danas je tesko pronaci i kupiti kvalitetan krompir .beli,crveni,kiflas,ivanjicki,golija itd..pokusacu da malo objasnim sta je problem i gde se mi kao potrosaci tu nalazimo.da bi bio sto konkurentniji na trzistu proizvodjac mora da sem sastava zemlje,nadm.visine,vode,sadnog materijala,mehanizacije, da dodaje vestacko djubrivo .to je bilo pre 20-30 godina nezamislivo za prozvodjace krompira.krompir izdasno reaguje na davanje vest.djubriva.prinosi su znatno veci.A sta je sa kvalitetom krompira,nutritivnim i ko zna kojim drugim vrednostima?a ukus,sastav? takav krompir je vodenast,besukusan,teze se sprema.nema onog krompira koji kad ga obaris samo ga stisnes viljuskom a on se sav izdrobi .A tek miris tog krompira.ili te stare sorte tradicionalno uzgajane.najobicnija krompir corbica,skuvana,prste da polizes .nemoguce je pisati o tome .treba da se proba. i moramo da shvatimo da u toj borbi za zaradom pogotovo u poljoprivredi svi gubimo .ja dam i malo vise para za krompir koji je dobar.sta ce mi onaj naduveni,isprani,izgledni,fensi krompir kad ni kerovi nece da ga jedu...