kako razumeti

Šta da ti kažem ... isteraj to do kraja. Imam i ja slične probleme u porodici, konkretno nisam oštećena strana ali moja sestra prolazi kroz sličnu i još goru situaciju tako da znam kako ti je.

ne, uopšte nije stvar u novcu....stvar je u pitanju.....
Да, ствар је у ОДНОСУ, али зато и кажем да би можда смирио целу ситуацију ако би се извинио брату и понудио му да му плати онолико колико отприлике те крнтије вреде...
Глупо је изгубити брата због две олупине...
А брат очигледно гаји ту љубомору у себи одавно, и то се неће променити...

Brat je već spreman da izgubi njega zbog dve olupine.

Тачно, али неко ту ипак треба да буде паметнији и да схвати о чему се ради...
Заоштравање односа је можда управо оно што би брат (можда и несвесно) желео, али која је сврха тога?

nego
da se "mi" manemo filozofije, empatije itd...

nego
ako ti je brat, to je njegova volja za takvom situacijom

jednostavno

trazi dokaz o vlasnistvu ( ako ima)
odes na bilo koji tehnicki da ti daju vrednost automobila -
kad dobijes cifru - kazes lepo - tvoj kombi je bio krs, ne vredi ni pola para
oces pare ili teraj na sud
a ako nema papire
kratko i jasno
idi do cigana
bili su na mojoj zemlji, trebao si da ih uklonis odavno, ako treba da platim reci koliko

za kadu
kupi mu novu kadu

pitaj na kraju
jesi li mu jos sta duzan
plati i cao
ili ga oteraj u 3 lepe

Тачно, али неко ту ипак треба да буде паметнији и да схвати о чему се ради...
Kada neko dozvoli da pokvari odnos sa nekim zbog gluposti to znači da mu nije dovoljno stalo do tog odnosa. Možda ja to gledam pojednostavljeno, ali stvarno tako mislim.
Заоштравање односа је можда управо оно што би брат (можда и несвесно) желео, али која је сврха тога?
Zaoštravanje odnosa je besmisleno, ali ni podilaženje glupostima nije ništa bolje.
Ako zaoštri kajaće se jer će misliti da je zbog toga izgubio brata, ako podilazi osećaće se kao budala. Šta god uradio osećaće se loše pre svega zbog toga što bez obzira na formu koju izabere suština ne valja.

Ja sam za kulturan ali distanciran odnos u ovakvim slučajevima.

У праву си, једино мислим да би се овим:''Реци, колико да ти платим те олупине?'' ставио, на неки начин, ИЗНАД брата и начина комуникације који брат жели да постави (при томе мислим на циганчење око старе каде и те глупости), и да би и брат то осетио.
Моја препорука и није толико човекољубива и емпатична, колико је леп начин да некога понизи суочивши га са његовом мизеријом. :rumenko:

У праву си, једино мислим да би се овим:''Реци, колико да ти платим те олупине?'' ставио, на неки начин, ИЗНАД брата и начина комуникације који брат жели да постави (при томе мислим на циганчење око старе каде и те глупости), и да би и брат то осетио.
Моја препорука и није толико човекољубива и емпатична, колико је леп начин да некога понизи суочивши га са његовом мизеријом. :rumenko:
Da, mada je i za suočavanje sa sopstvenom mizerijom potreban nekakav kapacitet. Da ga ima valjda bi i sam znao koliko je mizerno to što radi.

btw. i ja imam običaj da se poslužim sličnim načinom :rumenko:

Na neki nacin svi ti vasi odgovori mi pomazu u smislu da polako izlazim iz emotivne krize. Kako je istorija porodicnih odnosa duga, a pri tom prljav ves neizbezan, pokusacu staloziti osecanja i nekako razresiti situaciju. Bilo kakav normalan odnos je nemoguc jer ga nikada nije ni bilo, sve je samo cekalo neku iskricu da bi kulminiralo. Ono sto mi se trenutno vrzma glavom jeste neka vrsta pisanog teksta u kome cu mu izneti moj pogled na celu situaciju ( jer prosto verujem da nema sanse da me saslusa oci u oci) i sve to posaljem preporucenom postom. Mozda pozeli da procita i napokon moje reci dopru do njega, a ako ne..... pa vredelo je pokusati....:???:

Back