац како рече колегиница него живо биће.

Кад буду скакале на људе и формирале чопоре - нека и њих склоне.

Ови предлози које подржаваш овде нису предлози за склањање, Фабрико, него за масовно убијање и ти си тога итекако свесна.
А како живе напуштене мачке него у чопорима ?

Poslednja izmena:
Ови предлози које подржаваш овде ниосу предлози за склањање, Фабрико, него за масовно убијање и ти си тога итекако свесна.
А како живе напуштене мачке него у чопорима ?

Нису то напуштене мачке него уличне мачке. По појединим градским двориштима их има и по десетак комада. Углавном су у доста лошем стању, крмељиве и болесне.

Такве треба еутаназирати.

Близу мене постоји једна, да кажем, оаза - пар зграда, уређени травњаци, клупе и две мачке које сви чувају, хране, поје и - стерилисане су.

Представљају радост станарима и стално су на клупи или у цвећу. Лепе, здраве. Зашто би неко њих убио, не видим разлог.

Poslednja izmena:
Ма могу они убијати до миле воље али ако се не реши суштински проблем настанка луталице ништа нису направили или како се у медицини стручно каже "ПРЕВЕНТИВА" лечи болести.
Проблем луталица је настао управо због људског фактора тј вишегодишњег неимања плана шта и како са псима без власника.Знате како повећава се и број просјака на улици,да их порокамо само сметају?! :think:
Па људи моји ваљда некакав цивилизацијски морални кодекс стечен вишевјековном цивилизацијом постоји или ћемо да убијамо све редом или све што нам смета,од болесних до остављених,старих и немоћних.
Пас није комарац како рече колегиница него живо биће.

На жалост колега једно води другоме, како нам то историја показаује. а каже се да је она учитељица живота.
Да ли се ми то трудимо да будемо да лоши ђаци - понављачи ?

[I][SIZE=3][COLOR="#FF0000"]Program već donosi rezultate. Broj napada pasa smanjen je za 43 posto u dva mjeseca[/COLOR][/SIZE][/I]

Шта теби овде није јасно?[/QUOTE]

Они су се одлучили за те кораке јер су у хаосу а не зато што су правилно радили годинама,то су драстичне мјере и зато је Румунски Уставни суд омогућио властима да успавају "луталице" након што после 14 дана не буде утврђено у чијем су власништву.
Хуманије на вишем цивилизацијском нивоу државе те псе држе у азилу,покушавају наћи власника,стављају у огласе и слично.Развијене државе чипују пса и отварају здраствени картон чим га преузме власник.Пса без власника је немогуће срести на улици јер власник одговора за свог пса и његове потенцијалне несташлуке.

Back