Kako reagujete na provokacije

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Kako reagujete na direktne provokacije? Ovde ne mislim samo na verbalne sukobe, vec i na namerno ogranicavanje vaseg prava, namerno izazivanje nepotrebnih problema koji ponekad nisu bezazleni, koji mogu ici i na vasu stetu u smislu novca itd.. Onaj oblik provokacija i zlobe koja najcesce nastaje iz zavisti. Da li vracati istom merom, ili samo eliminisati takve iz okruzenja? Ili ih odvaliti od zivota i onda eliminisati?

Kako reagujete na direktne provokacije? Ovde ne mislim samo na verbalne sukobe, vec i na namerno ogranicavanje vaseg prava, namerno izazivanje nepotrebnih problema koji ponekad nisu bezazleni, koji mogu ici i na vasu stetu u smislu novca itd.. Onaj oblik provokacija i zlobe koja najcesce nastaje iz zavisti. Da li vracati istom merom, ili samo eliminisati takve iz okruzenja? Ili ih odvaliti od zivota i onda eliminisati?

Teoretski, treba da zavisi od toga ko je provokator, koja situacija je u pitanju, na koju nogu je isprovocirani ustao, kakve su pojedinačne i generalne životne okolnosti, šta isprovocirani/provokator gubi, a šta dobija, itd.
Praktično, reagujem, doduše, selektivno, često zanemarujući teoretski deo.

Zavisi od situacije. Nekad blokiram pa prosto ne znam sta me je snaslo i kako da odreagujem. Mada,uglavnom idem glavom kroz zid, pa kud puklo da puklo. Kazem, sta imam da kazem , dam im do znanja da sam svesna sta rade i kakve prljave igre igraju. Nije bitno da li su to neki moji "prijatelji", kolege sa posla...Cist racun, duga ljubav. Vodim se onom "Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živeti?".

Pa... U zavisnosti od toga ko je provokator, klackam se izmedju odgovoriti istom merom i eliminisati iz okruzenja.

Back