Kako reagujete na komplimente?

Samsonight

Elita
Poruka
16.041
Mda,..."kako da nisam"?!:hehe:
Hvala ti na komplimentu.😘
Da, šta je sa nama koji ne umemo da prihvatimo kompliment nego se sve nešto umanjujemo, karikiramo, izvedemo besne gliste, pa tek onda zahvalimo?
I kod sebe sam to primetila.
Ne podnosim komplimente dobro. Uvek sam zatečena, pa se prvo podsmehnem sebi, izvedem neki vic, pred osobom koja mi udeljuje kompliment, pod obavezno, pa se našalim, a onda se ipak zahvalim osobi koja me je po nečemu pohvalila.
Kako se nosite sa komplimentima?

Ukoliko imate neku posebnu tehniku doživljavanja i savladavanja istih, podelite.

Ono... kompliment koji svima vama mogu da uputim povodom predstojećih praznika je da.... mi je prosto drago da sam vas neke tek sad srela, neke čitala već dugo i, sve vas doživljavala kao da ste mi u sobi.
Učinili ste mi ovu 2022. godinu lepšom, bogatijom, smislenijom... Hvala vam, i.. idemo dalje!

Ah, ti komplimenti...

Dakle...
gde je samopouzdanje?
Zašto ne verujemo ljudima koji nas pohvaljuju?Mnogi od nas će se složiti, kad god nam neko udeli kompliment i lepu reč, on od nas nešto hoće, mislimo da oni koji nas hvale žele nešto od nas... To je ono gde smo počeli da se zatvaramo jedni pred drugima, misleći da nam traže, a da nemamo da im damo.
Ispravite me!

Imam ga.

Ja generalno ne verujem ljudima.

Ima nešto i u ovom razmišljanju.
Mada nije to prvo što mi pada na pamet.
Da dodam još-zavisi i od koje osobe dobijem kompliment.
Na neke komplimente i pucam , budem vrlo neprijatna.

A kompliment ću dati .
Ako zaista mislim nešto lepo , to ću i reći.

Dakle...
gde je samopouzdanje?
Zašto ne verujemo ljudima koji nas pohvaljuju?Mnogi od nas će se složiti, kad god nam neko udeli kompliment i lepu reč, on od nas nešto hoće, mislimo da oni koji nas hvale žele nešto od nas... To je ono gde smo počeli da se zatvaramo jedni pred drugima, misleći da nam traže, a da nemamo da im damo.
Ispravite me!
Nije rec o tome da ja ljudima ne verujem.
Jos manje da mi smeta ako nesto hocce od mene.
Spreman sam da pomognem i bez komplimenata i to svi znaju.
Jednostavno nisam navikao na pohvale.
Mozda je tako i bolje.
Da su me hvalili celog zivota, verovatno bih postao umisljeni kreten.

Back