Kako radis tako ti se vraca

LindaLee

Elita
Poruka
22.197
primetila sam da dosta ljudi istinski veruje u to
a vi?
i zasto?je l iskustvo potvrdilo,i da li je bas uvek tako
ja mislim da ti se vraca kakva ti sudbina,ako imas para mozes da drndas ljude oni ce uvek da ti se slihtaju,ako si lepotica (ko moja jagi:heart:) mozes da gazis frajere oni ce uvek to rado trpeti
ako podmetnes nogu nekome ali pametno mozes i da napredujes,ako uradis glupo naravno obice ti se o glavu
nekoga hoce nekog ne
tako ja mislim
nema to veze sa pravdom

neko ima back up izgled ili kesh pa moze prolongirati duze ali verujem da ga stigne kad tad i vrati mu se kako je posejo...ne verujem preterano i ne tripujem ali vise puta mi se strpljenje isplatilo i po svaku cenu sto sam ostao dosledan i ispravan dosla je nagrada vise od ocekivane

Slazem se da nema veze s pravdom. U stvari, pravda je iluzorna kategorija, narocito u Srbiji. A i vecina ljudi funkcionise po principu "ako niko ne zna da sam uradio nesto lose, onda to kao da se nije ni desilo" iliti "kad se ugasi svetlo, sve je dozvoljeno".

Poslednja izmena:
neko ima back up izgled ili kesh pa moze prolongirati duze ali verujem da ga stigne kad tad i vrati mu se kako je posejo...ne verujem preterano i ne tripujem ali vise puta mi se strpljenje isplatilo i po svaku cenu sto sam ostao dosledan i ispravan dosla je nagrada vise od ocekivane
nagrada (sigurna) moze da ti bude jedino savest
tema nije u smislu pranja iste
nego mislim da su neki skotovi i previse dobro prosli u zivotu da bismo i dalje ponavljali ovu frazu

- - - - - - - - - -

Sve polazi iz glave. Kako mislis, tako ce ti biti.

e to!to kod mene tako funckionise

stvar je u obrtnom momentu i inerciji... ako si bojažljiv oprezan kao miš i neodlučan onda se ni ne možeš nadati nekom zamahu u sveopštem smislu... ali ako kreneš rušilački onda imaš šansu da se vremenom izdigneš nekoliko nivoa iznad
naravno, postoji mogućnost da se u naletu sjebeš ali jbga... mož i pod tušem vrat da slomiš ako ne paziš

- - - - - - - - - -

e to!to kod mene tako funckionise

ma to su bajke za decu i fetuse :lol:

nisam mislio na savest nego konkretno na ribu kakvu zasluzujem u smislu nisam nijednu tretirao ko stoku iako su to iskale

sve zavisi
da li svoj pozitivan odnos gradis na
1.ja sam dooobrica,hebite me
2.oboje smo odrasli i ocekujem jedan KOREKTAN odnos,je l si svesna?

da,ima i tih primera,ja ga gazim on cvili,ja se opustim i prepustim on se ohladi
ali to nije odnos dvoje odraslih,to je dok smo bili deca

stvar je u obrtnom momentu i inerciji... ako si bojažljiv oprezan kao miš i neodlučan onda se ni ne možeš nadati nekom zamahu u sveopštem smislu... ali ako kreneš rušilački onda imaš šansu da se vremenom izdigneš nekoliko nivoa iznad
naravno, postoji mogućnost da se u naletu sjebeš ali jbga... mož i pod tušem vrat da slomiš ako ne paziš

- - - - - - - - - -

ma to su bajke za decu i fetuse :lol:
nije nije i nije
sve moze da se okrene u sopstvenu korist,i da se posmatra iz drugog ugla
nesto sam se zakacila s regionalnim konjem (moj regionalni direktor) i mracila po kuci,kad mm kaze "ma ako ti da otkaz onda godinu dana ladi na birou (ovde se dobija ok kinta),skupljaj salvete,putuj i zavrsi neki faks" i posle se mislim pa da
neki dogadjaj se moze shvatiti kao kraj sveta,ali neko drugi ce ga doziveti kao sansu!

sve ide iz glave?
e pa nem pojma, evo ja sad vadim leb iz rerne..u koju je usao jer sam ga zamesila, jer je narastao
e sad, da nisam odlucila da ga ispecem, ne bi ga ni bilo
al da sam samo mislila o njemu, opet ga ne bi bilo
misao je znacajna
ali sprovesti misao u delu..to je nesto sasvim drugo
a ovo o zaslugama..to nema veze.
zivot tako ne funskionise.
mnogim divnim ljudima desavaju se neopisiva sranja.
a kretenima sve ide super
anarhija.

sve zavisi
da li svoj pozitivan odnos gradis na
1.ja sam dooobrica,hebite me
2.oboje smo odrasli i ocekujem jedan KOREKTAN odnos,je l si svesna?

da,ima i tih primera,ja ga gazim on cvili,ja se opustim i prepustim on se ohladi
ali to nije odnos dvoje odraslih,to je dok smo bili deca
ne uopste ne menjam pristup iako znam da je droplja koja iska los tretman..u smislu tretiram svaku isto jer zelim normalnu i ostanem dosledan..bez obzira sto je nemoguca misija posle svega ja njih gledam u oci a neke mene ne jer prodje vreme pa vide da duvaju tamo gde nema ulepo

Ja verujem u to kako radis-tako ti se vraca. Ali nije to pravolinijski put, tacna vaga, vremenski simultano...pa nije ni tako lako, egzaktno merljivo.
Vec kako se ophodis, prema nekom/necem takav si "iznutra", a nema bega iz sopstvene kože, tako da ti se prosto vrati kako seješ, kako zracis, kakvu energiju nosiš...
Nikakva filozofija, dosadasnje iskustvo me tako naučilo...a ima i do toga, da se svako rodi sa svojim krstom...to mene uvek kopka, koliko je zaista nasa volja slobodna? Ono, slože ti se (ne)prilike i ajde reaguj po "svojoj" volji, snazi, želji...

sve ide iz glave?
e pa nem pojma, evo ja sad vadim leb iz rerne..u koju je usao jer sam ga zamesila, jer je narastao
e sad, da nisam odlucila da ga ispecem, ne bi ga ni bilo
al da sam samo mislila o njemu, opet ga ne bi bilo
misao je znacajna
ali sprovesti misao u delu..to je nesto sasvim drugo
a ovo o zaslugama..to nema veze.
zivot tako ne funskionise.
mnogim divnim ljudima desavaju se neopisiva sranja.
a kretenima sve ide super
anarhija.

pa percepcija stvari

moja baba je mesila hleb i to je bilo "joooj moram da mesim,ode mi dan"
a ja kad zamesim (doduse nije ista frekvencija) meni je to malo cudo,pa uzivam u mirisu kuce,pa se hvalim,pa postavim fotku na fejs :rotf:

infantilno je očekivati da ti se dobro vrati dobrim
svaka akcija ima svoju reakciju, mnogo toga zavisi od spleta okolnosti ali pametan čovek će varijablu slučaja uvek gledati da svede na najmanju moguću meru
poenta je da mora da se nešto konkretno uradi imajući na umu korelaciju uzroka i posledice a ne sedeti skrštenih ruku i biti dobar čovek pa očekivati da ti se pozitivne misli isplate

dobrota se nagrađuje na onom svetu, na ovom vlada matematika

svaka akcija ima svoju reakciju, mnogo toga zavisi od spleta okolnosti ali pametan čovek će varijablu slučaja uvek gledati da svede na najmanju moguću meru
poenta je da mora da se nešto konkretno uradi imajući na umu korelaciju uzroka i posledice a ne sedeti skrštenih ruku i biti dobar čovek pa očekivati da ti se pozitivne misli isplate

ne, ne vlada matematika
i matematika ima svoje zakone i pravila
zivoet nema
vozis se kolima, ubije te pijani kamiondzija
anarhija.

Poenta je da cinis nesto dobro zato sto te to licno ispunjava, a ne da ocekujes nesto zauzvrat, ili da to radis da bi ispunio necija ocekivanja. Dobroti, kao takvoj ne treba nagrada...
A i u matematici imas x primera nemogucih teorema, resenja, vise nacina resavanja iste stvari i sl. Nije sve bas tako prosto. :)

Back