Kako pronaći svoj unutarnji mir?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.105
Ono kad ustanemo na lijevu nogu, pa nas dotuku svakakve situacije.. kao u tako nekim situacijama tj momentima kada puknemo, kada nam misli nekontolisano hrle i lete.. kako da se u tim momentima ateriramo tj smirimo?
Kako se vratiti u normalu i na koji način ostati pribran i staložen? ..ili su te situacije vaš normala :mrgreen:
Da li je rješenje pobjeći od svih, pa šetati, šetati.. ili ne daj Bože da se sami ne možete iskontrolisati i smiriti bez nečije pomoći?
Neki čitav život tragaju za svojim unutarnjim mirom a neki - jednostavno prošetaju.. i to je to,tako jednostavno.. ili pak nije. :cool:
Postojili neka formula po koj se smirite i nadjete neki svoj mir? Znam, najlakše je popiti bensedin, bromazepam, valerijanu.. ali to već stvara zavisnost a to baš i nećemo.

Neki kažu meditacijom, molitvom, puste omiljenu muziku.. zapale pljugu, odšetaju na forum :) nije da nema rješenja.. kako vi stojite sa svojim...mirom :think:?

Poslednja izmena:
...sve znam kako treba
tako sam na treninzima upucivao generacije...
Vrlo rano sam poceo sa skolom 'mojeg' Sporta
a ucenici su mi bili prvo studenti/ce
ljepota jedna i priveligija
i tako i ...tako...
...znao sam sugerisati disciplinu i upucivati na samodisciplinu kao i slucajeva dolaska na treninge raznih profila polaznika...
...bilo je dosta uspjesnog...sad kad sebi moram i to zaista nametnuti mir
cesto mi podje za rukom kad udjem u zestoku izmjenu udaraca i blokova s dzakom_mucenikom...
Meditacije i nekakva Joga,
obmana do zla Boga...ovo ,zla_Boga,...dobio sam jednom opravdanu kritiku da ne postojI Bog a,-zao...no ...

Ako ne pricamo o nekim zaista tragicnim dogadjajima vec ono sakupljenim svakodnevnim problemima i o stresu...tipa novac, ljubav, posao...
Imam vise nacina...
Pomislim na neke jos gore stvari koje sam prezivela, pomislim da ce i ovo proci kao sto sve prolazi, da ima bitnijih stvari u zivotu od tih i tako to...
Pomislim na neki svoj plan B ili C...
Odigram neki dobar pvp ili samo neku random igricu koja mi skrene misli.
Pogledam film.
Porazgovaram sa nekim ako imam kome da se izjadam.
Cistim kucu ili pribegnem nekoj aktivnijoj fizickoj aktivnosti.
Odem u bastu da je sredjujem.
Odem u prirodu negde.
Sednem u kola, pustim muziku i vozam se...
I tako...imam jos 1001 stvar koje me smiruju...

Generalno sam mirna i stalozena i ne ustajem na levu nogu. :)
Naravno, postoje situacije koje mi izazivaju stres ili brigu i tu mi najbolje pomaze odlazak u prirodu uz puno hodanja. Posebno me raduje ukoliko u toj prirodi ne naidjem na ljude (ili bar na malo njih) i kada mogu da uzivam u tisini, tj. onim prirodnim zvucima suma ili parkova.
Mastanje me takodje opusta. Svesno to radim. Sednem negde i mastam
U toj masti ja, recimo, gradim kucu. Prvo pravim plan prostorija, sprovodim cevi, struju, biram boju zidova itd. Sve po redu. :D
Vec sam jednu pravu kucu izgradila, pa znam kako ide.
Uglavnom, odmorim mozak i napete nerve time sto se koncentrisem na nesto drugo sto mi pricinjava zadovoljstvo. To je kao neki kratki odmak od stvarnosti koji mi pomogne da ponovo skupim snagu.
Uvek sam rado mastala. To ne znaci da mi u stvarnom zivotu nije lepo, vec tako - stvaram jos neke svoje svetove pored ovog jednog kojeg imam. :)

Nisam baš neko ko se lako izbaci iz takta.. obično sam staložen i teško da me neke sitnice i gluposti pogode, što ne znači da sam uvijek imun na neke neprijatne životne momente i situacije.
Sve zavisi zbog čega. Zbog nebitnih ljudi i osoba teško da se iznerviram, ali od nekih bliskih ili iz bliže familije, zna i te kako da me pogodi.
Nisam zlopamtilo, brzo se odljutim, smirim, pa i oprostim nekima koji to ćesto i ne zaslužuju..
U tim nekim kritičnim momentima, dosta mi pomaže razumijevanje i razgovor sa onima koji mi nešto znače.. kao i spoznaja da mnogo toga nije do mene.
A najbolje se smirim kada se posvetim poslu koji radim, omiljena muzika takodje, druženje sa prijateljima ili sjednem u auto i izmislim sebi neki "poslovni" put :mrgreen:

Када ујутру истрчиш, уз неку своју мантру или молитву, назови то како хоћеш, слушајући само ритам својих корака- ништа те после не може извести из такта.
Ако се ипак догоди нешто драстично, од чега крене пара на уши- прво помислим да бих непримереним понашањем пљунула на труд моје маме да ме васпита, па се исконтролишем, а друго помислим да имам здраво и непроблематично дете и да је све друго, у поређењу са тим небитно.
Мени су ово последње, пријатељи и стабилан мушкарац довољни за мир.

Ono kad ustanemo na lijevu nogu, pa nas dotuku svakakve situacije.. kao u tako nekim situacijama tj momentima kada puknemo, kada nam misli nekontolisano hrle i lete.. kako da se u tim momentima ateriramo tj smirimo?
Kako se vratiti u normalu i na koji način ostati pribran i staložen? ..ili su te situacije vaš normala :mrgreen:
Da li je rješenje pobjeći od svih, pa šetati, šetati.. ili ne daj Bože da se sami ne možete iskontrolisati i smiriti bez nečije pomoći?
Neki čitav život tragaju za svojim unutarnjim mirom a neki - jednostavno prošetaju.. i to je to,tako jednostavno.. ili pak nije. :cool:
Postojili neka formula po koj se smirite i nadjete neki svoj mir? Znam, najlakše je popiti bensedin, bromazepam, valerijanu.. ali to već stvara zavisnost a to baš i nećemo.

Neki kažu meditacijom, molitvom, puste omiljenu muziku.. zapale pljugu, odšetaju na forum :) nije da nema rješenja.. kako vi stojite sa svojim...mirom :think:?
Izgradila sam sosptveni mir tako sto sam se resila svega sto mi je stvaralo nemir..
a to je uplitanje drugih ljudi u zivot, narocito rodbine i tih glupih obicaja robovanja rodbini
ne mislim na iskljucivost i dalje imam puno njih iz rodbine sa kojima se druzim
biram ljude koje cu pusttiti u svoj zivot i drzim ih na dobroj distanci...
Lekovi ne mogu pomoci...
Moze pomoci rad na vlastitoj duhovnosti, razvijanjem tih duhovnih osobona koje su : ljubav dobrota mir, samosavladavanje, ljubaznost,
Ja sam je izgradila proucavanjem Biblije i primenom te Bozanske mudrosti...
Kada se slede mudri saveti mir se izgradjuje...
Takodje druzim se samo sa ljudima koji ne narusavaju moj vlastiti mir...

jedan odličan način za pronalaženje unutrašnjeg mira je kićenje novogodišnje jelke i slušanje onih praporca, zvončića itd

zato danas idem u nabavku neke lepe i mirišljave jelke...četinari mnogo fino mirišu i ti mirisi ublažavaju stresove svakodnevice

4efe0b22a160c00d5afd378d5c1d45c8.gif

...glas bozji je unutra, u vama."
Nije zelja ili san , kako je receno, nego cilj
i neophodnost toga 'utocista'
...nije bjezanje u osame nedostupne i neprilaze
nego vratiti sve unutra odakle je i sve poteklo
jer sve neophodno posjedujemo samo hvali sebe postaviti
u centar svega jer se o nama i radi...vanjska utocista i trazenja istih
zabluda je i obmana vremensko -prostornog udaljavanja...
...

Generalno sam mirna i stalozena i ne ustajem na levu nogu. :)
Naravno, postoje situacije koje mi izazivaju stres ili brigu i tu mi najbolje pomaze odlazak u prirodu uz puno hodanja. Posebno me raduje ukoliko u toj prirodi ne naidjem na ljude (ili bar na malo njih) i kada mogu da uzivam u tisini, tj. onim prirodnim zvucima suma ili parkova.
Mastanje me takodje opusta. Svesno to radim. Sednem negde i mastam
U toj masti ja, recimo, gradim kucu. Prvo pravim plan prostorija, sprovodim cevi, struju, biram boju zidova itd. Sve po redu. :D
Vec sam jednu pravu kucu izgradila, pa znam kako ide.
Uglavnom, odmorim mozak i napete nerve time sto se koncentrisem na nesto drugo sto mi pricinjava zadovoljstvo. To je kao neki kratki odmak od stvarnosti koji mi pomogne da ponovo skupim snagu.
Uvek sam rado mastala. To ne znaci da mi u stvarnom zivotu nije lepo, vec tako - stvaram jos neke svoje svetove pored ovog jednog kojeg imam. :)
hahhaha, a ja mislila samo ja nisam normalna,
od silnog mastanja o kucama i ja sam kupila stancic na moru
sa pogledom na more,
sad trenutno u glavi "prekrajam kuhinju i kupujem retro sporet":hahaha:
kuvam kafu i iznosim na balkon i uzivam u pogledu,...
i tako svaki dan

:hahaha:

Nisam u staju odgovoriti na ovo, jer problem koji je naveden rešavam na druge načine.

Back